Genieten op het Stadsfestival

Zwolle – De derde editie van het Stadsfestival trekt wederom veel bezoekers en mag een groot succes genoemd worden. Het festival, dat zich afspeelt in en om de Zwolse stadsgracht, neemt Zwolle meer en meer in bezit.

img_6684.jpg

Het is ook een keur aan optredens, waardoor een ieder wel een plek van zijn gading vindt. Daarnaast mogen de weersomstandigheden dit jaar ook zeer gunstig genoemd worden, waardoor er door het nazomerweer nog tot laat in de avond heerlijk op terrassen gezeten kan worden. Ook zaterdag 6 september en zondag 7 september staan nog vele performances op het programma. Kijk op www.stadsfestival.nl voor de exacte locaties.

img_4606.jpg

img_4644.jpg

img_6617.jpg
Meer foto’s via lees meer…

img_4558.jpg
img_4562.jpg
img_4588.jpg
 img_4627.jpg
img_4655.jpg
img_6587.jpg
img_6606.jpg
img_6897.jpg
Artikel delen:
Reacties 24
 1. Kijk, toch nog foto’s van dit fraaie festival. Super aanrader. Lekker eten op het Rodetorenplein!! Eigenlijk zou daar de hele zomer een vast terras moeten staan met in het weekend live optredens! Bijzonder mooie plek aan het water!


  Maak melding

 2. Nou nou, wat een geslaagd festival. Bakken met subsidie om enkele duidende. Kaartjes te verkopen. Ben benieuwd hoe succesvol dit drama gaat zijn zonder subsidie, zijn we er snel van verlost.

  Gisteren uit nieuwsgierigheid na restaurantbezoek een wezen kijken… Meer crew en (zelfbenoemde) beveiliging dan bezoekers op het Rode Torenplein, Thorbeckegracht hetzelfde laken een pak. Triest.


  Maak melding

 3. Zonder subsidie blijft er weinig cultuur over, of je moet de prijs van de tickets van het Stedelijk Museum, de Fundatie enz. Verdriedubbelen. Dan is het einde musea in Zwolle.

  Prachtige foto’s Hans!


  Maak melding

 4. Fantastisch festival, voor ieder wat wils, ook veel dingen te bekijken zonder entree dus onzin dat je overal iets voor moet betalen. Subsidie is hard nodig alleen al voor de opbouw, electriciteit, watertoevoer, pontons e.d. Vele theatermakers maken speciaal voor dit festival een voorstelling mogen die daar dan iets aan verdienen!! Een biertje in de stad kost ook geld of een etentje in een restaurant kost ook iets het is maar net waar je je geld aan wilt uitgeven.:D:D


  Maak melding

 5. Mooie foto’s Hans! Hoera voor Zwolle, het wordt steeds leuker! En eerst maar eens informeren hoeveel subsidie er ?berhaupt besteed wordt voordat je je mening geeft. En is cultuur of een festival niet je ding, besteed dan je energie aan iets anders 🙂 b.v aan een positieve uiting!


  Maak melding

 6. Hoe moet het dan WimG? Een festval moet je opbouwen het kan niet na 1 jaar al helemaal zo zijn dat niemand iets te klagen heeft (dat zal ook nooit gebeuren)


  Maak melding

 7. Zonder subsidies veranderd heel Nederland in een RTL / SBS eenheidsworst van een zeer bedenkelijk niveau. Dan hadden de bands waar iedereen op 5 mei naar komt kijken niet bestaan.


  Maak melding

 8. Bericht door Mike70, op 6 september 2014 15:34
  Dan hadden de bands waar iedereen op 5 mei naar komt kijken niet bestaan.

  Dat zou nog eens een positieve uitwerking zijn. 😉


  Maak melding

 9. Mooi dat je hebt genoten. Wij konden het niet doen en verbaasden ons over de hoge entree in vergelijking met stad als theater.

  Als je kritiek en een andere mening een beetje lastig vindt, kom dan gewoon hier niet. Ik dring mijn mening ook niet op aan een ander.

  En dat zouden meer mensen hier moeten doen.


  Maak melding

 10. Dat zou nog eens een positieve uitwerking zijn. smilies/wink.gif

  Maar dan zou heel Zwolle met jou meegaan naar een Piratenfestival, en dat is voor jou weer niet leuk 🙂


  Maak melding

 11. WimG je kunt de prijzen met stad als theater toch niet meer vergelijken met de prijzen van nu? Toen koste een biertje 1 euro nu 2 tot 2,50 alles is helaas duurder geworden. Ik kan ook niet zomaar overal heen bekijk goed wat ik zou willen zien en eigenlik spaar ik daar voor… Geloof me dat ik zou willen dat alle kaartjes 5 euro zouden zijn maar helaas. Ik hoop wel dat je van de gratis dingen hebt genoten want die zijn er ook genoeg en het sfeertje in de stad is ook gewoon fijn.


  Maak melding

 12. Mobo, “het sfeertje in de stad is fijn”

  Als je weet wat er aan de hand is wel, en waar je moet zijn. Kom je als leek Zwolle binnen dan heb je bij de ingangen van de binnenstad niet de indruk dat er een groots festival gaande is. Dat merk je pas als je opvallende kleine bootjes met personen erin over het water ziet gaan. En nee, ik kom niet automatisch langs het vaak treurige Rodetorenplein. Dus wil het enige allure krijgen dan moet er ook iets rond de Grote Markt zijn, zoals bij het Straattheater. Of dat er bijzondere of kleurrijke figuren je bij een brug verwelkomen met flyers en kortingsbonnen. Of bij de ingangen een decor maken die eruit zien als oude stadspoorten. Tot zover mijn gratis tips.


  Maak melding

 13. Vandaag is er een voorstelling geannuleerd en je kon niet eens je geld terugkrijgen. En vanavond een storing bij het Thorbeckegracht Concert, waardoor het pas later kon beginnen. Niet teveel foutjes maken organisatie!!


  Maak melding

 14. Ik heb op een zeer gezellige en overvolle Thorbeckegracht met volle teugen genoten van Guido’s Orchestra.
  Wat een allround vakmuzikanten, wat een spetterende muziek en wat een prachtige solisten.
  Met grote dank aan de organisatoren!!!
  Voor mij mogen ze nog eens terugkomen in De Spiegel.


  Maak melding

 15. Jammer van die storing. Het Rode torenplein was top kwa sfeer en gezelligheid. Guido’s Orchestra was ook top!! Viel me op dat het niet echt bomvol was in de stad. Het festival heeft zeker potentie voor de toekomst.


  Maak melding

 16. voor het eerst in tien jaar serieus overwogen een klacht in te dienen vanwege geluidsoverlast. Donderdag avond om half twaalf stond de bass vreemd afgesteld.


  Maak melding

Reageer