Moordaanslag in opsporing verzocht

Zwolle – De moordaanslag op de 48-jarige Zwollenaar zal komende dinsdagavond 9 september aan de orde komen in het programma Opsporing Verzocht. Robert Voorhorst werd op woensdagochtend 3 september rond 05.45 uur nadat hij in zijn auto was gestapt met een automatisch wapen beschoten op de Akkerbergstraat.

Zijn auto kwam hierna tot stilstand in de tuin van de overburen. Korte tijd later overleed hij aan zijn verwondingen. Direct na het schietincident werd een TGO (TGO = Team Grootschalige Opsporing) van 25 politiemensen geformeerd. Hierbij werd o.a. een uitgebreid buurtonderzoek gehouden waarbij inmiddels diverse mensen werden gehoord. Daarnaast werden er, naar aanleiding van de berichtgeving in de media, inmiddels zo’n 10 tips doorgegeven. Naast het buurtonderzoek wordt er ook forensisch onderzoek verricht.

Naar aanleiding van de bevindingen van het rechercheteam worden verschillende scenario’s opgesteld. Hierbij wordt ook bekeken of er mogelijk sprake kan zijn geweest van een persoonsverwisseling. Mensen die meer informatie kunnen aanreiken over het mogelijke motief voor deze aanslag worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.

De politie begrijpt dat een schietincident als deze een grote impact op de buurt heeft en voor veel onrust zorgt. Om deze reden is de politie de komende tijd ook meer opvallend en onopvallend aanwezig in de wijk. Mocht u iets zien dat u niet vertrouwt, neem dan gerust contact met ons op. We hebben liever dat u een keer teveel dan te weinig belt. Mocht u ons direct nodig hebben, belt u dan met telefoonnummer 112. Mocht u contact willen met bijvoorbeeld de wijkagent, belt u dan via 0900-8844. Ook uw wijkagenten Michel Engel en Karin de Besten zullen de komende tijd meer in de wijk aanwezig zijn.

In de uitzending van Opsporing Verzocht zullen diverse vragen aan de orde komen. Ook zullen er bewakingsbeelden worden getoond. Op deze beelden is een auto te zien die mogelijk betrokken is geweest bij het schietincident. Deze auto is vlak na het schietincident in de buurt vastgelegd door een bewakingscamera. Indien deze auto niet betrokken is geweest bij het schietincident, kan de bestuurder ervan een belangrijke getuige zijn. De politie wil graag weten wie deze auto herkent.

Mensen die contact willen hebben met het rechercheteam of een tip door willen geven, kunnen contact opnemen via de gratis tiplijn van de politie 0800-6070. Dit kan ook volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000 (ook gratis). Indien u een vertrouwelijk gesprek wilt voeren met een rechercheur, kunt u dit melden via het Team Nationale Criminele Inlichtingen: 079-345 8 999. Ook kunt u digitaal tips doorgeven via het tipformulier op onze website www.politie.nl/melden (meldformulier). Daar kunnen eventueel ook bestanden zoals foto’s of filmpjes worden bijgevoegd. Daarnaast kunt u rechtstreeks mailen met het rechercheteam via het mailadres: TGOappel@ijsselland.politie.nl

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Je moet ******* vragen die is tipgever van iedereen en werkt voor iedereen die weet vast wel wat inlichtingen

 2. Nederland zal wel denken wat is er gebeurt met Zwolle na al die recente verschijningen in Opsporing Verzocht. Gelukkig weten wij Zwollenaren wel beter. Hopelijk wordt de zaak opgelost.

 3. Chicago aan de IJssel …het nieuwe Zwolle… tja er is nu een snelle trein verbinding met Amsterdam en Aalmere… was te verwachten..>:(

 4. Bovendien wilden velen dat Zwolle een echte grote stad zo worden.
  Nou; dat zijn we bij deze! Gefeliciteerd.

 5. En kinderen spelen schietpartijtje.

  Niemand in de buurt maakt zich zorgen over de schietpartij in de buurt, wat zijn wij toch snel gewend geraakt aan geweld.

 6. @Mia, het zijn kinderen… Je wilt toch niet zeggen dat je verwacht dat de kinderen al filosoferend over de zin van het leven op de schommel zitten?

  @willem-, echt belachelijke conclusie. De verbinding is nu 10 min oid sneller? Dat resulteert in x% stijging van de criminaliteit?

 7. Och R0bot, sommige mensen kunnen niet begrijpen dat kinderen gewoon aan het spelen zijn en dat ze daar niet te veel achter moeten zoeken.

  Vroeger speelden we soldaatje en dat was leuk en voor ons had dat niets te maken met “iemand doodmaken”

 8. Mee eens Willem. En daarnaast heeft gemeente Zwolle meer dan vijf jaar een convenant getekend om nieuwe Nederlanders en haar familie op te nemen in Zwolle.

  Jammer maar helaas….

Reacties zijn gesloten.