Actie medewerkers TNT Post in Zwolle

Medewerkers van TNT Post hebben donderdagavond in Zwolle actie gevoerd bij de poort van het sorteercentrum aan de Anthony Fokkerstraat in de Marslanden. Ze deelden bij de ingang van het centrum flyers uit aan automobilisten en vrachtwagenchaffeurs die het terrein op of af wilden.

De medewerkers van TNT voeren actie, omdat de directie van hun bedrijf met voorstellen voor een nieuwe CAO de werknemers naar een minimum loon drijft. Dat zeggen de actievoerders via flyers, die ze aan de rijdende medewerkers uitdeelden. Verder wil de directie drie jaren lang geen loonsverhoging, een versobering van alle toeslage, het stoppen van het koffiegeld en een inkomensverlies per 2010 van minstens € 200,- netto per maand. De directie van TNT Post is bang dat anders banen geschrapt moeten worden. De actie vond donderdagavond plaats, omdat dit volgens de actievoerders de meest drukke avond is. Dat was overigens te merken aan het omringende verkeer, wat vastliep vanaf de Marsweg tot aan de IJsselallee. Na een uur kwam de politie opdagen. Vanaf dat moment maakten de actievoerders weer ruim baan voor het verkeer. De actievoerders kondigen nadere acties aan als er onvoldoende naar hun geluisterd wordt.


Filevorming bij kruispunt Anthony Fokkerstraat…


Actievoerders geven niet op…

Artikel delen:
Reacties 5
  1. De bezuinigingsmaatregelen treffen vooral de postbodes, minder de mensen op de sorteercentra, want die krijgen al een stuk minder. Bovendien zijn die laatste groep voor een deel ook uitzendkrachten.

    De postbodes moeten gewoonweg worden wegbezuinigd omdat de overheid zo nodig vrije marktwerking in postland wil invoeren en daardoor concurrenten als Sandd tegen een hongerloontje goedkope krachten inzet die nog behoorlijk wat fouten maken ook…
    Ik geef de postbodes van TNT gelijk dat ze actie voeren, maar de ‘schuld’ van dit alles ligt niet alleen bij TNT, maar ook in Den Haag (en Brussel).


    Maak melding

  2. groot gelijk vind ik te veel. Het werk wat je als medewerker in de hal van TNT in de Marslanden doet is ” niet moeilijk “. Misschien zijn deze mensen wel jarenlang overbetaald..


    Maak melding

Reageer