Actie tegen afbraak zorg bij Stadhuis

Zwolle – Thuiszorgmedewerkers voerden maandag 8 september in Zwolle actie voor het behoud van goede zorg. Gemeenten in de Noordoostpolder en Overijssel halen veel geld weg bij de zorg. Door forse bezuinigingen en grote onduidelijkheden over aanbestedingen verliezen alleen al 1000 medewerkers van zorgaanbieder Carinova hun baan.

demonstratiethuiszorg-6812.jpg

Nog veel meer mensen raken hun vertrouwde zorg kwijt. Voor 2015 is er echter genoeg geld beschikbaar en ook de vraag naar zorg blijft. De thuiszorgmedewerkers willen dat de verantwoordelijke wethouders hun afbraakplannen intrekken. Zij zullen ook inspreken tijdens de vergadering van de gemeenteraadscommissie in Zwolle. De medewerkers lieten zich met een hoogwerker in een grote afvalcontainer tillen. Dit symboliseerde het gevoel dat men zich bij het grof vuil gezet voelt.

demonstratiethuiszorg-6849.jpg

demonstratiethuiszorg-6844.jpg

demonstratiethuiszorg-6834.jpg

demonstratiethuiszorg-6800.jpg
demonstratiethuiszorg-6874.jpg
Artikel delen:
Reacties 21
 1. Heel triest voor deze mensen! Zij, maar vooral hun clienten zijn het slachtoffer van de grootverdieners, de graaiers. Zij hebben zich altijd gewaardeerd gevoeld voor het werk wat ze doen en nu worden ze als uitkomst van een rekensom uitgegumd. Wanneer gaat de top van dit land nu eens beseffen dat niet alles om geld draait maar dat broodnodige zorg, menselijkheid en naastenliefde de kernpunten zijn waar de samenleving op draait?


  Maak melding

 2. Met dank aan de privatisering in de zorg worden deze schandalige bezuinigingen nu doorgevoerd. Laat ik een ambsdrager nooit meer horen roepen “handen af van onze hulpverleners”. Daar vallen deze mensen ook onder. Dit zijn de echte hoekstenen van onze samenleving. En dat in oa een stad waar wel ruim 300 miljoen euro voor een nieuw ziekenhuis over de balk wordt gesmeten. Het is om te kotsen dit wanbeleid. En de partij waar ik op heb gestemd levert nog gedoogsteun ook aan dit a-sociale kabinet. Bah!


  Maak melding

 3. Dat een partij in de zorg actie voert is al een teken aan de wand. Die zorgzame mensen buffelen altijd door. Blijkbaar is het zelfs voor hun genoeg. Maar hier blijft het niet bij hoor, bij de RIBW worden geen tijdelijke contracten meer verlengd en is een een sollicitatiestop. Bij Isala vindt momenteel een sanering plaats en moet er 200 Fte weg. En ga zo maar door…. De nieuwe wet WMO wordt een enge draak!


  Maak melding

 4. Het wordt gewoon eens tijd dat politici weer gaan luisteren naar de 17 miljoen nederlanders. De houding die ze nu uitdragen is: ik incasseer 2 ton per jaar en ik vindt het allemaal wel prima!
  Schop die hele elitaire club eruit en zet daar eens mensen neer die opkomen voor de belangen van de werkende mens. Werkende mensen, oa. arbeiders is een heel vies minderwaardig woord in den haag.


  Maak melding

 5. Niet altijd overal mee eens maar de SP luistert absoluut naar de mensen en de zorgen die de mensen hebben.

  Toen ik voor iemand (als mantelzorger) hulp zocht was de Zwolse SP de ENIGE partij die echt in actie kwam en concreet ondersteuning heeft geboden en nog steeds ondersteuning biedt!

  De mensen die zich inzetten voor de SP leveren salaris vanuit hun inkomen in, dat is oprechte MOTIVATIE.

  Heel jammer dat Tjitske is overgestapt naar de 2e kamer, die ging er in Zwolle maximaal voor.  Maak melding

 6. @Viper helaas draait het altijd wel om geld in dit kapitalistische land. En dat betekent dat als je bij de zorg meer geld wil hebben, dat je het ergens anders weg moet halen. Of dat je moet gaan lenen. En dat tweede werkt ook niet super hebben we de afgelopen jaren gezien.


  Maak melding

 7. Kom op zeg, met een aantrekkende economie blijft er tegenwoordig geld over. Extra geld voor defensie kan ineens wel als er een vliegtuig uit de lucht geknald wordt.


