Schietpartij Akkerbergstraat Stadshagen

Zwolle – Vanmorgen, woensdag 3 september, heeft er aan de Akkerbergstraat een schietincident plaatsgevonden waarbij een 48-jarige man uit Zwolle om het leven is gekomen. De man werd even voor 6 uur in zijn auto beschoten door (een) nog onbekende dader(s).

autobeschotenstadshagen-6169.jpg

Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht waar hij enige tijd later aan zijn verwondingen overleed. De politie is volop bezig met onderzoek en heeft de straat ruim afgezet. Over de aanleiding en de exacte toedracht is nog niet meer bekend op dit moment. De dader(s) is nog voortvluchtig.

autobeschotenstadshagen-6156.jpg
autobeschotenstadshagen-6166.jpg
autobeschotenstadshagen-6141.jpg
 

autobeschotenstadshagen-6163.jpg
autobeschotenstadshagen-6142.jpg
kogelgaten.jpg
Via: @neuteboomG
2014-09-03_06-51-28.jpg
Via: @neuteboomG
Artikel delen:
Reacties 157
 1. Het verbaast mij nog steeds hoe gemakkelijk er waarschijnlijk aan vuurwapens gekomen kan worden.

  Er is tig keer gevuurd.. niet alleen auto slachtoffer maar ook auto’s in de omgeving hebben kogelgaten…

  Lijkt wel een compleet magazijn leeg geschoten te zijn 🙁  ⚠️ Meld

 2. Lijkt me enorm schrikken als dit in jouw straat gebeurt. De actie lijkt heel doelgericht, maar vooral het ogenschijnlijke gemak waarmee ook de omgeving wordt beschoten – en daarmee het risico op toevallige slachtoffers wordt genomen – is zeer verontrustend. 😮


  ⚠️ Meld

 3. Dan weet je één ding zeker, de persoon in kwestie moest dood.
  Als ik dit zo zie dan is er een automatisch wapen gebruikt. Dan moet je al echt gaan denken aan het professionele spul.


  ⚠️ Meld

 4. Ernstig, maar heeft natuurlijk geen zak met een “gevaarlijke” wijk of straat te maken!! Als het slachtoffer in Berkum had gewoond was het daar gebeurt!


  ⚠️ Meld

 5. Het is inderdaad raar dat het in mijn straat gebeurd. Maar zo te zien een doelbewuste aktie. Heeft dus niets met de wijk te maken. Ik merk dat ik het heel vervelend vind dat het in mijn straat gebeurd is en vind het heel erg voor de nabestaanden. Niks gehoord terwijl het een paar meter van mijn huis is gebeurd


  ⚠️ Meld

 6. Ik woon om de hoek, maar vannacht niks van mee gekregen. Vanochtend om 0730uur wemelde het er van de politie en ME. Het lijkt er op dat ze de wijk ingevlucht zijn, het is nl vlakbij de westenholterbrug


  ⚠️ Meld

 7. @ Tampert: wat is de link tussen “de wijk invluchten” en “de westenholterbrug” precies?

  Daardoor zijn ze Stadshagen ingevlucht? Of bedoel je dat ze via die brug naar Westenholte gevlucht zijn? Ik snap het even niet meer…


  ⚠️ Meld

 8. Tja, je weet niet wat mensen bezield natuurlijk he? Mijn oom is zo doodgeschoten om een vrouw die beide mannen wel leuk vonden…..vreselijk…jaloezie en wapens gaan ook niet samen.


  ⚠️ Meld

 9. “Je zult er maar wonen daar in Stadshagen, de achteruitgang van deze nieuwe wijk gaat erg snel daar.
  De W.O.Z. zal wel flink naar beneden gaan en de woningmarkt gaat daar ook naar een nulpunt.
  Nee dat is geen wijk waar je met plezier woont,…jammer!!!”


  ⚠️ Meld

 10. @ j. de Boer: wil je graag in de dure Akkerbergstraat wonen ofzo?! Even flink de prijzen laten dalen…Leuk bedacht!;)
  Ik ben alleen bang voor je dat het zo niet helemaal werkt.


