Koninklijke naamgeving Prinsenpoort

Zwolle – Zwolle krijgt er een aantal ‘koninklijke’ straten bij. In de nieuw te bouwen buurt Prinsenpoort komen een Koning Willem Alexanderstraat, Koningin Máximastraat, Prinses Amaliastraat, Prinses Alexiastraat en de Prinses Arianestraat.

Prinsenpoort wordt onderdeel van de Zwolse wijk Veerallee, waar de straatnamen ontleend zijn aan (oud)leden van het koninklijk huis. In de wijk Stadshagen worden in de buurt Frankhuis vanwege wijzigingen in de verkaveling aanpassingen gedaan in (bestaande) naamgeving en de loop van enkele straten.

Het gaat om de volgende aanpassingen:

– Een deel van de Vestingstraat – ten noorden van de Twistvlietweg tot de Hasselterdijk – krijgt de naam Waterliniestraat
– De namen Slotenhagenstraat, Toutenburgstraat, Tweenijenhuizenstraat en Zwollingerkampstraat worden ingetrokken
– Twee nieuwe straten in het noorden van de buurt Werken krijgen de namen Slotenhagenstraat en Toutenburgstraat
– De loop van een aantal straten in de buurt Franhuis (deelplan Frankhuis Aan Het Zwarte Water) wordt gewijzigd: Bastionstraat, Broderiestraat, Cascadestraat Citadelstraat, Labyrinthstraat, Oranjeriestraat, Rondeelstraat, Schansstraat en Vestingstraat.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. jammer prinses Amalia heet officieel Catharina-Amalia zo zou de straat moeten heten, haar vader werd ook alleen Alexander genoemd, maar bij straatnamen enz. werd het Willem-Alexander verder vind ik het een goed plan om de nieuwe straten te vernoemen naar ons koninklijk gezin :):D;D


    Maak melding

Reageer