Landstede bereidt ICT’ers voor op de toekomst

Zwolle – De ICT-sector en de wereld eromheen verandert razendsnel. ICT’ers moeten daarop voorbereid zijn. Dat kan alleen als ze zich permanent ontwikkelen. Op technisch vlak, maar vooral ook op het gebied van leidinggeven, marketing en commercie, communicatie, ondernemen en bedrijfskunde.

Speciaal rond deze niet-technische aspecten biedt Landstede, Training, Opleiding & Advies vanaf september een aantal korte, gerichte opleidingen voor ICT-professionals om hun kennis en vaardigheden uit te breiden. Werkgevers kunnen hiervoor subsidie krijgen. De opleidingen en trainingen, op mbo en hbo-niveau zijn bedoeld voor ICT’ers in ontwikkel- en beheerfuncties, maar ook voor managers en leidinggevenden die veel met ICT te maken hebben.

Locatie voor de lessen is de inspirerende omgeving van het IT PerformanceHouse dat gevestigd is in het stadioncomplex van PEC Zwolle. Er zijn moderne lokalen, werkplekken en test- en presentatieruimtes en deelnemers kunnen er contact leggen met (andere) ICT’ers en -bedrijven.

Landstede biedt de volgende opleidingen aan:
– Leidinggeven 1: Beter leren communiceren in relatie tot onder andere klantgerichtheid, conflicthantering en timemanagement.
– Leidinggeven 2: Leer een betere manager te worden, bijvoorbeeld via delegeren, functioneringsgesprekken, coachen, motiveren.
– Leidinggeven aan jezelf: Leer jezelf beter kennen en wordt een betere leidinggevende. Met aandacht voor assertiviteit, zelfinzicht en stressbestendigheid.
– EBC*L A/B en C: Twee praktische bedrijfskundige EBC*L-cursussen. De EBCL*A/B-cursus is vergelijkbaar met het vroegere middenstandsdiploma, de niveau C-vervolgcursus zoomt in op integrale ondernemerschapscompetenties. Deelnemers kunnen beide cursussen afsluiten met een examen bij EBC*L voor een internationaal erkend certificaat.
– Bedrijfskunde voor ICT’ers: Ontdek hoe je meer invloed kunt uitoefenen op bedrijfskundige aspecten waarmee je dagelijks te maken hebt.
– ICT-toepassingen in het management: Verdiep je kennis over management in relatie tot ICT. De praktische invulling staat centraal.
– Intern ondernemerschap: In een veranderende omgeving hebben ondernemingen ondernemende medewerkers nodig. De deelnemers leren alles over intern ondernemen.

De opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT). Deze stichting wil de kansen op de arbeidsmarkt in de ICT-sector verbeteren en zo de concurrentiekracht van Nederland vergroten. De stichting doet dit met werkgelegenheidsprojecten, bedrijfsopleidingen, omscholing en herplaatsing. De Landstede-scholingen zijn onderdeel van het Sectorplan ICT van CA-ICT. Werkgevers kunnen hiervoor subsidie ontvangen voor zo’n 2500 ICT’ers. Zij kunnen vanaf deze zomer t/m 31 december 2015 een opleiding of training volgen. Meer weten of aanmelden? Kijk op landstedevoorbedrijven.nl of neem (gratis) contact op via 0800-0245666 of info@landstede.nl.

Artikel delen:

Reageer