CDA Overijssel maakt rest kandidatenlijst bekend

Zwolle – Dinsdag bracht CDA Overijssel vol trots naar buiten dat Tweede Kamerlid Eddy van Hijum de beoogd CDA-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezing op 18 maart 2015 is. Woensdag is het CDA verheugd de volledige kandidatenlijst te kunnen laten zien, waarmee de belangen van de inwoners van Overijssel goed vertegenwoordigd kunnen worden.

Op nummer 2 staat de hoogst genoteerde vrouw, Hester Maij. Hester is sinds 2011 gedeputeerde in Overijssel, een functie die ze met verve vervuld. Ze zet zich volop in voor het landelijk gebied en de culturele infrastructuur in Overijssel. Martin Reesink, de huidige fractievoorzitter van de CDA-Statenfractie, staat op nummer 3. Martin heeft zich in verschillende dossiers bewezen als vechter voor Overijssel. Vooral werkgelegenheid gaat hem aan het hart.

Tweede vrouw op de lijst is Statenlid Alida Renkema, op nummer 4. Zij staat haar vrouwtje momenteel vooral binnen Ruimtelijke Ontwikkeling. Op 5 staat Christiaan Schrijver. Als jongerenkandidaat is hij in de Statenfractie de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. De kandidatenlijst is een zorgvuldig afgewogen mix van vernieuwing en ervaring. De kandidaten brengen kennis en ervaring mee vanuit diverse beleidsgebieden en bestrijken met hun achterban zowel de steden als dorpen en kernen in Overijssel.

De advieskandidatenlijst is maandag 1 september jl. door het Algemeen Bestuur van CDA Overijssel vastgesteld. De kandidaten hebben inmiddels hun plek op de advieslijst aanvaard. De gemeentelijke CDA-afdelingen kunnen tot uiterlijk 7 november aangeven of zij instemmen met de advieskandidatenlijst. Tijdens de Algemene Vergadering op 20 november 2014 wordt de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015.

Artikel delen:

Reageer