Berkum bijt spits af tegen ASV Dronten

Zwolle – Berkum begint het nieuwe seizoen in de 1e Klasse D zaterdag met een thuiswedstrijd tegen promovendus ASV Dronten.
"Dronten is het afgelopen seizoen kampioen geworden, voetballen kunnen ze dus wel. Bovendien zie je nog wel eens dat debutanten een stapje hoger voor verrassingen zorgen. We moeten dus zorgen dat we ze voetballend de baas zijn, zeker op eigen veld.

Als we spelen zoals we vorige week in de beker hebben gedaan moeten we een heel eind kunnen komen," verwacht Berkum-trainer Willem Brouwer. a het kampioenschap vertrok succestrainer Jan Vlap bij ASVD maar de polderclub kreeg met Raymond Schuurman een ervaren opvolger. Berkum is bovendien zeker geen onbekende voor de ASVD-coach, die lange tijd speler en trainer bij de Zwollenaren was. Schuurman zag ASVD-keeper Marco Remmelts vertrekken naar hoofdklasser DVS ’33, maar hij kreeg daar met Maikel Kampjes een prima sluitpost terug met hoofd- en topklasse-ervaring bij Harkemase Boys en Excelsior ’31.

Trainer Schuurman is optimistisch over de kansen van ASVD in het nieuwe seizoen. "Velen hebben het over een ambitie van handhaven, maar dat klinkt alsof je op voorhand al in de defensieve stellingen gaat hangen. Waarom zouden wij op voorhand gaan voor strijd tegen degradatie? Ik geloof erin dat we voldoende kwaliteit hebben om ons door te ontwikkelen en goed mee te kunnen draaien in deze klasse," liet de coach weten op de site van zijn nieuwe club.

In de bekerwedstrijden ging ASVD onlangs met 2-3 onderuit tegen HZVV, maar daarna werden de zaken recht gezet met een 1-2 winst bij de kersverse Zwolse hoofdklasser WVF en een 1-1 remise tegen De Zweef. Dat was voldoende voor de Drontenaren om achter HZVV door te stromen naar de volgende bekerronde. Ook Berkum plaatste zich voor de knock-outfase van het bekertoernooi, ondanks een 1-2 verlies in het tweede duel tegen hoofdklasser Be Quick 1887. Door afstraffingen met respectievelijk 0-5 en 6-1 tegen de Friese eersteklassers Broekster Boys en Bergum eindigden de Zwollenaren echter toch nog als eerste in hun poule.

Berkum heeft zoals bekend een teleurstellend competitiejaar achter de rug, want de ploeg degradeerde ondanks een kwalitatief goede selectie uit de Hoofdklasse C. Onder de nieuwe coach Willem Brouwer, en met een aantal nieuwe spelers, gaan de Zwollenaren proberen de weg omhoog weer in te slaan. "We hebben er vertrouwen en vooral ook zin in. We hebben hard gewerkt in de voorbereiding, de selectie is fit en we gaan er dus alles aan doen," verzekert de Berkum-trainer. Berkum en ASV Dronten trappen zaterdag om 14.30 uur af op sportpark De Vegtlust, waar het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Ommen.

Artikel delen:

Reageer