PEC Zwolle verduurzaamt IJsseldelta stadion

Zwolle – PEC Zwolle investeert in verduurzaming van haar stadion en vervangt de huidige verlichting door hoogwaardige LED lampen. De winnaar van de KNVB beker en de Johan Cruijff schaal heeft daarmee de primeur van Holland Eco Finance, een participatie van Energiefonds Overijssel en A2 Participaties.

Het installeren van 1.500 nieuwe LED lampen, met een gezamenlijke waarde van meer dan 120.000 euro, doet de Overijsselse club zonder investering. De kosten worden betaald uit de energiebesparing voor een periode van vijf jaar. Daarna zorgt de LED-verlichting vele jaren voor lagere kosten door het lage verbruik en de lange levensduur van de LED lampen.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Had gehoopt op een naamsverandering van het stadion, maar helaas. Onze vriendengroet praat alleen over het Oosterenk, of het PEC Zwolle stadion. IJsseldelta heeft niets met Zwolle en alles met de omgeving van Kampen te maken!


  Maak melding

 2. @midvoor, prima toch? Jij en je vriendengroep hebben het net als vele andere gewoon nog over het Oosterenk terwijl de mannetjes met vette portemonnees kunnen geilen op gelikte marketingstrategieën.

  24.000 euro besparen per jaar op verlichting klinkt mij nogal fors in de oren. Hebben we het hier alleen over ‘kantoor’-verlichting of ook het veld verlichting en alles daar omheen (parkeerplaatsen).


  Maak melding

 3. Helemaal mee eens midvoor maar PEC Zwolle is dan ook mateloos populair in Kampen dus dat is een slimme keuze geweest.

  Trouwens niet alleen in de kop van Overijssel hoor maar ook in Salland en de Veluwe. Een echte regioclub met een weidse uitstraling net als de stad overigens.

  Logische beslissing dus.:D


  Maak melding

 4. Hoe kun je nou zonder investering iets laten installeren voor ?? 120.000 euro? Neem toch aan dat de mensen die het plaatsten en leveren ook geld willen zien aan het einde van de maand? Door wie is dat fonds gefinancierd dan? Klinkt mij allemaal vaag in de oren;)


  Maak melding

 5. Gelukkig heeft iemand weer eens iets gevonden om te zeuren. Maar bedenk wel dat zonder de supporters uit de regio, en veel uit de regio Kampen, het stadion nog niet half vol zou zitten. Misschien moeten de Zwollenaren daar eens goed over nadenken.


  Maak melding

 6. Hoe kun je nou zonder investering iets laten installeren voor ?? 120.000 euro?

  Over dit soort vraagstukken buigen ze zich al jaren in Deventer. Daar snappen ze het ook niet. Dombo’s he.


  Maak melding

 7. Ondanks dat we een groeiende regioclub zijn mag de naam van het stadion vandaag nog worden teruggedraaid naar het Oosterenk stadion.


  Maak melding

 8. Simpele zielen hier, het antwoord over de investering staat in het nieuwsbericht zelf. Degenen lezen gewoon het hele artikel niet eens.
  Eens met de keuze voor het stadion, IJsseldelta is niet passend en bekt niet. Maar alles beter dan het Rat Verleghstadion 8)


  Maak melding

 9. Er is indertijd gekozen voor de naam IJsseldeltastadion om de band met de regio te versterken en de Rabobank IJsseldelta te plezieren.
  Persoonlijk vind ik de naam niet zo mooi en zeker niet lekker bekken, dus spreek ik gewoon over het PEC-stadion.
  Als iemand anders het anders wil noemen moet dat gewoon kunnen.

  Want het belangrijkste is… dat de Champions League lonkt! :D;):D


  Maak melding

 10. Mooie energie besparing.
  En naam van stadion gewoon koppelen aan hoogste bieder die als bedrijf zijn naam wil koppelen voor minimaal 5 jaar met mogelijke verlenging. Bij voorbeeld achmea betaald 5 miljoen voor komende 5 jaar. Reclame aan buitenzijde stadion gekoppeld aan naam stadion. Automatisch ook in elke wedstrijd aankondiging tickets etc. Zou mooi zijn voor de club.


  Maak melding

 11. Blauwvingerstadion? Neh..

  (Nieuw) Oosterenk of gewoon, IJsseldeltastadion vind ik prima..Oh wacht ‘s, het ging er niet over dat er een naamsverandering kwam, toch?


  Maak melding

Reageer