  ⚠️ Meld

 11. je kunt makkelijk vanaf de westernholtebrug of industrieterrein voorst hier linksaf de wijk in het lijkt erop dat er misschien een kleine achtervolging is geweest. De straat heeft 2 kanten en in het midden en parkeerplaats. zoals te zien op de foto lijkt de auto te spookrijden en kan duiden op iemand die onbekend is in de buurt.


  ⚠️ Meld

 12. @j. de Boer, er is sprake van grof geweld waarbij naast het schijnbaar doelbewuste slachtoffer heel gemakkelijk meer slachtoffers hadden kunnen vallen, en jij begint over de huizenmarkt…? Is het jaloezie of is er iets ergers met je mis…?


  ⚠️ Meld

 13. Dit lijkt op een afrekening en dan kan het zich overal in Zwolle afspelen. Weet jij veel wat je buurman of -vrouw allemaal uitspookt?


  ⚠️ Meld

 14. @j.de boer dit is juist een erg gewilde locatie van stadshagen! Voor stadshagen erg dicht bij het centrum en dit gedeelte is geheel in jaren 30 stijl gebouwd, wat veel mensen trekt. Ik woon hier echt al 7 jaar met plezier en heb nu 2 keer wat meegemaakt. Dat valt me reuze mee tov andere wijken moet ik zeggen!


  ⚠️ Meld

 15. @ Tampert: Je zegt 2 keer wat meegemaakt, wat was het andere als ik vragen mag?

  Ik ben vanochtend ook opgeschrikt door de schoten. Het was een hels kabaal maar duurde eigenlijk maar enkele seconden. Ik dacht in eerste instantie meteen aan schoten, maar dacht ook meteen.. zoiets gebeurd hier toch niet. Toen ik uit het raam keek zag ik een auto tegen iemands gevel aan staan. Ik dacht toen eerder aan een dronken bestuurder, maar later werd duidelijk dat er toch echt geschoten is. Sindsdien veel politie in de straat en alles is helemaal afgezet.


  ⚠️ Meld

 16. Wat een dom gelul hier allemaal zeg. Wat maakt het nou uit in welke wijk dit gebeurd? Dit kan overal gebeuren en is al erg zat. Ik lees zelfs: dit hoort niet bij Zwolle…..waar wel dan? Veel succes met vingerwijzen.

  Gecondoleerd aan de nabestaanden……………


  ⚠️ Meld

 17. Voor alle paupers die het zich niet kunnen veroorloven er te wonen en daarom maar domme reacties plaatsen over de wijk ipv het incident , get a life (voor als je geen engels kunt omdat je je school niet hebt afgemaakt en daarom een laag inkomen en er niet kunt wonen is de vrije vertaling , zoek een hobby ipv je onzin hier te melden) .

  Omdat er in één straat iets gebeurd is gelijk geheel stadshagen een buurt waar je niet wilt wonen. Nou in dat geval zou die opmerking voor elke wijk in Zwolle gelden, Holtenbroek is crimineel , Zwolle Zuid en indische buurt ook en noem zo maar nog een paar arbeiders wijkjes op.

  Je moet wel erg gebrek aan hersencellen hebben wil je naar een wapen grijpen om iemands leven te beëindigen .


  ⚠️ Meld

 18. Niet dat ik het heel relevant vind, maar de opmerking dat er al 20 jaar niets gebeurd is in Dieze is natuurlijk lariekoek, hier het bewijs:

  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/13969/1/
  http://www.politie.nl/gezocht/gezochte-personen/2014/april/00-zwolle-schietincident-caspar-fagelstraat.html
  http://www.diezerpoorter.nl/17-jarige-zwollenaar-raakt-zwaargewond-bij-schietpartij-dieze-centrum/

  En zo kunnen we nog wel even doorgaan…
  Maar volgens mij is het totaal niet relevant wat er in welke wijk gebeurt. Het is erg genoeg dat het ?berhaupt gebeurt! Of het nu in Stadshagen is, in Dieze, of in welke wijk in Nederland dan ook.


  ⚠️ Meld

 19. @ Tampert: Bedankt, niet geweten

  Nog geen nieuws over de dader(s)? Ik las op twitter berichten over een inval aan de andere kant van Stadshagen, maar heb er sindsdien niks meer over gehoord.


