Automobilist rijdt in op politieagent

Zwolle – Een automobilist is in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 september ingereden op een agent die hem op de Pletterstraat een stopteken gaf. De agent moest wegspringen om een aanrijding te voorkomen.

De agenten wilden de betreffende automobilist spreken naar aanleiding van een vechtpartij elders in de binnenstad waarbij hij mogelijk betrokken was. Een agent zag dat de auto over de Nieuwstraat in de richting van de Pletterstraat reed. Twee agenten op mountainbikes reden via de Pletterstraat naar de Nieuwstraat toen de auto net de hoek om kwam. De voorste agent stopte en gaf de auto een stopteken. De auto reed door rakelings langs de agent. De achterste agent stopte daarop midden op de weg en gaf eveneens een stopteken. De auto reed echter hard door. De agent moest wegspringen om te voorkomen dat hij geraakt werd door de auto. De auto ging er vandoor over de Diezerpoortenbrug. De auto werd later aangetroffen op een parkeerplaats in Zwolle-Zuid en in beslag genomen. Naar de eigenaar is een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Publieke ophanging… diepe zucht…

  Goed, terug in modern beschaafd Nederland, twee keer negeren stopteken en twee keer poging tot doodslag. Dat wordt een eitje voor de rechter.


  Maak melding

 2. Klinkt allemaal weer erg overdreven inderdaad. Zag de man de agent wel? Ik weet niet hoe vaak ik wel niet aan de kant moest springen in het centrum omdat de politie te mountainbike het nodig vond om daar te fietsen (en nee niet gehaast)


  Maak melding

 3. Ja Jasper………… pffffff een verhaal heeft twee kanten dat hoort een rechter aan. Noemenn ze een rechtszaak, of tewel onderzoek. Nu ga jij al zeggen dat het appeltje eitje is tsssssss


  Maak melding

 4. Bericht door braniac, op 7 september 2014 22:50

  als ik voor een auto spring, word de bestuurder dan ook dood door schuld veroordeelt?

  Een agent “springt” natuurlijk niet voor je auto. Als een agent je een stopteken geeft heb je te stoppen. Als je een agent niet ziet ben je je rijbewijs niet waardig.

  En ja, zelfs als iemand voor een auto zou springen, dan zal er nog onderzoek gedaan worden om uit te vinden of die persoon voor je auto gesprongen is of dat jij op die persoon ingereden bent.


  Maak melding

 5. @d.erk nou zit je me gewoon tegen te spreken om het tegen spreken.

  Maar goed, ja, er is de kant van de man. En als er een reden is waarom hij tot twee keer toe de politie negeert, zal de rechter dat natuurlijk meenemen. Een goede reden wordt denk ik lastig, maar dat moeten we maar zien. Al met al, appeltje eitje.


  Maak melding

 6. Verkeershufters moeten veel harder worden aangepakt, dikke boetes volstaan niet. Gevangenisstraffen en het levenslang innemen van het rijbewijs hopelijk wel. Ik ben het volledig met Japser eens, stoptekens negeren van de politie doe je niet. Punt uit.


  Maak melding

 7. Hoe ging dat vroeger in Zwolle bedenk ik wel eens,
  de primitive reakties lezende. Enkeltje ‘korte ademhalings steeg’ inderdaad. Heel lang geleden, rond 1600 of 1800 ofzo
  uit ’t hoofd. Plakette is daar nog wel te lezen, met de ter zake doende info.Gelukkig zijn de meeste Zwollenaren tegenwoordig
  veeeeel beschaafder 😉  Maak melding

 8. Die gast moeten ze vinden midden op de weg zetten en maar 10x langs heel hard gaan rijden en dan pist hij niet alleen in zijn broek maar poept er ook in…


  Maak melding

Reageer