Sloop van de Binnenhofjes is gestart

Zwolle – De eerste woningen aan de Van Schoonhovenstraat 41 – 107 in Dieze-Oost zijn gesloopt. Deze straat vormt samen met de Hemerkenstraat (even nummers) de Binnenhofjes I. Door de sloop van de Binnenhofjes I wordt er ruimte gemaakt voor 46 nieuwe eengezinswoningen.

05-09-2014_sloopbinnenhofjes.jpg 

De komende weken wordt door sloopbedrijf Van der Wal in totaal 70 woningen, een aantal garages en twee bedrijfsruimten gesloopt. De totale sloop moet voor de kerst 2014 afgerond zijn. Vanaf januari 2015 krijgt aannemer Nijhuis deze grond overgedragen en kunnen zij starten met de bouw. Het worden koopwoningen, die ontworpen zijn door 19 Het Atelier, met een prijs van € 175.000 tot € 195.000. Nijhuis heeft de start van de verkoop gepland in oktober 2014. Meer informatie over deze nieuwe eengezinswoningen is te vinden op: www.diezerhof.nl . Voor de Binnenhofjes II (gebied tussen de Hemerkenstraat en de Regelandisstraat) is een peildatum bepaald, namelijk 1 november 2014. De bedoeling is dat deze woningen begin 2016 leeg zijn, zodat ook deze gesloopt kunnen worden. Hier worden dan 48 eengezinswoningen in de sociale huur gebouwd.

05-09-2014_binnenhofjes.jpg 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Wat ik me afvraag is dit: er zijn/worden op verschillende plekken in Zwolle oude woningen afgebroken en nieuwe woningen neergezet, betekent dit nu ook dat de nieuwe woningen bv minder gehorig zijn dan de oude?
  Ikzelf woon in een wat ouder huis (rond 1955), het enige nadeel vind ik dat die muren (naar de buren) zo gehorig zijn…


  Maak melding

 2. @ Veldwachter, natuurlijk betekent dat, dat het minder gehorig is. Woningen die in 2014 gebouwd worden, zijn veel beter geisoleerd dan woningen uit de jaren 50 van de vorige eeuw…


  Maak melding

 3. Ze laten tegenwoordig een paar centimeter ruimte tussen de muren van de verschillende woningen. Vroeger zaten de muren tegen elkaar aan. Dat scheelt aanzienlijk! Alleen de bakstenen buiten worden doorgemetseld.


  Maak melding

 4. @Sanne
  Ok bedankt voor de informatie, dat wist ik niet.
  .
  Ik heb het idee dat geluidsoverlast een groot probleem kan zijn, en het is handig om bij nieuwbouw hier rekening mee te houden.
  Ikzelf heb een buurvrouw die nogal veel traploopt met hakken op een houten trap, heb er al eens iets van gezegd, ’s avonds vind ik zoiets eigenlijk niet kunnen.
  Nu draai ik de muziek iets harder als ik er ’s avonds last van heb, dan hoor ik het niet meer.


  Maak melding

 5. Veldwachter, jij hoort dat dus ook bij de buren? Dat kan best irritant zijn dat getik he! Ik trek pas hakken aan als ik naar buiten ga, omdat ik weet dat je het anders hoort.


  Maak melding

 6. Ja Sanne, ik heb het haar eens vriendelijk gezegd, ze keek wat geirriteerd en deed er niet zoveel mee, het is wel iets minder geworden.
  Ja leven en laten leven is het beste he, en beetje rekening houden met elkaar.


  Maak melding

 7. Verdiep je er maar eens in. Google is je vriend! tip: ankerloze spouwmuur geluidsreductie, contactgeluid.
  Je kunt je woning nog zo geluidwerend maken, als iemand zo’n gamma laminaatvloertje legt en daar overheen loopt met naaldhakken, hoort de hele flat dit.


  Maak melding

Reageer