  ⚠️ Meld

 20. No-nonsens, 9:53
  Hoeveel hersencellen moet jij dan wel niet hebben zeg, slimmerd.
  Hier mensen afzeiken op hun opleiding en vervolgens zeggen dat het paupers zijn omdat de woningen voor hen te duur zouden zijn.
  Get a life.
  Met het andere ben ik het wel met je eens btw.  ⚠️ Meld

 21. @Aimé

  Domme opmerking weer alsof er een reden voor moet zijn om te worden doodgeschoten, jij hebt overduidelijk ook niet al je hersencellen op een rijtje.


  ⚠️ Meld

 22. Over die inval aan de andere kant van Stadshagen. Dat was bij ons in de buurt (schuin andere kant bruggetje). Daar waren vanochtend rond 6.30 inderdaad sirene(s?). Maar toen ik om 6.45 ri zwemles ging met de jongste zag ik alleen een ambulance staan. Nu heb ik die straat verder niet ingekeken, dus geen idee of er nog iets anders aan de hand was. Maar ik denk dat het losstaand is geweest, en dat daar ’toevallig’ gewoon een ambulance nodig was.


  ⚠️ Meld

 23. @ No-nonsens,

  Nee jij bent hier lekker bezig?! Je salarisstrook staat niet per definitie in verband met je intelligentie en zegt al helemaal niks over of de persoon een goed of slecht mens is.

  Laten we on-topic blijven en praten over het incident:
  – Wie was het?
  – Woont de persoon in de straat of is deze de straat in gevlucht?
  – Waarom is hij geliquideerd?


  ⚠️ Meld

 24. Vreselijk incident. Ik dacht dat de verloedering alleen nog maar was toegeslagen in de ‘oudste’ gedeeltes van Stadshagen, gaat blijkbaar toch snel achteruit zo’n Vinexwijk.


  ⚠️ Meld

 25. Er is wel een verschil tussen een schietpartij en een liquidatie als deze. Meer dan 15 kogels lijkt me meer dan genoeg zeggen. Ik hoor niemamd iets zeggen over het slachtoffer. Wat voor persoon was het?


  ⚠️ Meld

 26. Wat erg!

  Wil toch even off topic reageren. Dit kan helaas overal gebeuren. Zoals de beruchte liquidatie in de Staatsliedenbuurt in A’dam. Daar staan ook niet bepaald goedkope woningen. Ik woon zelf in een peperduur huis in Zwolle Zuid. Ook onze wijk is recent nog opgeschrikt door een schietpartij. En Zuid is ook wel vaak in Opsporing Verzocht. Toch woon ik echt niet tussen aso’s. Dit zal wel hetzelfde geval zijn als daar in Stadshagen. Dit soort dingen kan werkelijk overal gebeuren en heeft niks met de bewoners te maken.


  ⚠️ Meld

 27. @No-nonsens tjonge tjonge thuis niets te vertellen bij moeders de vrouw en dan hier de popie jopie uithangen. wel heel erg simpel vind je niet !!!!! maar even een advies ga iets zinnigs doen met al je hersencellen van je.;)


  ⚠️ Meld

 28. Tjonge jonge, lekker relevant waar het gebeurt. Dit kan echt overal plaatsvinden, van Holtenbroek tot Agnietenberg, van Amsterdam West tot Wassenaer. Inhoudelijk een bizar verhaal met veel vraagtekens…


  ⚠️ Meld

 29. @ Sanne ,

  Idd jammer is zoiets , niet dat het in Holtenbroek had moeten gebeuren maar nu krijgen de spammer weer kans om de Wijk Stadshagen af te kraken en waarom is dat eigenlijk.

  @Nononse , je tekst en uitleg had misschien ook wel iets minder genuanceerder gekund , ik begrijp je wel maar een heleboel ook niet en waarschijnlijk was het deels cynisch bedoelt en die reageren er weer lekker fel op.


  ⚠️ Meld

 30. Verschil is dat in Holtenbroek de normale mensen slachtoffer worden en dit soort dingen specifiek op 1 persoon gericht zijn en een buurman die 5 minuten eerder de deur uit loopt niets heeft te vrezen.


  ⚠️ Meld

 31. Het kamperlijntje komt hier ook langs. Ow ow ow wat had er allemaal wel niet kunnen gebeuren. 1x mis schieten en de gevolgen waren niet te overzien.


  ⚠️ Meld

 32. Uwv, wat misplaatst van je om iemand die zojuist geliquideerd is weg te zetten als niet normaal persoon. Volgens mij weet je helemaal niets van die achtergrond en uit je reactie blijkt een volkomen gebrek aan empathie. Dat vind ik pas niet normaal.


  ⚠️ Meld

 33. Over het algemeen wordt iemand niet zomaar op deze manier neergeschoten, helaas zijn er af en toe ook uitzonderingen.

  Als je je met foute personen of activiteiten inlaat kunnen dit soort dingen blijkbaar gebeuren.

  Deze man heeft niet een geheel vlekkeloos (schuldloos) verleden met zijn horecazaken in Zwolle.

  Tsja, wie zal het zeggen.


  ⚠️ Meld

 34. ZWOLLE – Cafés De Stoof en Der kleine Alpenrutsche zijn opgedoekt.

  Zaterdagavond zijn beide zaken voor het laatst open geweest, zondag zijn de kroegen deels leeggehaald.

  De Belastingdienst houdt vandaag vanaf 11.00 uur in zaal De Vrolijkheid een executieverkoop van de inboedels van beide door Zwollenaar Robert Voorhorst geëxploiteerde zaken, aan de Oude Vismarkt en de Rodeleeuwsteeg. Hoe groot de belastingschuld van Voorhorst is? Onduidelijk, maar er wordt gefluisterd dat het om tonnen gaat.


  ⚠️ Meld

 35. Speculaties, ouwe koeien uit de sloot, telegraafreakties.
  Feit, om +/- 12.30 arrestatie team met twee autos richting stadshagen met hoge snelheid en blauwe lamp op dak.

  Link van herman brood steeds een update


  ⚠️ Meld

 36. Japser, op 3 september 2014 13:02
  Weet je wat pas echt droevig is? Iemand die bij het minste of geringste de racisme kaart trekt. Jij dus .  ⚠️ Meld

 37. Ik noem het beestje bij z’n naam Kok. Het is hier aantoonbaar. Dit in tegenstelling tot een link leggen met Antillianen of Marokkanen terwijl er niemand eigenlijk enig idee van heeft. Dus dikke doei met je droevig-opmerking.

  Terug on-topic. Ik zie in andere media dat de naam bekend is van het slachtoffer. En dat er volop wordt gespeculeerd om de toedracht. Ik hoop dat dit snel duidelijk wordt. En dat het niet zo maar @random was.


  ⚠️ Meld

 38. Het is de laatste jaren erg achteruitgegaan in stadshagen , is net zo erg als holtenbroek, veel paupers je kunt er als vrouw alleen niet veilig rondlopen.


  ⚠️ Meld

 39. Coke heb ik daar nooit gezien ik ken wel een aantal vriendinen die overdag op de rug bij verdienen , om de hypotheek the kunnen betalen, het zijn moeilijke tijden en je doet dan wat je kan.


  ⚠️ Meld

 40. Wat een onzin zeg! Loop vaak alleen over straat en heb me nog nooit bedreigd of bang gevoeld! Als deze man elders had gewoond was het ergens anders.
  Dit heeft niks met de achter uit gang van de wijk te maken.


  ⚠️ Meld

 41. De verf bladdert van de kozijnen, oude roestige auto’s in de straat het gegil en het gekrijs van de kinderen, het wordt er niet beter op.


  ⚠️ Meld

 42. @Hanneke G

  Stel je niet zo aan zeg. Wat een drama. Kom eens kijken in andere wijken. Dat zijn pas ghetto’s. Schieten zonder waarschuwing, je weet toch


  ⚠️ Meld

 43. Tjonge Hanneke, meen je dat? Is het niet meer zoals op de maquette te zien was?
  Wordt daar echt geleefd door mensen? Zometeen ga je me nog vertellen dat ersociale woningbouw is en daar een variatie van mensen wonen met andere morelen als jou? Foei toch, passen ze niet aan aan jou? Bah, zou naar holtenbroek verhuizen hoor.

  @ Hanneke, kijk eens een andere kant op en bekijk het goede, overal is wat


  ⚠️ Meld

 44. Japser, op 3 september 2014 14:07
  Nou kan je wel mooi weer spelen , maar jij begint weer zoals zo vaak met racisme. (Droevig)
  Kap daar gewoon is mee, en laat mensen schrijven wat ze denken.  ⚠️ Meld

 45. Wel dom om nu al vooroordelen te trekken over stadshagen normaal is daar nooit iets en nu er een keertje wat gebeurt wijst en lacht iedereen naar stadshagen! Ik vind het allemaal pure onzin en ik heb respect voor die bewoners van de straat die schrikken zig dood smorgens om 6 uur!