  Maak melding

 8. Ik vind het onbegrijpelijk dat deze regering,met die nepsocialisten van de PVDA erin, het wel nodig vond/vindt om geld vrij te maken om snelwegen te verbreden, terwijl de zorg verder uitgekleed wordt. Zeker met het oog op de vergrijzing, iedereen betaalt jaar na jaar meer voor heel veel minder. We bouwen futuristische gebouwen als ziekenhuizen en inderdaad in Zwolle worden er mensen in het ziekenhuis ontslagen. Ik ben een aantal keren in België geopereerd, daar zijn de gebouwen heel wat soberder dan hier. Maar de wachtlijsten zijn de helft korter, na iedere operatie stond de chirurg die mij geopereerd had aan mijn bed om te vertellen wat hij had gedaan, er worden 7 dagen in de week onderzoeken gedaan, MRI’s, etc etc en de operaties zijn nog eens de helft goedkoper ook. De zorg is minimaal net zo goed. HET verschil met Nederland is, dat in België alle chrirurgen, verplegers, medewerkers in ziekenhuizen ambtenaren zijn. Behalve die in privé-klinieken dan. Operaties worden ook s’avonds uitgevoerd en je kan er van 09.00 tot en met 21.00 uur terecht voor MRI scans en dergelijke. Nee, in Nederland hebben we bedacht dat privatiseren het toverwoord is, complete onzin, met die maatschappen enz. De gewone verpleegkundige doet gewoon zijn of haar werk, maar in Den Haag zitten de marktdenkers. Die vinden het ook prima dat de ziektekostenverzekeraars 2,5-3 miljard aan reserves hebben opgebouwd. Laat dat geld eerst maar eens terugvloeien naar de zorg. Voor zo’n rijk land als NL zijn dit soort bezuinigingen ronduit armoedig en kortzichtig.


  Maak melding

 9. HansV2 zal Tjitske nu ze in Den Haag in de kamer gaat zitten niet ook haar zakken gaan vullen zoals alle kamerleden doen.Het is in de politiek een pot nat ,naar buiten doen zij zich leuk voor maar vullen intussen hun eigen zakken stevig.Kok stond vroeger ook in Den Haag op het malieveld te schreeuwen in het belang van de bouwvakkers.Hij was toen voorzitter van de FNV .Maar toen Kok ministerpresident van de regering werd heeft hij ons alles weer afgenomen en zichzelf goed bedacht voor de ouwe dag.


  Maak melding

 10. Je kan de SP veel verwijten Pjotr, maar niet dat ze publieke functies vervullen om hun zakken te vullen, complete onzin wat je daar suggereert, ze zijn verplicht om een fors deel van hun salaris in de partijkas te stoppen. Dat verdient hoe dan ook respect, de SP is nog de enige partij die dit soort misstanden aankaart en bevecht. Het is mijn partij niet, maar ze hebben wel mijn respect.


  Maak melding

 11. @ Pjotr, noem mij 3 gewezen MP’s die het, gezien zijn capaciteiten, verdienden om na hun MP-schap met (noem eens wat) max. 2000 Euri thuis te komen? Ok, noem me er 2…wacht eens, noem me er eens 1?

  Of vind je dat het MP-schap niet zo heul veul voorstelt?


  Maak melding

 12. En wat te denken van de opnamestops bij RIBW omdat ze niet weten hoe de financiering verder gaat in 2015. Lege plaatsen zijn er genoeg, de wachtlijsten zijn ook lang genoeg, maar er zit geen beweging in, omdat de aanbestedingsrondes nog niet afgerond zijn.


  Maak melding

 13. Wij mopperen altijd op de overheid, maar wij zijn zelf de overheid dat heet democratie.
  Bij de volgende verkiezingen beter opletten aan wie je je stem geeft.


  Maak melding

 14. Je kan opletten wat je wil met je stemgedrag, maar de huidige coalitie laat zich leiden door hypes en gijzelen door de oppositie. Noodgedwongen welliswaar, maar toch.


  Maak melding

 15. Ah ja daar heb je die arme mensen weer die alleen maar kunnen gaan staan wat zeggen en maar hopen dat naar hun geluisterd wordt tegelijkertijd mogen al die spek nekjes met hun bonussjes vertrekken en hoop ellende achterlaten.. IK hoop voor die mensen dat ze iets kunnen bereiken.


  Maak melding

Reageer