WVF krijgt warm welkom van Flevo Boys

Door Redactie

Zwolle – WVF ontving vanmiddag Flevo Boys uit Emmeloord als primeur in de Hoofdklasse. Vanaf het beginsignaal van scheidrechter ter Brake waren het de gasten die het spel in handen namen. De medespelers werden makkelijk gevonden, snelle balcirculatie met als resultaat al een snelle tegengoal van Arjen Spaan in de 3e minuut na een prima aanval.

WVF trachtte grip op de tegenstander te krijgen maar dat bleek lastig. Een aanval over de linkerzijde via Hessel Berends die zijn aktie besloot met een goede voorzet op Lennart Bril, die vervolgens prachtig inkopte maar de bal gekeerd zag door Keeper Jacob de Vries, was in feite de enige goede kans voor onze jongens. e Emmeloorders kwamen door over links en een voorzet bracht Mike in problemen waarna Timon Rorije beheerst inschoot 0-2 binnen 20 minuten! In de 26e minuut was balverlies, waar een lichte overtreding aan te pas kwam (?), noodlottig en bracht Arjen Postma de stand op 0-3.

WVF probeerde met uitvallen de tegenstander in problemen te brengen maar het bleek dat de passes vaak niet goed aankwamen. Hessel en Lennart werden in hun akties gestuit , waarbij vooral de ingreep tegen de laatste "kaartwaardig" leek. De vrije trappen leverden vervolgens niets op. De veel meters lopende Ozhan Kardag werd te weinig bereikt. Zijn beste inzet werd goed tot corner verwerkt. Mike te Wiele bleek zijn aanvankelijke zenuwen de baas te zijn en redde kort voor rust formidabel op een inzet van dichtbij. Een uitval op slag van rust via Lennart en Ozhan leverde door toedoen van de keeper ook geen doelpunt op.

Na de thee leek Ozhan te kunnen scoren maar opnieuw bracht keeper de Vries redding. Flevo Boys behield een veldoverwicht maar leek zich niet bovenmatig meer in te willen spannen. Trainer Smit bracht in het verloop van de 2e helft Muttihin Yükselen voor Richard Bouwmeester die zijn stempel niet op de wedstrijd kon drukken bij afwezigheid van Rob Meijerink. Verder kwamen Elroy Modderman voor Jorben Nieuwenhuis en later Kristian Bril voor Jeroen van Brummen. Jeroen’s laatste wapenfeit was een goed schot dat de keeper met moeite controleerde. Het was echter Flevo Boys dat de score leek uit te bouwen, maar Timon Rorije trof slechts de paal. Een aktie van Dennis van de Wal (oud PEC Zwolle)die een harde lage voorzet gaf, bracht gelukkig geen wijziging in de score. Zo bleef de 2e helft in evenwicht met een behoudender Flevo Boys en een knokkend WVF.
Deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot. De punten zullen dan ook tegen andere tegenstanders behaald moeten worden. Deze ouverture gaf ook aan dat het tempo en handelingssnelheid duidelijk hoger liggen in de hoofdklasse. Een proces dat een mooie uitdaging is de komende weken voor Freddy Smit en zijn spelers. Volgende week uit naar DVS in Ermelo.

Karakteristieken:

Scheidsrechter ter Brake
geen kaarten !
Toeschouwers: 500

scoreverloop: 3. Spaan 0-1, 19. Rorije 0-2, 26. Postma 0-3

Opstellingen:
WVF:
Mike te Wiele, Robert Stals,Jorben Nieuwenhuis (Elroy Modderman), Dion Reijnen, Sybren Poppen, Hans Kamping, Richard Bouwmeester,( Muttihin Yukselen) Lennart Bril, Jeroen van Brummen,(Kristian Bril) Hessel Berends

Flevo Boys:
de Vries, Post, Bergsma, Bergtop, v/d Wal, Postma, de Klein, Hakvoort, Spaan, (Bakker) F. Post,(Nijboer), Rorije.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)