Van Wonderen en PEC Zwolle uit elkaar

Zwolle – Directeur commerciële en algemene zaken Edward van Wonderen en PEC Zwolle gaan uit elkaar. Van Wonderen heeft de club medegedeeld zijn werkzaamheden na drie werkzame jaren, vanaf 1 oktober neer te leggen. De reden hiervan is dat er een verschil van inzicht is ontstaan over de uitvoering van de werkzaamheden.

Van Wonderen heeft besloten terug te treden op het moment waarin de club, na de promotie vanuit de Jupiler League in 2012, de gewenste positie inneemt als stabiele middenmoter in de Eredivisie. Recentelijk werden er in de vorm van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal ook nog twee prijzen aan de palmares van de club toegevoegd. In de afgelopen periode heeft Van Wonderen met zijn commerciële team de sponsoren in het toplevel voor meerdere jaren aan de club verbonden. Hiermee is er een basis gelegd voor verdere groei van de club.

 

PEC Zwolle bedankt Van Wonderen voor zijn inzet en betrokkenheid bij de ontwikkeling van PEC Zwolle en wenst hem veel succes in het vervolg van zijn carrière. De positie van Van Wonderen wordt voorlopig op interim basis ingevuld door Adriaan Visser, de huidige voorzitter van PEC Zwolle. Edward van Wonderen: ,,Ik ben er trots op om drie jaar bij PEC Zwolle te hebben gewerkt. De komende periode ga ik gebruiken om mijn werkzaamheden over te dragen. Graag wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking.”

Artikel delen:
Reacties 47
 1. Van Wonderen heeft veel betekend voor de club en daar kunnen we, als supporters, alleen maar dankbaar voor zijn.

  Van Wonderen bedankt en succes met je volgende uitdaging!


  Maak melding

 2. Is niet zo moeilijk wat de reden van zijn ontslag is geweest!

  De man vindt zich zelf belangrijker dan PEC, grote sponsoren heeft hij niet binnen gehaald, en was super geil op media aandacht.


  Maak melding

 3. Denk je netjes een bekende sponsor te noemen krijg je hieronder al de naam vd sponsor haha. Onze twitterkoning was blijkbaar drukker met de plaatselijke broodjeszaak ipv de grote vissen.


  Maak melding

 4. PEC Zwolle zit nog middenin het groeiproces om een stabiele middenmoter in de Eredivisie te worden. Net als op het veld, wordt er ook op kantoor doorgeselecteerd. Dit laatste was ook nodig omdat naar buiten toe is gecommuniceerd dat er teweinig grip was op de bedrijfsvoering. Hopelijk slaagt men erin om meer grip hierop te krijgen. Essentieel om de ambitie te realiseren. De heer Van Wonderen heeft ontegenzeggelijk hieraan een bijdrage geleverd. Noar Veur’n!


  Maak melding

 5. Als hij dan gelijk zijn vriendin van Vito’s ook meeneemt dan is alle weer netjes opgeruimd! Snap echt niet wat zij bij PEC deed.

  Born http://www.peczwolle.nl december 2013

  Algemeen directeur Edward van Wonderen: ,,Naast haar werkzaamheden als commercieel ambassadeur adviseert en assisteert Carine de club al geruime tijd met succes binnen diverse commerciële trajecten. Wij zijn erg blij met de bijdrage die zij hierin levert.”

  Nou dit dus Marc1953


  Maak melding

 6. Het was te verwachten dat er een breuk zou komen tussen Pec Zwolle en de heer Edward van Wonderen. Het geroezemoes op de hoofdtribune begon zich aardig te irriteren aan een aantal Pec Zwolle medewerkers. Dus verbaasd ben ik zeker niet dat er een breuk is gekomen.

  Met het ontbinden van het contract van de heer Edward van Wonderen ben je er alleen niet. Ook de marionet van de sponsoren die in de Dalton Skybox zitten moet zijn spullen pakken. Deze marionet is tevens medeverantwoordelijk van de puinhoop op kantoor die de directie en het managementteam gemaakt heeft.

  Wil je groeien dan moet de schoonmaak van boven beginnen en de vacatures die vrijkomen door mensen in laten nemen die de capaciteit en een fatsoensnorm hebben

  Want ik voorspel u komt er geen grote schoonmaak op kantoor dan zal er een lijk uit de kast komen die zijn weergave niet kent.


  Maak melding

 7. Liefhebber als jij een grote schoonmaak wil dan zul je toch specifieker moeten worden want met dit vage verhaal kan niemand wat mee.

  Want wat je nu eigenlijk zegt is dat de sponsoren die via hun marionet medeverantwoordelijk zijn van de puinhoop op het kantoor. En volgens mij probeer je wat anders te zeggen.


  Maak melding

 8. @ liefhebber; je gebruikt woorden als fatsoensnorm. Ik hoop dat jij niet de standaard in de toekomst hierin zult zijn. Ik weet niet wat binnen de bedrijfsvoering van PEC zich allemaal afspeelt dus daar kan ik moeilijk een oordeel over vellen. Ik zie wel wat jij allemaal hier aan berichten verspreidt. Laat ik het zo verwoorden; jij hebt andere fatsoensnormen dan ik ze heb.


  Maak melding

 9. Wat een meningen hier, vuil spuwen. Verhalen van horen van de wereld in slingeren. Inderdaad een gebrek aan normen en waarden.Als je iets wil vertellen, doe dit onder je eigen naam. En noem man en paard.  Maak melding

 10. Liefhebber met dat lijk wat uit de kast komt bedoel je waarschijnlijk dat er een grote groep binnen PEC is die duidelijk laat horen dat we teveel feyenoorders bij PEC hebben.
  Zwolle is geen havenstad en veel verder kom je er de komende jaren ook niet mee.
  Laat het lijk maar in de kast de lucht was al genoeg aanwezig >:(


  Maak melding

 11. Liefhebber, ben jij toevallig niet diezelfde flapdrol als die sinds1982?

  Ook zo’n ‘sponsorfiguur’ die er gebaat bij blijkt te zijn om lekker anoniem het personeel van PEC zoveel mogelijk te schofferen, wel even aan iedereen uitlegt hoe het wel zou moeten, maar nooit daadwerkelijk naar voren treedt en daad bij woord voegt.

  Edward bedankt voor je bijdrage in het laten groeien van onze mooie club.


  Maak melding

 12. Van Wonderen heeft een goede bijdrage geleverd aan de groei van de club en is dus mede verantwoordelijk voor het feit dat PEC van 4 naar 10 miljoen budget is gegaan. Wat ik wel mis is het feit dat er geen grote sponsoren zijn gekomen onder zijn leiding, en dit is wel het moment om te kunnen toeslaan. Verder had hij niet echt binding met de stad Zwolle en dat moet je in mijn ogen wel hebben als je directeur bent van PEC en hij staat bekend als eigenwijs en dat kan ook tegen je worden gebruikt.


  Maak melding

 13. @ de Boer (de naam zegt het al). Eerst een onzinnige opmerking over Feyenoorders, dan een nog onzinniger opmerking. Wie ben jij dan wel?


  Maak melding

 14. Zo zie je maar weer @tevreden eerst nadenken voordat je een minuut later al weer je excuses moet maken,…..dit gebeurt je wel erg vaak.
  Wellicht leer je er eens van?

  :'(


  Maak melding

 15. Als je verder leest dan je ……., dan kom je er achter dat ‘het gesprek’ hier gaat over hoe het komt dat het mis gaat binnen de bedrijfsvoering van PEC etc., en de onvrede die er rondom de bestuurskamer heerst over alles.
  Tenzij je doof bent weet iedereen dat het gemor al maanden bezig is over de eenzijdige blik bij PEC in alles naar feyenoord.
  Spelers moeten daar vandaan komen (zondag weer een keeper) terwijl het grote gros van de PEC’ers (lees publiek) geen gevoel bij die 010 boel heeft…….
  En met het gegil bij elk onderwerp hier van @:tevreden heb ik het persoonlijk wel gehad vandaar mijn reactie op zijn onzin.
  Als je (kort-) verder leest wat voor maffe reacties hij schrijft (o.a. op de moord van een Zwollenaar vanmorgen) dan denk ik dat ‘ie beter als brulbeer in Artis kan gaan staan! Maar zal wel in de Rotterdam Zoo worden?
  Kortom -maar ook daar is bijna iedereen het er over eens- als PEC echt verder wil groeien dan zal er structureel iets moet veranderen.
  Het vertrek van van Wonderen (waar komt ‘ie vandaan?) is daarom ook een prima eerste stap!!!  Maak melding

 16. De mensen die hier Van Wonderen bedanken voor zijn inzet weten overduidelijk niet waar ze het over hebben. Van Wonderen is verantwoordelijk geweest voor financieel wanbeleid, waarbij er een tekort van één miljoen op de begroting is ontstaan.

  Los gezien van het feit dat de heer Van Wonderen ook een hand boven het hoofd hield van slecht functionerende medewerkers op het kantoor, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn geweest voor een slechte bedrijfsvoering.

  Geen gemis.


  Maak melding

 17. Lam, Rienstra, Marinus, Ioannidis, Ferfelis, Lukoki en Necid komen ook bij Feyenoord vandaan De Boer?

  E. van Wonderen is niet verantwoordelijk voor het aantrekken van spelers en staf geweest.
  Dus jouw opmerking slaat kant nog wal.

