Jubileumweek in Winkelcentrum Stadshagen

Zwolle – Al tien jaar lang vormt winkelcentrum Stadshagen het middelpunt van de wijk. Tien jaar boodschappen doen, winkelen, op een terrasje zitten, een hapje eten. Tien jaar ontwikkelen, veranderen en toch ook hetzelfde blijven. Een winkelcentrum waar iedere dag – van alle kanten – mensen naar toe komen. Jong en oud. Lopend, fietsend, met de auto.

Het was in oktober 2004 dat het lintje werd doorgeknipt en het nieuwe winkelcentrum officieel haar deuren opende. Maar de winkeliers vieren het jubileum al vanaf het voorjaar. In mei werd er al een eerste feestelijke periode gevierd met de uitgave van een speciale jubileumkrant en een zegelspaaractie waarmee klanten mooie prijzen konden winnen. De week van 15 t/m 20 september sluit een tweede feestelijke periode af, voorafgegaan door een tweede speciale jubileumkrant. Een periode waarin klanten op Facebook en met behulp van gratis kraskaarten meedingen naar kleine en grote prijzen. Begin 2015 wordt de derde en afsluitende periode ingeluid waarin klanten worden uitgedaagd mee te doen aan leuke acties.

De feestweek start op 15 september met een feestelijke aankleding van het winkelcentrum. Op woensdagmiddag 17 september barst het feest echt los met leuke kinderactiviteiten in het winkelcentrum, o.a. een springkussen, ballonnenmeisjes die ballonnen op stok uitdelen en knutselen in een tent.
Op zaterdag 20 september gaan de feestelijkheden door. Van 10.00u tot 17.00u is er van alles te doen, waaronder schminken/knutselen in de kidstent van Partou, uitdelen van lekkere traktaties, een leuke act, Stadshagentrein, springkussen en er is een ballenbak. Ook is er een ballonnenwedstrijd voor alle kinderen uit Stadshagen.
Om 13.30u houdt wethouder René de Heer een toespraak en mag het winkelcentrum haar tweede KVO-ster in ontvangst nemen. Dit Keurmerk voor Veilig Ondernemen wordt uitgereikt aan winkelcentra die zich langdurig inzetten voor een schoon, heel en veilig winkelcentrum. Inmiddels voldoet Stadshagen aan alle vereisten voor de felbegeerde tweede ster.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. 1 van de 2 barbiers in het wc vertelde mij maandag over de nakende uitbreiding van het wc. Dan moet de tijdelijke school wel eerst weg. Is van die situatie misschien een tekening/manquette en wanneer zou de uitbreiding gerealiseerd moeten zijn?

  Er waren (nog van voor de crisis) ook plannen voor een 2e wc in mooi-Stadshagen…zijn dat nu ingevroren plannen?


  Maak melding

 2. Ik weet niet beter dan dat de uitbreiding op de lange baan geschoven is omdat het al lastig genoeg is om het huidige winkelcentrum gevarieerd gevuld te houden, de woningbouw niet echt opschiet en de uitbreidingskant het verkeers-technisch niet aankan.


  Maak melding

 3. Dit kun je geen winkelcentrum noemen met zo,n weinig aanbod en variatie plus is het ongezellig en tochtgat en parkeergarage die op instorten staat?


  Maak melding

 4. Ruud, de parkeergarage staat helemaal niet op instorten, anders waren wij allang geëvacueerd geweest. Dus als je de materie niet kent, roep dan ook niet van dit soort onzin, want het slaat aantoonbaar echt nergens op. Daarnaast je klachten over het winkelaanbod; Alles wat je nodig hebt om boodschappen te doen is aanwezig, ook dat is zeuren om het zeuren. Als wij uitgebreid en gevarieerd willen winkelen dan gaan we wel naar de binnenstad. Ik ben blij met het winkelcentrum zoals het nu is. Voor ons is het ook praktisch dat we lopend onze boodschappen kunnen doen, zonder eerst in de auto te hoeven stappen.


  Maak melding

 5. Betreft instorten schreef ik met vraagteken he. Betreft aanbod. Geen lidl geen aldi geen action geen burgerking ect geen bruin cafe geen gezelligheid geen subway maar voornaamste is dat er geen lidl of aldi zit. Jumbo of albert heijn hebben het zelfde aanbod.


  Maak melding

 6. Een lidl en/of aldi met een action of zoiets zou ik eerder op een 2e locatie in stadshagen neerzetten, zoals er in elke andere wijk op meerdere punten in de wijk winkels zijn, om spreiding van concurrerende ketens te krijgen.

  Gemeente Zwolle zou de knoop door moeten hakken, die school een permanente gebouw geven op die braakliggende grond met een sportveldje erbij voor gym en de rest wat natuur van maken.


  Maak melding

 7. Wat ik laatst van een inwoner van Stadshagen hoorde is dat hij het vreemd vond dat er geen cafe is in heel Stadshagen. Eigenlijk vind ik dat ook vreemd, waarom is er nog geen cafe?  Maak melding

 8. We hebben een uitstekende gelegenheid die meer biedt dan een ordinair café…Strandhuis Milligerplaya is uniek in haar soort. Met voor stadse begrippen uitzonderlijke ruimzichten en tintelend, stimulerende welhaast opwindende surrogaat strandbeleving. Met een uitnodigend terras en moderne loungeplekken. Vanzelfsprekend voor een zichzelfrespecterende ambitieuze gezelligheidsverstrekker, is de bediening attent en gezellig. Bovendien zou het etablissement iets verplaatst worden en nog veel mooier en ruimer worden. Ook ideaal voor feesten en partijen.


  Maak melding

Reageer