Dieze West wint met 4-2 in Westerbork

Zwolle – Voor het eerst in de historie van club mocht Dieze West beginnen met een uitwedstrijd in Westerbork tegen VKW in de 1e klasse zondag. Vanaf het beginsignaal ging het gelijk op en het was duidelijk dat Dieze moest wennen. VKW probeerde met druk na voren te spelen maar bleef onder leiding van aanvoerder Tom Ijzerman rustig achterin en dit leverde geen grote kansen op voor VKW. De Zwollenaren kwamen er een paar keer gevaarlijk uit via de zijkanten met Wahid en Nima Shimiri.

img_6663.jpg 

Toch is het VKW die in de 14e min op 1-0 komt doormiddel van een voorzet van rechts die bij de tweede paal werd ingeschoten. Vanaf dat moment ging het spel op en neer en het was duidelijk dat dieze zoekende was en zichzelf niet makkelijk maakte door veel balverlies en resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties voor de goal van Danny van der Vegt waar door VKW de paal nog werd geraakt. Nadat Dieze West beter in de wedstrijd kwam werd Wahid Shimiri in de 40e min onderuit gehaald in de 16 meter en floot de scheidsrechter voor een penalty die uiteindelijk werd gemist door Lodewijk de Vries waardoor Dieze gaat rusten met een 1-0 achterstand.

Na rust een ander Dieze West veel druk na voren en veel meer rust in het spel waar VKW steeds meer moeite mee kreeg. In de 57e min valt de 1-1 en het is Lodewijk de Vries die goed druk zet op de keeper die de bal niet goed wegwerkt en zo zijn fout ziet worden afgestraft door de aanvaller met een mooie lob. In een tijdsbestek van 5 min is het Neijm El Atoui en Domingus lim Duan die de voorsprong van Dieze West vergroten na 3-1. Dieze leek op rozen te zitten en krijgt nog kansen op de 4-1 via Nima Shimiri maar moet toch een tegen goal incasseren in de 85 min. Na deze goal geloofde VKW en het thuispubliek op een remise en zochten dan ook de aanval op om de 3-3 te forceren. Doordat er steeds meer ruimte in de achterste linie onstond is het Lodewijk de Vries die de wedstrijd in het voordeel beslist van Dieze West en in de 88 min de 4-2 maakt door een snelle counter. Door dit resultaat start Dieze West de competitie goed en ontvangt zondag 14 september 14.00 uur op sportpark Het Hooge Laar v.v. Bergum.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Hang je fototoestel maar in de wilgen dan. Het is slecht uitgekaderd en op een sportfoto als deze MOET duidelijk een bal te zien zijn. Verder heeft de redactie natuurlijk alle vrijheid om zelf een (betere) titel te bepalen.


    Maak melding

Reageer