Roy Elferink nieuwe trainer Jong PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft Roy Elferink aangetrokken als trainer van Jong PEC Zwolle Vrouwen. De 39-jarige trainer komt over van FC Twente en verbindt zich voor het seizoen 2014/2015 aan de club.

Elferink heeft zich, na een actieve voetbalcarrière als doelman bij meerdere amateurclubs, jong toegelegd op het trainerschap. Elferink: ,,Zo ben ik één van de oprichters van de Twentsche Voetbalschool, technisch coördinator geweest van Topklasser HSC ’21 en vanaf 2008 ben ik in dienst geweest van FC Twente waar ik zes jaar lang de keepsters van de meidenacademie heb getraind."

De laatste drie jaar is Elferink tevens keepers- en assistent-trainer geweest van het eerste vrouwenelftal van FC Twente. De ervaren trainer is in die jaren twee keer Nederlands kampioen geweest, heeft twee keer de Bene League titel gewonnen, de bekerfinale gespeeld en heeft twee seizoenen meegedraaid in de Champions League. Daarnaast heeft hij zijn succesvolle carrière altijd weten te combineren met zijn functie als programmaleider bij het sportstimuleringsprogramma Special Heroes. Een programma om leerlingen in het speciaal onderwijs aan het sporten te krijgen.

Arjan Jansen: ,,Wij zijn blij met het feit dat Roy Elferink Jong PEC Zwolle Vrouwen gaat trainen. Jong PEC Zwolle Vrouwen is een groep die belangrijk is voor de ontwikkeling en toekomst van het vrouwenvoetbal in de regio Zwolle. Deze trainer gaat met zijn ervaring zeker een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze groep speelsters om de uiteindelijke stap naar de PEC Zwolle Vrouwen te maken.” Elferink: ,,Ik heb er ontzettend veel zin in om te starten bij PEC Zwolle. Het wordt de eerste keer dat ik als hoofdtrainer voor een groep sta. Kortom: genoeg uitdagingen voor de boeg die ik samen met alle speelsters en medewerkers wil aangaan.”

Artikel delen:
Reacties 7

Reageer