Actieve dag voor deelnemers Blauwvingerrally

Zwolle – Het was inmiddels de negende keer dat de Blauwvingerrally verreden werd, maar aan de snoetjes van de deelnemers was weer te zien dat het een geslaagde dag was. Ook bij de kinderen die al een keer eerder deelgenomen hadden, was er aan het eind van de dag weer een glimlach van oor tot oor te zien. Op een dag vol mooie verrassingen konden ze de zorgen om hun gezondheid even op een lager pitje zetten. Waar het meerijden met de exotische sportwagen als rode draad door de dag liep, werden ze als echte VIPs behandeld met lekker eten en drinken, een eigen chauffeur en een heuse politie-escorte. De deelnemende kinderen moesten echter ook nog zelf aan de bak: er werd een vrolijke dans aangeleerd en wie durfde mocht zelf plaatsnemen achter het stuur van een Furori Racer.

3714_digishape_fotografie_103_groot.jpg 

Zowel rijders als kinderen werden ’s ochtends bij Librije’s Hotel ontvangen onder de vrolijke klanken van de band ‘That’s what she said’. Nadat ze zich ingeschreven hadden, konden ze op zoek naar de auto die hetzelfde nummer had gekregen als op hun badge stond. Na een korte briefing door voorzitter Johan Pierik van de Blauwvingerrally vertrokken de auto’s onder veel bekijks, soms zelfs met gierende banden. De kinderen waren tijdens de rit de navigator en leidden de auto via mooie binnenwegen en dijkjes naar de eerste koffie-/limonadestop bij landgoed De Haere nabij Olst. Tijdens deze pauze kregen de kinderen én rijders een eerste korte instructie voor de dans die later op de dag uitgevoerd moest worden.

3714_digishape_fotografie_1753_groot.jpg3714_digishape_fotografie_666_groot.jpg 

Via een korte route, waarbij de IJssel werd overgestoken met een pontje, kwam de stoet aan bij de lunchlocatie in Epe. Restaurant de Veldhoeve had een heerlijk buffet klaargezet, waarbij lekker buiten gezeten kon worden. De tijd om te zitten was echter beperkt, want dansinstructrice Christy Bagerman heeft daarna de hele groep in beweging gezet. Onder de opzwepende klanken van het liedje ‘Fireball’ kwamen zelfs de meest schuchtere deelnemers los en ook de rijders lieten zich van hun beste kant zien.

Via de bosrijke omgeving van de noordelijke Veluwe slingerden de auto’s weer richting Zwolle om zich op industrieterrein Voorst te verzamelen. In de tussentijd had de pitcrew van Furori zijn Mini Monza Racers daar klaargezet op een heus circuit. De kinderen die er het lef voor hadden, mochten zelf vol gas door de bochten. Dat sommigen nergens bang voor waren, bleek wel uit de drifts die sommigen in de bochten durfden te maken.

Inmiddels naderde het eind van de middag en werden de auto’s en Furori racers weer in een rij opgesteld om onder politiebegeleiding naar en door de binnenstad te rijden. Ook dit jaar stond het publiek in de Diezerstraat bewonderend te kijken naar het kostbare blik, maar vooral de blije kindergezichten zorgden voor diezelfde glimlach op de gezichten van de omstanders.

Weer terug bij Librije’s Hotel stond de afsluiting van het programma nog te wachten. De vaste butlers van de Blauwvinger Rally, Harrie en Harry, praatten de diverse onderdelen met een komische noot aan elkaar. Op dat moment werd ook door een grote groep deelnemers en rijders de spetterende dans opgevoerd, die ze eerder op de dag ingestudeerd hadden. Vervolgens kregen diverse kinderen nog een beker mee naar huis uit handen van Erben Wennemars voor de geleverde prestaties. Daarna mochten de kinderen moe maar voldaan naar huis, maar natuurlijk niet zonder de medailles en gevulde goodiebag. Meer informatie op www.blauwvingerrrally.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer