Bikers Against Child Abuse vragen aandacht

Zwolle – Op Zaterdag 13 September rijdt B.A.C.A. International de jaarlijkse Awareness Ride. Deze rit staat geheel in het teken om het publiek kennis te laten maken met B.A.C.A. , de doelstelling, en natuurlijk met de vrijwilligers.

Sinds 2007 is in Nederland B.A.C.A. actief. B.A.C.A. staat voor Bikers Against Child Abuse, een groep motorrijdende vrijwilligers die zich inzetten voor kinderen die misbruikt zijn. Door een empowerment-principe, waarbij een vrijwilliger wordt gekoppeld aan het kind, dat vervolgens 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar op deze vrijwilliger kan rekenen, als steun en toeverlaat. Het doel hiervan is dat deze kinderen weer sterker in het leven komen te staan.

B.A.C.A. bestaat in Nederland uit zo’n 110 vrijwilligers. Ze gaan mee naar de rechtbank om het kind te ondersteunen en organiseren een speciale motorrit voor het kind. Daarbij wordt het kind met een kleine ceremonie in de ‘familie’ opgenomen. En dat betekent dat het vervolgens 110 grote ‘broers en zussen’ heeft waar het altijd een beroep op kan doen. Rienk van Dijk, State President van B.A.C.A. Nederland: "Je ziet in de loop van de tijd hoe zo’n kind opbloeit en weer sterker wordt. Het gaat weer met een goed gevoel naar school en durft weer alleen over straat. Dit sterkt ons in het gevoel dat we echt een steentje kunnen bijdragen om het leven van zo’n beschadigd kind weer wat vrolijker te maken." Dit jaar zullen de vrijwilligers van B.A.C.A. verzamelen in Hengelo op de markt, waarna de stoet om 10:30 zal vertrekken. Omstreeks 11:30 zal er stop plaatsvinden bij de mediamarkt in Zwolle (Maagjesbolwerk 44) waar de vrijwilligers van B.A.C.A. aandacht zullen vragen voor hun missie. Rond 13:30 zal de stoet weer vertrekken en omstreeks 14:15 zal de rit eindigen bij de mediamarkt in Almere-stad (brouwerstraat 3). Ook in Almere-stad zal er wederom door de vrijwilligers van B.A.C.A. aandacht voor de missie worden gevraagd.

Artikel delen:

Reageer