  Ook ik heb niks met Feyenoord of welke andere club dan ook maar zie gewoon een grote sportieve groei welke op alle vlakken bij gebeend moet worden.
  Hier zijn blijkbaar (grotere) stappen voor nodig.

  Met wat betreft het geneuzel van @ tevreden ben ik het wel volledig met je eens.  Maak melding

 18. Inderdaad veel geneuzel. Dat is ook vaak het leuke bij voetbal onderwerpen. Ook het met elkaar oneens zijn hoort daarbij. Daarbij vind ik Zwolleeder bijvoorbeeld inhoudelijk helemaal niet zo gek verhaal hebben (ook van mij mag echt gras terugkomen). De manier waarop ie daarover communiceert vind ik wel wat van. Net zoals hij daarover iets van mij vindt 🙂 Trouwens vroeger was het niet altijd beter; denk maar aan de foeilelijke sintelbanen die vaak om een veld heen lagen. En ik draag Feyenoord inderdaad een warm hart toe. Dus dat wordt idd vooral een brulbeer in de Rdam zoo. Maar wat ik wel heel vervelend vind is een verwijzing naar mijn zgn. maffe reactie naar de moord van gisteren. Ik ben me er niet bewust van geweest dat ik dit gedaan heb (ook opnieuw lezend niet). Mocht dat wel zo over komen dan bied ik daar mijn welgemeende excuses voor aan want dat is nou geen onderwerp waar ik grapjes over wil maken.


  Maak melding

 19. @Marc1962: is juist dat hij niet verantwoordelijk was voor het aankoopbeleid.
  Maar ‘het gemor’ over die aankopen is zeker groot geweest.
  Beter- en anders luisteren naar de achterban hoort ook bij een verdere ontwikkeling van PEC. Het ontbreken van grote(re) bedrijven die PEC financieel een warm hart gunnen heeft zeker ook te maken met het niet- of verkeerd luisteren naar je achterban.
  Een bedrijf geeft pas geld als ze draagvlak hebben o.a. van hun mederwerk(st)ers en van hun klanten. Geld geven en gemor is negatieve reklame.
  Zijn in het verleden al honderden clubs verloren gegaan aan bestuurders die zichzelf boven de club plaatsten.
  Goed dat die van Wonderen weg is!!!

  😀


  Maak melding

 20. Wat een onzin!
  Vanaf het moment dat van Wonderen bij PEC kwam is de begroting van 4,4 miljoen verhoogd naar 8 miljoen, 9 miljoen en dit seizoen zelfs naar 10,4 miljoen.
  Dat is een geweldige prestatie die maar weinig mensen hem na kunnen doen.
  Met Compello is de beste deal ooit gemaakt (Vissers woorden) en is diezelfde sponsor ook nog eens voor meerdere jaren vastgelegd.

  Op het aankoopbeleid en huur van spelers is ook een enorme stap gemaakt. Nijkamp heeft met veel creativiteit en inzicht spelers naar PEC gehaald waar we een aantal jaren nog niet van durfden dromen.
  De 6 (jeugd) internationals in je selectie is daarvan zeker het bewijs.

  De achterban heeft altijd wel iets te morren en dat zal ook nooit veranderen.
  Neem Ajax als voorbeeld. Ze wilden die 3e ster. Frank de Boer (what’s in a name) maakte Ajax voor de dertigste keer kampioen en daarna nog 3 maal. Maar de achterban blijft morren.
  Terwijl de andere 17 Eredivisieclubs maar wat graag kampioen zouden worden, en dan maakt de manier waarop vele malen minder uit.  Maak melding

 21. Over onzin gesproken: als kind leer je al dat je appels en peren niet moet vergelijken.
  Iets morren en veel morren maakt behoorlijk verschil.
  Maar als jij tevreden bent met het beleid okay.
  Je zult binnenkort nog wel eens terug denken aan je eigen -m.i. domme- woorden.  Maak melding

 22. Heerlijk al deze reacties van mensen aan de zijlijn.

  ‘er moeten grotere sponsoren komen’
  – Tuurlijk, het liefst één voor 10 jaar, met ??7,5 miljoen per jaar!
  Op Ajax zijn alle hoofdsponsor bedragen achteruit gegaan. Zelfs Ajax zal geen deal meer binnenhalen zoals destijds met Aegon is afgesproken. Kunst is om een zo breed mogelijke sponsorgroep te creëren omdat in de huidige crisis elk dubbeltje dubbel wordt gedraaid voordat deze wordt uitgegeven aan sponsoring. PEC is nu het centrum van de regio IJsseldelta. Al die omringende gemeentes zijn geconcentreerd op Zwolle.

  ‘spelers uit Rotterdam/010…’
  – Daarvoor hebben we een TD, en met al die spelers is het toch aardig gegaan de afgelopen jaren…

  ‘financieel wanbeleid/lijken uit de kast’
  – In een organisatie met de huidige PEC structuur is niet alleen de Commercieel directeur verantwoordelijk (EvW), dus eventuele lijken/financiële constructies/tekorten op begrotingen zijn allemaal goedgekeurd door controlerende organen (Bestuur/RvC)

  ‘niet luisteren naar achterban’
  – Gek. De mensen bij PEC zijn juist heel benaderbaar. Wellicht ligt dat aan de wijze van communiceren? Schreeuwen op een forum WLZ heeft weinig zin. Misschien gewoon de beste man/vrouw eens op een rustig moment aanspreken? Ik ben ook anti kunstgras, maar moet stiekem toch toegeven dat deze mat er beter bijligt dan echt gras. (VVV of Den Haag vorig jaar…)

  PEC is, zoals in eerdere reacties gemeld, explosief gegroeid. Dit is niet alleen de verdienste van EvW, maar het eeuwige Zwolsche gezeik kan voor buitenstaanders over komen als Calimero. Kijk eens naar die mensen in Deventer? Of afgelopen zondag in Breda. De mensen op Vak G werden bijkans gek van enthousiasme omdat een rechtsbuiten een bal binnen hield. Ze gingen juichen om een speler die achter een bal aanrent!! En wij? Na het winnen van de Beker, de JC schaal en de mooiste Europese trip ooit?

  Wij proberen op een forum een vooraanstaand lid van PEC een schop na te geven waar een compliment en bedankje op zijn plaats zou zijn.

  Nogmaals: Als EvW er ‘een puinhoop op kantoor/financieel gebied’ van zou hebben gemaakt, dan is dat een brevet van onvermogen van de organisatie. En die organisatie staat er nog steeds.

  Edward, bedankt!  Maak melding

 23. Heb al eens een discussie gehad met J.de Boer waarbij ik me afvroeg of ik misschien toch ongelijk had. Na alle reacties over dit item denk ik dat ik toch niet helemaal ongelijk had. Als iemand een ander beticht van domheid zegt dat iets over de zelfverheerlijking van zichzelf.


  Maak melding

 24. Applaus voor Assendorper. Altijd en eeuwig dat gezeik, doodmoe wordt je ervan terwijl PEC floreert als nooit tevoren!!.

  Kreeg ik van J. de Boer nog een uitleg over zijn Feyenoord fobie maar daar kan ik totaal niet achterstaan, wat een onzin kraamt je uit. Hoeveel spelers van Feyenoord zitten er werkelijk in de selectie? En nogmaals, de spelers die van Feyenoord hadden gehuurd/gekocht hebben het meer dan prima gedaan en hebben zelfs nog (ok, misschien wat te weinig) geld opgeleverd. Daarnaast is Feyenoord een topploeg waar we af en toe zaken mee doen, prima toch!
  Als je je fobie op Twente zou projecteren snap ik het nog aangezien zij de betere spelers steeds weer wegkapen! Ben er wel klaar mee. Prettige dag nog.
  Forza Zwolluuuhhh!!!! (en hup Feyenoord straks tegen Ajax!)


  Maak melding

 25. @Zwollenaarisback: alweer dom geklets dat Feyenoord een topploeg is, hebben in deze eeuw nog geen prijs gewonnen.
  Ach ja wat is een topploeg?

  Wees tevreden en ik vind de prestaties van PEC knapper in vijf jaar kampioen geworden + beker + JCschaal gewonnen.

  Zoals eerder gezegd de Rotterdammer Zoo zit vol met brullers maar ik ga voor de feiten (lees cijfers).

  Suc6

  😀


  Maak melding

 26. Op SOFWeb zijn regels te vinden om een goede ‘Netizen’ (net-burger) te zijn.

  Vertaald komen deze tien geboden op het volgende neer:

  Denk aan het menselijke aspect achter de computer.
  Houd online dezelfde gedragsstandaard aan als in het gewone leven.
  Weet waar je bent in cyberspace; pas je toonzetting aan bij de omgeving waar je op bezoek bent.
  Respecteer tijd en bandbreedte van de gebruiker.
  Zorg ervoor dat je je goed presenteert online.
  Deel deskundige kennis.
  Help mee aan het binnen de perken houden van ‘flames’ en laat emotionaliteit voor wat het is.
  Respecteer de privacy van anderen.
  Maak geen misbruik van je macht.
  Vergeef andere mensen hun fouten.


  Maak melding

Reageer