  Dus mischien moeten mensen die niet normaal kunnen reageren gewoon hun mondje dicht houden?!


  ⚠️ Meld

 46. @Kok ik begin er niet mee, diegene die Antillen en Marokko roepen beginnen. Get your facts straight. En dat is wat ze denken, klopt, maar als ze dat gaan roepen, is dat gewoon discrimineren. En daar hou ik niet van. Dus daar zeg ik wat van. Als je daar niet tegen kunt, lees je mijn posts lekker niet.


  ⚠️ Meld

 47. Mensen.. Ik woon 200 meter van de plek vandaan. Om 6uur ontbeten en helemaal niets gemerkt. Ik woon hier al 6 jaar met plezier. Rustig, schoon, goede buren en veilig. Deze wijk heeft zeker weten geen overlast van criminaliteit.


  ⚠️ Meld

 48. Geinig hoe mensen racistisch zijn en dan de schuld leggen bij degene die ze racistisch noemt 😀

  En Sanne, nee, die helikopter had er niets mee te maken. Dat ging over iets anders


  ⚠️ Meld

 49. Sterkte voor de nabestaanden.

  Off topic: @hanneke-op de rug bijverdienen? Laat ze ook eens op zijn hondjes proberen en de verdiensten gaan significant omhoog:o  ⚠️ Meld

 50. En dat is moord/doodslag nummer 4 dit jaar (ik reken dat meisje uit Ermelo dat in het water is gedumpt niet mee)….
  In verhouding net zo slecht als Amsterdam…


  ⚠️ Meld

 51. Bericht door maximilian73, op 3 september 2014 15:39

  je bent zelf ook wel lekker bezig met verdachtmakingen plantje!
  kun je mij vertellen op welke gronden dit gestoeld is?

  O sorry, ik dacht dat het de bedoeling was zoveel mogelijk onzin te roepen, niet aanwezige verbanden te zoeken en dat soort zaken. Sommige anderen zijn daar al druk mee doende…ik deed gewoon even mee


  ⚠️ Meld

 52. @tonyking… heb er ook gewoond, een aantal jaar geleden lag ongeveer op dezelfde plaats iemand van wie z’n darmen uit z’n lichaam waren gestoken


  ⚠️ Meld

 53. @Moimoi:
  Verklaar je nader, alleen vandaag al 3 doden in Amsterdam, dus vanwaar net zo slecht als in A’dam?

  Overigens maakt het geen reet uit waar het plaatsvindt, elke persoon die door geweld om het leven komt is, is er één teveel!

  @Japser, je zegt zelf “get your facts straight”. Feit is dat bepaalde bevolkingsgroepen een hoger criminaliteitscijfer halen dan andere. Kan je leuk vinden of niet, maar dat is een feit.
  Neemt niet weg dat zomaar roeptoeteren dat dit geweldsdelict door een anders gekleurde medemens gepleegd zal zijn, zonder dat daar ook maar enig bewijs voor is, uiteraard niet goed te praten valt.


  ⚠️ Meld

 54. @plantje

  ah, oke…. ik wist niet dat onder het kopje cynisme je wel alles kan roepen. 😉 misschien waren alle andere opmerkingen ook wel cynisch bedoeld.  ⚠️ Meld

 55. Ik heb een ufo gezien boven Stadshagen, het gaat duidelijk achteruit met de wijk.

  Waat!?!?!

  Snel afsteken dat stuk Zwolle. Hier willen we NIETS mee te maken hebben!


  ⚠️ Meld

 56. Vast een man met een bril, oeps sorry jasper rassistisch he.

  Het is gewoon belachelijk dat je niet meer een huidskleur afkomst oid kan roepen, staan er meteen weer mensen op met het wijzende (fransicus van Jolle) vingertje, foei rassime. Blehhhh


  ⚠️ Meld

 57. Wat een drama voor de nabestaanden en al dat negatieve geleuter over Stadshagen kan me gestolen worden, wij wonen er met veel plezier en veilig. Iedere moord is er 1 teveel, waar het ook gebeurt. Ik wens de politie veel succes met het vinden van de dader (s).


  ⚠️ Meld

 58. @d.erk,

  Ben jij soms een allochtoon?

  *racisme
  *racistisch
  *Francisco?

  Zie je hoe achterlijk deze ‘beschuldiging’ van mij is zonder meer achtergrond info? 😉


  ⚠️ Meld

 59. Ik kan ’t gebeuzel hier haast niet begrijpen,
  er is immers iemand omgelegd met een serieus
  wapen. De zeer zware criminelen hebben al
  veel langer bijna vrij spel in Zwolle.
  De informatie daarover wordt zorgvuldig
  uit het nieuws gehouden, alleen als ’t niet
  anders kan horen we erover.  ⚠️ Meld

 60. @ passant, in Amsterdam zijn er zo’n 30 doden per jaar te betreuren op bijna 1 miljoen inwoners (met een nog veeeel groter verzorgingsgebied dan Zwolle) waar Zwolle nu op 4 zit dit jaar op 125.000. In verhouding (had je dat wel gelezen?) dus even slecht (of goed, ligt eraan wat je maatstaf is).

  Zwolle zat in de jaren voor 2013 altijd rond de 0.5 tot 1.0 moord per jaar. Als er nog een of twee doden bijkomen kan het maar zo het hoogste moordcijfer sinds wo2 worden voor Zwolle.


  ⚠️ Meld

 61. @passant, bevolkingsgroepen ja, zeg je goed. Heeft niets met cultuur of afkomst te maken maar met maatschappelijke status (woonomgeving, status, inkomen etc).
  Als je 1000 Nederlanders in een willekeurige grote stad in het buitenland concentreert in een wat rammelige buurt, waar zij weinig perspectief hebben op een baan, de taal niet beheersen, weinig inkomen hebben en door de lokale bevolking door de nek worden aangekeken zal daar de criminaliteit ook rap stijgen.


  ⚠️ Meld

 62. @Moimoi:
  Dank voor de uitleg, had over “verhouding” heengelezen.

  Feit is dat binnen bepaalde groepen criminaliteit hoger is. Wat ik bedoel te zeggen is dat daar niet de hele groep voor verantwoordelijk is.
  Kortom, je kan niet op basis van bovenstaande bericht roepen dat de dader een bepaalde afkomst heeft. Achteraf zal wel blijken wie of wat de dader is en dat zal dan weer in statistieken opgeslagen worden. Daar sluit ik me dus aan bij Japser, niet gelijk vingerwijzen!

  Waar ik alleen niet tegen kan is dat de feiten zoals eerder genoemd door Japser genegeerd worden en dat men daar niet naar mag verwijzen.

  Uiteindelijk is het nog steeds een groot drama voor de man, maar ook voor familie, vrienden en bekenden!


  ⚠️ Meld

 63. Ik ben oog getuige geweest. Er zijn rond de 28
  kogels afgeschoten heb ik gehoord. De man heeft het niet overleeft.
  Zijn auto is dus vanochtend om 6 uur mijn voortuin ingereden.
  Eerst wist ik niet dat het geluid van een geweer af kwam.
  Meer nieuws heb ik voor nu af aan nog niet zodra ik meer weet laat ik het weten.


  ⚠️ Meld

 64. @d.er je moet wel een grap maken, dat kan gewoon niet anders. ‘je mag niet eens meer de schuld bij een buitenlander/kleurling leggen, zonder enig bewijs, zonder racist genoemd te worden’ Dat is precies wat een racist is. Ik mag zeker ook niet iemand die graan plant, een lading koeien heeft, die koeien melkt en de graan en melk verkoopt een boer noemen. Zeg me alsjeblieft dat je een grap maakt.

  @Passant ook al zegt de statistiek dat 60% van alle criminaliteit door Marrokanen wordt gepleegd, dan nog kun en mag je nooit zeggen, zonder enig bewijs, dat het wel een Marrokanen zal zijn.


  ⚠️ Meld

 65. slim hoor accidentje, om te zeggen dat je ooggetuige bent geweest en dat die man jouw voortuin is in gereden [facepalm]. Ik zou niet lekker slapen als ik wist dat mensen/huurmoordenaars(?) met een machinegeweer weten waar ik woon en dat ik hun kan identificeren….misschien moet de admin dat berichtje maar ff deleten ofzo….


