Cirque de la Faim op het Stadsfestival

Zwolle – Twintig jonge komedianten uit Overijssel en Oekraïne bouwen tijdens een drie weken durend verblijf op Terschelling hun eigen nomadische Avenue Liberté op aan de rand van de wereld. Het terrein om de circustent Paradis Perdu is gevuld met het leven van deze Young Ones. De caravans waarin ze slapen, de lange tafels waaraan gegeten wordt. Op het Stadsfestival waren ze in Zwolle te zien. De reacties op het bijzondere stuk waren lovend.

img_0060.jpg

De voorstelling Cirque de la Faim/Theater van de Honger wordt op locatie ontwikkeld en uitgevoerd.Terwijl de show doorgaat en de ene act over de andere heen buitelt krijgt het publiek een kijkje in de beerput van woede, liefde, chaos en bezetenheid die bij het volwassen worden hoort en allerlei associaties oproept met de botsingen en spanningen in het Europa van vandaag. Deze donkere kant van Europa komt verhevigd aan de oppervlakte in tijden van crisis, als een slang uit het onderbewuste, als een vampier die gevoed moet worden. Tergend beweegt de voorstelling zich richting een onontkoombare wending: zal de show uit elkaar klappen of vinden cast, crew en publiek een uitweg uit de crisis?

img_0082.jpgimg_0087.jpgimg_0184.jpg  

 img_9797.jpg
img_0111.jpg
img_0176.jpg
img_0197.jpg
img_0131.jpg
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Heb de geweldige show gezien, was na afloop overdonderd zo knap alles in elkaar was gezet. Hulde aan de bedenkers en uiteraard aan de uitvoerders. Het enthousiasme spatte er van af. Chapeau!

Reageer