Berkum in slot te sterk voor ASV Dronten

Zwolle – Berkum heeft de eerste wedstrijd in de 1e Klasse D tegen ASV Dronten met 3-1 gewonnen maar had een uur de handen meer dan vol aan de promovendus.

asvd_1.jpg

"Ik vond onze eerste helft helemaal niks, ik heb me doodgeërgerd," vond Berkum-coach Willem Brouwer. "Er zat toen veel druk op ons team, misschien zat er angst in vanwege de degradatie van vorig seizoen. Ik hoop dat dat er door deze overwinning nu af is." Trainer Raymond Schuurman van ASVD zag dat zijn ploeg goed speelde maar in de slotfase tekort kwam. "We hebben alles gegeven, maar na de 63e minuut was het veel minder en zakte het in elkaar. We moeten nog leren de laatste 25 minuten goed vol te maken. Berkum had toen meer inhoud," aldus de ASVD-coach.

asvd_2.jpg

asvd_3.jpg

asvd_5.jpg
Foto's: Rainer Fröhlich

Berkum speelde beter in de aanvangsfase maar tot kansen leidde dat niet. De af en toe verkrampt ogende ploeg had moeite met uitverdedigen en kwam voorin felheid tekort. Er werd gegokt op uitbraken van de snelle vleugelspitsen Chris van der Meulen en William Potkamp maar het slotakkoord was steeds onvoldoende, zodat keeper Maikel Kampjes van ASV Dronten redelijk makkelijk overeind bleef. In die fase waren de beste kansen zelfs voor de bezoekers, die na ruim een kwartier zagen dat de verder goed spelende Jeroen van der Meer zelfs aan twee of drie inzetten achter elkaar niet genoeg had om te scoren. Chris van der Meulen zag even daarna dat zijn inzet goed werd onderschept door keeper Kampjes maar vervolgens liet vooral Dronten zich gelden. Vijf minuten voor rust kwam Berkum op de koffie, toen een snelle en goed uitgespeelde aanval via Martijn Timmer bij Jodi de Boer kwam, die de op dat moment verdiende 0-1 binnen werkte. Timmer had op slag van rust zelfs voor een nog grotere voorsprong voor de bezoekers moeten zorgen, maar vlak voor de doellijn speelde hij de bal in handen van Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis.

 asvd_61.jpg

De Zwolse doelman moest ook even na rust nog aan de bak om een kopbal uit de benedenhoek werken maar Berkum begon in die fase toch meer aan te dringen. Na krap een uur ging middenvelder Frank Hoolsema op het ASVD-doel af en dat leverde een corner op. De ASVD-defensie kon die inkomende bal onvoldoende wegwerken en de goed opgestelde Berkum-verdediger Jordi Lemmens schoot hard de 1-1 binnen. Direct daarna kwam de snelle vleugelspits Ricardo Kuijer bij Berkum in het veld en dat bleek een prima ingreep van trainer Brouwer. In de 70e minuut vloog Kuijer er op rechts vandoor, controleerde de bal goed en leverde een prima voorzet af op Frank Hoolsema, die voor 2-1 zorgde. Slechts enkele minuten later was Kuijer opnieuw ongrijpbaar en ditmaal ging de bal via Ruud Wellenberg naar Marc van der Meulen, die de bal wat stuiterend achter keeper Kampjes in het doel schoot: 3-1.

Berkum kreeg kansen om de voorsprong verder uit te breiden maar een kopbal van Dirk Muis ging via de kruising naast en Chris van der Meulen zag enkele schoten over het ASVD-doel gaan. Vlak voor tijd schreeuwde heel ASV Dronten om een penalty toen er volgens hen hands werd gemaakt in het Zwolse strafschopgebied maar scheidsrechter Maurice Paarhuis wuifde dat resoluut weg. "Mooi dat we de punten pakken, ook als we nog niet zo goed spelen. Dit neemt misschien spanning weg, maar er valt nog wel wat te verbeteren," stelde Berkum-trainer Brouwer vast.

Berkum-ASV Dronten, 6 september 2014
Eindstand: 3-1 (0-1)
Doelpunten: 40. Jodi de Boer (0-1), 58. Jordi Lemmens (1-1), 70. Frank Hoolsema (2-1), 72. Marc van der Meulen (3-1)
Gele kaarten: Jasper van der Stouw (Berkum), Vincent ten Burg (ASV Dronten)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo, Frank Hoolsema, Marc van der Meulen, Ruud Wellenberg (79. Arjan Kolk), Chris van der Meulen, William Potkamp (60. Ricardo Kuijer), Jaouad Akloud (46. Jasper van der Stouw)
Opstelling ASV Dronten: Maikel Kampjes, Gerrit Zekveld, Dennis van Vuuren (80. Chris van Maanen), Koen Klaasse Bos (67. Ingmar Koster), Vincent ter Burg, Jeroen van der Meer, Jodi de Boer, Wilko Braam, Martijn Timmer, Ernesto Seymonson ( 63. Dada Bugera), Rik Breemhaar

Artikel delen:

Reageer