  ⚠️ Meld

 66. @moimoi,
  klinkt pragmatisch en tegelijk cynisch.
  Alleen al het prozaïsche feit
  dat het universum bestaat doet me
  bedenken dat je ’t misschien niet
  goed genoeg ziet.

  Zou je je hoop op beter kunnen
  formuleren ?  ⚠️ Meld

 67. @hanshanzeland: je schrijft: “Ik kan ’t gebeuzel hier haast niet begrijpen,
  er is immers iemand omgelegd met een serieus
  wapen. De zeer zware criminelen hebben al
  veel langer bijna vrij spel in Zwolle.
  De informatie daarover wordt zorgvuldig
  uit het nieuws gehouden, alleen als ’t niet
  anders kan horen we erover.”

  Waar baser je dat op?  ⚠️ Meld

 68. Jullie, ik bedoel alle bovenstaande reageerders, lopen elkaar helemaal gek te maken zonder dat iemand de feiten kent. Dat vind ik erg storend.
  Er worden door sommigen uitingen gedaan die als racistisch worden beschouwd waar anderen dan weer op reageren. En vervolgens gaat het heen en weer en wordt de discussie steeds onaangenamer.

  Pas wanneer het tot een verklaring van het OM of een rechtszaak komt zullen we meer weten. Dus alle gespeculeer over daders van deze of gene afkomst of dat het te maken heeft met drugs of het verleden van het slachtoffer zijn volstrekt voorbarig.

  Als je de criminaliteitscijfers landelijk bekijkt (zie de AD Misdaadmeter) dan springt Zwolle er heel gunstig uit. In ons mooie stadje is de criminaliteit stukken lager dan elders in dit land. Geniet daar van!

  Ik wil maar zeggen: je moet eerst weten waarover je spreekt voordat je hier een heftige mening geeft. Ken de cijfers (en zoek ze op) en oordeel dan nog eens. 🙂
  En natuurlijk ben ik ook geschokt door deze gewelddadige moord.


  ⚠️ Meld

 69. @Japser:
  Lees mijn stuk nog eens door en je zult zien dat ik het daar mee eens ben en heb ik nergens verkondigd dat het Marrokanen, Antillianen, Nederlanders, Cowboys, Indianen, boeren, stadslui, Ammish, of wat voor bevolkingsgroep dan ook, deze daad op hun geweten hebben.

  Verder staat er ook in wat mij zoal stoort in jouw reacties, namelijk geen oog hebben voor de realiteit in de cijfers. Deze cijfers geven achteraf een beeld (statistiek gaat altijd over een historie namelijk). Ook in mijn eerdere posts meld ik dat zelfs als er in een groep een hoger criminaliteitcijfer heerst, dit niets zegt over de gehele groep. Gelukkig zijn er altijd meer goeden dan kwaden in welke groep dan ook. Ik praat bewust over groepen om niet iemand in een hoek te plaatsen. Welke naam men geeft aan deze groepen is voor een ieders eigen verantwoordelijkheid, met je laatste post plaats jij een groep juist wél in die hoek. Vind ik verrassend voor iemand die (net als ik) anti-discrimenerend wil overkomen……


  ⚠️ Meld

 70. vreselijk wat er is gebeurd,en wens de fam. sterkte.

  En ik zeg het gewoon;het zou me niets verbazen dat het idd marok, antis,turk zijn, dat is iets wat ze ook over zichzelf afroepen. ;);
  en ieder mag er over vallen.


  ⚠️ Meld

 71. Sorry Japser, maar ik zal altijd mijn commentaar blijven geven op mensen die te pas en te onpas het woord racisme gebruiken als er
  waar dan ook over een andere bevolkingsgroep gepraat word.


  ⚠️ Meld

 72. Als eerste de condoleance aan familie en vrienden van het slachtoffer.
  Dinsdag nacht was er trouwens ook al veel politie op de been in stadshagen. Zou dat er ook mee te maken kunnen hebben? Wisten ze toch al meer?


