Landstede Volleybal presenteert zich aan publiek

Zwolle – Tweevoudig landskampioen Landstede Volleybal presenteert zich zondag 14 september aan het thuispubliek. De ploeg van coach Redbad Strikwerda neemt het om 14.00 uur in het eigen Landstede Sportcentrum op tegen SWD Powervolleys Düren, de nummer vijf van de Duitse bundesliga.

Voor de fans is de ‘presentatiewedstrijd’ een uitgelezen kans om kennis te maken met de zeven nieuwelingen in het Zwolse team: Wouter ter Maat (Rivo), Dennis Borst (Lycurgus), Tom van den Boogaard (Taurus), Frits van Gestel (Orion), Frank Lubberts (Dynamo), Wessel Blom (Fusion) en Sandor van Straten (Reflex). Bovendien is het vriendschappelijke duel tegen Düren voor Landstede Volleybal een serieuze testcase, want doorgaans is de Duitse competitie een stuk sterker dan de Nederlandse eredivisie. Mede daarom trok Jelle Hilarius een jaar geleden de landsgrens over en verruilde Landstede Volleybal voor Düren. Bij de Duitse club kwam hij echter weinig aan spelen toe, waardoor hij inmiddels is verkast naar LiigaSarkat in Finland.

De voorbereiding op het volleybalseizoen 2014-2015 ging voor Landstede Volleybal in augustus van start. Er werd in de oefencampagne al gewonnen van het Talentteam (4-0), Prins/VCV (4-1) en Rivo Rijssen (4-0). Tijdens een oefenweekend in Duitsland verloor de formatie van Strikwerda tweemaal met 3-1 van TV Ingersoll Bühl. De derde en tevens laatste confrontatie met de nummer vier van Duitsland ging daarentegen overtuigend met 4-0 gewonnen. De grote vraag is of Landstede Volleybal ook SWD Powervolleys Düren over de knie kan leggen. De presentatiewedstrijd begint zondag 14 september om 14.00 uur. De toegang is gratis. De balie in het Landstede Sportcentrum is wel geopend voor de verkoop van seizoenkaarten.

Artikel delen:

Reageer