Rode Kruis Zwolle viert 100-jarig jubileum

Zwolle – Het Rode Kruis afdeling Zwolle heeft op 21 augustus 2014 de mooie leeftijd van 100 jaar bereikt. Om dit heugelijke feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan staan er een aantal feestelijke gelegenheden op de planning.

Op 4 oktober a.s. kan iedereen die eens wat meer wil weten van het Rode Kruis Zwolle een kijkje komen nemen in het Rode Kruis gebouw aan de Brahmsstraat 5 te Zwolle. Er zijn leuke activiteiten gepland waaronder drie EHBO demonstraties met inzet van alle beschikbare middelen: o.a. Rode Kruisbus, Bike Team en allerlei andere zaken. Deze vinden plaats om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Verder maakt u deze dag kennis met alle activiteiten waar de 150 vrijwilligers van de afdeling zich dagelijks voor inzetten. In bijna alle wijken van de gemeente Zwolle is er wel een Rode Kruis activiteit. Variërend van wandelprojecten, activiteiten in verzorgingshuizen tot een jeugdkamp voor kansarme jongeren. Wilt u dus meer weten over wat het Rode Kruis in Zwolle zoal doet dan bent u van harte welkom op deze zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober a.s. vindt er een dagvaart plaats op het hotelschip de ‘J. Henry Dunant’. Iedereen is uitgenodigd om zich hiervoor aan te melden. Neem dus uw familieleden, kennissen, vrienden en buren mee om op deze – na de Batavia – meest bekende boot van Nederland te varen.
Op zaterdag 11 oktober vaart het schip van de Brug in Kampen om 13.00 uur naar Zwolle. Het schip komt aan in Zwolle rond de klok van 15.30 uur bij de Margriethaven of Scaniahaven. Op zondag 12 oktober vertrekt de ‘J. Henry Dunant’ om 12.30 uur vanaf de Margriethaven of Scaniahaven naar Kampen en zal daar rond 15.00 uur weer aanmeren. Per tocht betaalt u slechts €7,50 inclusief een kopje koffie met iets lekkers erbij.

Naast bovenstaande feestelijke dagen organiseert het Rode Kruis Zwolle een besloten feestavond voor alle 150 vrijwilligers. Om hen te bedanken voor hun inzet worden zij op 11 oktober in het zonnetje gezet op de ‘J. Henry Dunant’. Mocht u zin hebben in een dagje uit geef u dan snel op voor de bootvaart! U kunt een mailtje sturen naar jubileum@rodekruiszwolle.nl waarin u uw naam en adres, telefoonnummer en e-mailadres vermeldt. Bellen met het secretariaat kan ook op 038-4525862 (maandag hele dag en donderdag tot 12.30 uur). Na uw aanmelding ontvangt u begin oktober per post uw toegangskaart(en) voor de jubileumvaarten.

Artikel delen:

Reageer