Premiere ‘Dorsvloer Vol Confetti' in het Fraterhuis

Zwolle – ‘Dorsvloer Vol Confetti', naar het gelijknamige boek van Franca Treur, gaat op 17 september om 14.00 uur in voorpremiere in het Fraterhuis. Hiermee heeft het Zwolse filmtheater een Nederlandse premiere in huis. Voorstellingen van de film staan voor de rest van september gepland. 

Katelijne (12) groeit eind jaren tachtig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enige meisje in het gezin wordt ze nauwelijks bij de boerderij betrokken. Het fantasierijke meisje leest uit verveling alles dat ze te pakken kan krijgen. Ze geeft zich over aan Bijbelverhalen, dorpsroddels, sprookjes en laat haar fantasie de vrije loop. Alles om aan de realiteit te ontsnappen.

 

Schrijfster Franca Treur debuteerde in 2009 met ‘Dorsvloer Vol Confetti'. Het debuut werd beloond met de Selexyz debuutprijs en meerdere malen genomineerd voor andere prijzen, waaronder de NS Publieksprijs. De betrokken en kritische wijze waarop ze het gereformeerde milieu uit haar jeugd beschreef maakte van het boek een ware bestseller. ‘Dorsvloer Vol Confetti' gaat op 17 september om 14:00 uur in (Nederlandse) voorpremière in het Fraterhuis. Daarna wordt de film elke dag vertoond. Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Artikel delen:

Reageer