Open monumentendag in het Vrouwenhuis

Zwolle – In het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 te Zwolle worden op Open Monumentendag zaterdag 13 september twaalf gratis rondleidingen gehouden. Het Vrouwenhuis is, samen met de Sassenpoort en de Peperbus, een van de meest bijzondere panden van Zwolle.

vrouwenhuis.jpg

Het (Oude) Vrouwenhuis was oorspronkelijk een hofje voor bejaarde vrouwen, gesticht in 1742 door Aleida Greve (1670-1742). Zij werd wel de rijkste vrouw van Zwolle genoemd. Met haar nichtjes en halfzus vormde Aleida Greve in haar jeugd een schilderclubje. Hun schilderijen hangen al meer dan 300 jaar in de regentenkamer. Het huis werd in de 17de eeuw bewoond door burgemeesters die tot de rijkste burgers van Zwolle behoorden. Zij lieten hun huis volgens de laatste mode verfraaien. De vele marmeren vloeren, de sfeervolle gang met houtsnijwerk aan de Voorstraat en de prachtige regentenkamer herinneren aan deze tijden. 

Vanaf 11.00 uur begint elk half uur een rondleiding. De laatste is om 16.30 uur. Een rondleiding duurt ca. 30 minuten en er kunnen 15 personen per rondleiding mee. De ingang bevindt zich aan de Voorstraat 46. De toegang is gratis. Vanwege de drukte kan men het beste telefonisch reserveren op tel. 422 48 23. Meer informatie is te vinden op www.vrouwenhuiszwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer