Het Stadsfestival bruist!

Zwolle – Met ca. 35.000 bezoekers kijkt de organisatie van het Stadsfestival terug op 5 geslaagde dagen, de vele (uitverkochte) voorstellingen, e concerten op de Thorbeckegracht, de gratis muziekprogrammering en uiteraard de zon maakte deze 3e editie tot een groot succes!

De bootjes in de grachten voeren af en aan om de bezoekers naar hun locatie te brengen; ondertussen speelden zich ook voorstellingen op het water af. The Young Ones, Kameroperahuis en BOT waren zeer geliefd bij de bezoekers. De familievoorstellingen van Gnaffel, Krijt, de Jonge Honden en de Zingende Zeemeerminnen waren razendsnel uitverkocht en de Stadsfestival producties Project: Walvis, Vechten tegen Windmolens en Poorten van Zwolle zijn goed ontvangen.

De Hanzecruise tussen Zwolle en Kampen was een geheel nieuw project; verrassend met muziek, een spannend verhaal en een talkshow geleid door Willem Alkema. Het Stadsfestival kreeg veel waardering voor de sfeer en de aankleding van het Rodetorenplein – het centrale festivalhart – met optredens van o.a. Typhoon, The Cool Quest en onze vaste dj Soulclap! De finale op zaterdagavond op de Thorbeckegracht was voor Guido’s Orchestra inclusief een gastoptreden van Cindy Oudshoorn. Met de optredens van Rico & A.R.T., Song & Dance en Chalga leverde dat prachtige plaatjes op. Met de tientallen vlaggetjes rondom Zwolle was het festival nadrukkelijk aanwezig. Daarnaast is het Stadsfestival gezegend met flinke bijdragen van vele partners die de betrokkenheid aan het Stadsfestival mede vorm geven. Met de mooie locaties, de bootjes en het Rodetorenplein, ademde de stad het Stadsfestival!

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Ik citeer mezelf voor deze gelegenheid graag nu de organisatie zelf blijkbaar vindt dat het in de stad bruiste….:

  Als je weet wat er aan de hand is wel, en waar je moet zijn. Kom je als leek Zwolle binnen dan heb je bij de ingangen van de binnenstad niet de indruk dat er een groots festival gaande is. Dat merk je pas als je opvallende kleine bootjes met personen erin over het water ziet gaan. En nee, ik kom niet automatisch langs het vaak treurige Rodetorenplein. Dus wil het enige allure krijgen dan moet er ook iets rond de Grote Markt zijn, zoals bij het Straattheater. Of dat er bijzondere of kleurrijke figuren je bij een brug verwelkomen met flyers en kortingsbonnen. Of bij de ingangen een decor maken die eruit zien als oude stadspoorten. Tot zover mijn gratis tips.


  Maak melding

 2. Stadsfestival bruist wel, weblog zwolle niet. Ik heb zelf gezien dat de fotograaf elke dag foto’s heeft geupload naar weblog zwolle. Waarom wordt dit niet geplaatst?


  Maak melding

 3. Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend. Weggegooid geld, meer crew dan bezoekers, een festival dat Zwolle niet verdiend. Schaamt u, notoire subsidietrekkers!


  Maak melding

 4. Dietz ben je uberhaupt geweest, ik heb nl genoten van prachtige, leuke, grappige en mooie voorstellingen en muziek, heb niet te veel crew gezien masr besef dat het er meer moeten zijn dan bij een festival wat niet grotendeels op het water plaatsvindt, zou er iets gebeuren op het water en er zijn niet genoeg mensen om in te grijpen dan kan ik me het geklaag wel weer voorstellen.


  Maak melding

 5. Leuk festival met het Rodetorenplein als kloppend hart. Donderdag met Typhoon dik 1000 man, andere dagen gezellige drukte en de terrassen zaten, uiteraard mede door het mooie weer, de hele dag en avond vol. Het was echt zoeken naar een plekje. Ook leuk om zoveel bootjes op de grachten te zien, sommige momenten was het daar echt druk! Ja, Zwolle wordt steeds leuker! Volgend jaar zeker weer!!!


  Maak melding

 6. Ik ben alleen zaterdagmiddag even geweest, leuk maar ik had totaal niet het idee dat er een groots festival aan de gang was. Er was gewoon markt die de zaak enigszins in 2-en splitste. Misschien de evenementen toch iets centraliseren zodat er makkelijk van het een naar het ander gegaan kan worden? Verder vind ik het een te grote diversiteit aan soort evenementen, de buitenstaander (toerist) weet niet wat het stadsfestival eigenlijk inhoudt. En…misschien een iets bruisender naam? Ik vind het een beetje suf.. “Het bovenste knoopje open” was erg aandoenlijk, dank voor de roos!


  Maak melding

 7. Per saldo was het Rodetorenplein vooral weer een plek voor oorverdovende danceherrie van die tapasbar. De organisatie laat daar mee zien waar de commerciële belangen liggen. De gemeente trapt er iedere keer weer in.


  Maak melding

 8. Het was erg leuk! Genoten van twee voorstellingen en de optredens op rodetorenplein. Er zijn altijd verbeteringen mogelijk maar laten we blij zijn dat er mensen zijn die dit soort evenementen organiseren! Hierdoor wordt Zwolle nog leuker! Dat continue gemopper en negatieve gedoe vanaf de zijlijn stoort me in toenemende mate. Je moet er zelf wat van (willen) maken! Als het je niet past, kom je niet en stoor je er ook niet aan. Voor ieder wat wils!


  Maak melding

 9. Sorry Bezoeker ik heb vrijdagavond en zaterdagavond en zondagmiddag na een voorstelling op het rodetorenplein gezeten, er was live muziek en er waren dj’s (ingehuurd door de organisatie) geen danceherrie gehoord van een tapasbar, dus of ik ben doof of jij bent overgevoelig…


  Maak melding

Reageer