  ⚠️ Meld

 73. Ik vind het erg jammer dat er weinig serieuze zaken in de reacties staan. De meesten lopen te blaten en te suggereren. Erg weinig medeleven door het woord gecondoleerd te plaatsen. Denk eens aan de familie en vrienden van het slachtoffer.
  Als laatste, stop ermee om op Jasper te reageren. Dit is zijn doel nl.


  ⚠️ Meld

 74. moimoi, op 3 september
  Mooi klets verhaal.
  De Nederlander heeft op vakantie al een boekje mee “hoe en wat de taal van dat land”
  Als een Nederlander emigreert, is hij gefocust op het land , check alle documentaties daar over. Bereiden zich voor en passen ze zich aan.
  Maar dat wist je stiekum zelf ook wel toch.  ⚠️ Meld

 75. @kokzwolle, dan ben je nog nooit in Michigan geweest. Die lui daar leven nog precies zo als in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw in Nederland. Inclusief Nederlandstalige kerkdiensten. Nee sterker nog zelfs Friese kerkdiensten. Die lui daar hebben zich absoluut niet aangepast.

  Om maar niet te praten over de klachten van die elk jaar bij de reisbureaus binnen komen over het feit dat ze in Spanje alleen maar Spaans praten. (In de reisgidsen was niet vermeld dat daar zoveel buitenlanders woonden).


  ⚠️ Meld

 76. @kokzwolle, Nederlanders hoeven niet in gammele bootjes de oceaan over om oorlog en geweld te ontvluchten. Of denk jij dat de gemiddelde Siera leoaan/Syrier/Irakees/Libanees/Congolees zich eerst even inleest in de gebruiken van Nederland, de cultuur, de gewoonten? Of het geld heeft om een onderneming te beginnen bij aankomst? Kan teren op een vetgemest lichaam waardoor hij/zij alle trauma’s gemakkelijker kan verwerken?

  achterlijk figuur je bent een brein niet waard.


  ⚠️ Meld

 77. Als je het over bevolkingsgroepen hebt kun je spreken in termen van opleiding en opvoeding en intelligentie. Geef een jongen met beperkte intellectuele capaciteiten een slechte opvoeding en weinig scholing en je hebt al snel een levensgroot probleem. Daar hoef je geen Marokkaan voor te zijn.


  ⚠️ Meld

 78. @ Bernard, heb je ook die top tien gelezen, niet alles geloven hoor… @ moimoi, je reactie zegt genoeg over jezelf. Verder on topic, veel sterkte voor de familie.


  ⚠️ Meld

 79. Bericht door oke, op 3 september 2014 20:34

  Als eerste de condoleance aan familie en vrienden van het slachtoffer.
  Dinsdag nacht was er trouwens ook al veel politie op de been in stadshagen. Zou dat er ook mee te maken kunnen hebben? Wisten ze toch al meer?

  Vast wel!

  Ik hoorde hier in Zwolle-Zuid net ook sirenes. Dat heeft er denk ik ook mee te maken!


  ⚠️ Meld

 80. Jeetje, ik schrik een beetje van de manier van “spreken” naar elkaar. Negatief-negatiever-negatiefst lijkt hier wel de normale gang van zaken. Is het mogelijk dat die verwijderd worden?


  ⚠️ Meld

 81. Las dat Robert na een jaar of tien sinds dit voorjaar uit de zaak is die van hem en Evert samen was. Weet iemand waarom? Begon onder Cooks!, Evert was daar niet blij mee. Was.daar.ruzie.ed bij?


  ⚠️ Meld

 82. Lees net op ad.nl dat Evert en Robert zonder ruzie uit elkaar zijn en dat Robert zelfs nog opdrachten kreeg vsn Evert. Het zal toch niet dat de verkeerde is doodgeschoten?


  ⚠️ Meld

 83. moimoi, op 3 september 2014 21:41
  Dat is een beetje appels en peren vergelijken, asielzoekers komen hier niet met bootjes maar via Schiphol , en Nederland geeft de echte vluchteling (dus niet de uitgeprocedeerde zonder recht op een vluchtelingen status) heel veel kansen op een toekomst perspectief.
  De criminelen hier van allochtone afkomst zijn een derde generatie, waarvan de eerste generatie ( die hier ook alle kansen op werk kregen) alweer terug is in het land van herkomst om van hun oude dag te genieten.
  Met die laatste opmerking laat jij je aardig in de kaart kijken btw.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.