Be Quick knalt uit de startblokken

Zwolle -Be Quick is op overtuigende wijze begonnen aan het nieuwe competitiejaar. Tegenstander OZC kwam er zaterdag niet aan te pas. De mannen uit Ommen zullen hebben terugverlangd naar de zorgeloze zomerdagen van de Ommer Bissingh, want het werd maar liefst 5-0.

Be Quick is dit seizoen met ambitie aan de klus begonnen. Vorig jaar werd de promotie op een haartje na gemist. Nu, met de versterkte selectie, moet het dan wel gebeuren. Op Eric van Beek na is iedereen er bij. Dat ligt bij OZC wat moeilijker. Sterkhouders als IJzebrink (vakantie), Hogenkamp (blessure) en Buitenhuis (acteert niet op kunstgras) zijn er niet bij. Laatstgenoemde heeft nog wel op de bank plaatsgenomen.

De toeschouwers vragen zich na 25 minuten af of keeper Wibo van Dijk van Be Quick al aan de bal is geweest. Vermoedelijk wel, maar zeker is dat niet. Be Quick begint direct met druk te zetten en de Ommenaren komen maar moeilijk van de eigen helft af. Na 4 minuten komt Aron Tempelman net niet bij een bal van Bas Buimer, maar het had dan al 1-0 kunnen zijn. Maar lang hoeft Be Quick niet te wachten op het eerste doelpunt. Na 9 minuten kopt Frank Oosterhof een corner van Thomas Wieringa binnen. Even is er twijfel of de bal via onderkant lat ook de doellijn is gepasseerd, maar de scheidsrechter wijst naar de middenstip.
De volgende grote kans laat even op zich wachten, maar in de 18e minuut is het alweer prijs als Aron Tempelman een voorzet van Bas Buimer binnen kopt: 2-0.
Na het tweede doelpunt tonen de Ommenaren wat meer durf. Het spel wordt iets verlegd. De Be Quick-verdediging, met Minkjan, de beide Horstmannen en Mehrabi wordt echter nauwelijks beproefd. Toch komen ze twee keer goed weg met een verkeerde breedtepass uit eigen gelederen.
Na de rust is duidelijk dat beide trainers (Arnie Pot en Han Hanekamp) gesproken hebben met de spelers. Be Quick doet er een schepje bovenop om het derde doelpunt te verkrijgen, terwijl de geelzwarten op jacht gaan naar de aansluitingstreffer. Na wat kleine kansen voor Be Quick, verschijnt Michel Klink in de 58e minuut alleen voor de keeper, maar het schot is niet goed genoeg.
OZC heeft in de 61e minuut al de tweede en derde wissel verbruikt. Arnie Pot doet in de 65e minuut een tegenzet met Frank van der Burg, die zich de laatste weken duidelijk heeft laten zien. En de geschiedenis zal zich ook nu herhalen. Als Van der Burg in de 70e minuut door de defensie van OZC heen breekt, wordt hij neergelegd. De penalty is zo duidelijk dat niemand de moeite neemt om te appelleren. Een minuut later heeft Frank Oosterhof de bal goed binnengeschoten: 3-0.
Hoe groot de concurrentie is in het elftal van Be Quick wordt nog even fijntjes duidelijk in de slotfase van de wedstrijd. De ingevallen Kevin Westerbeek reageert goed op een diepe bal en zorgt voor 4-0. Een minuut later legt Frank van der Burg de bal af op de eveneens ingevallen Talha Özen en zo pikt die ook nog zijn doelpunt mee: 5-0.
Met de 5-0 is Be Quick ook lijstaanvoerder. De wedstrijd tussen ASC en IJVV werd gestaakt, vanwege het onwel worden van de scheidsrechter. Be Quick speelt volgende week uit bij Hulzense Boys dat gelijkspeelde tegen Den Ham (1-1).
Opstelling: Wibo van Dijk, Karwan Mehrabi, Dennis Horstman, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Bas Buimer, Aron Tempelman (65. Frank van der Burg), Michel Klink, Thomas Wieringa (76. Kevin Westerbeek), Sander Aarten (75. Talha Özen).

Artikel delen:

Reageer