Succesvolle ‘bushalte actie’

Op dinsdag 4 September berichtten wij u van de ludieke eenmansactie voor een bankje bij de bushalte aan de Assendorperstraat. Vandaag wierp deze actie zijn vruchten af. De gemeente Zwolle plaatste vrijdag een bankje bij de bushalte aan de Assendorperstraat. Een dakje zit er niet op, maar voor de minder valide mensen is het een 100% verbetering.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Tsja, en ik heb nog geklaagd over de bushalte Troelstralaan aan de Nieuwe Deventerweg. Daar staat een prachtig hokje, met eigenlijk alles eromheen betegeld, behalve het stukje waar je je fiets moet neerzetten. Kom je dus op je fiets naar de bushalte, dan sta je alsnog in de blubber. Gemeente-meneer belde me een dag later terug met de toezegging dat het aangepakt gaat worden en dat ook dat stukje betegeld zal worden. Hulde!


  Maak melding

 2. @ Krul:

  Er is op dit moment een beperkt aantal abri’s beschikbaar. Op het grootste deel van de route door Stadshagen zijn inmiddels al abri’s: de haltes Mannagras, Fioringras, Karveelschipperstraat, Goudsmitstraat, Klokkengieterlaan, Veldbeemdgras, WKC Stadshagen beiden kanden op, Belvéderelaan richting station en Bandijklaan richting station hebben allemaal een abri.

  Dat betekend dus dat er maar heel weinig haltes nog in Stadshagen zijn waar geen abri is. Te weten de haltes Twistvlietbrug beide kanten op, Bandijklaan richting Stadshagen, Frankhuizerallee aan beide zijden (met daarbij de aantekening dat de halte Frankhuizerallee richting station pas onlangs “vrij” is gekomen van de bouwkeet) en de halte Belvéd?relaan richting Stadshagen.

  Kortom, 10 van de 15 haltes in Stadshagen zijn al voorzien van abri’s zoals we die in de gemeente Zwolle hebben.

  Het aantal instappers bij de overige haltes op die lijn is overigens niet heel erg groot; opstappers voor reizen binnen Stadshagen die beginnen bij de haltes zonder abri’s zijn er weinig en wat betreft de halte Twistvlietbrug: ook daar zijn nochtans niet heel veel opstappers. De halte Frankhuizerallee is pas onlangs “vrij” komen te liggen. Daar zijn vaker opstappers en ik verwacht dat daar dus ook eerder een abri zal komen dan bij de halte Twistvlietbrug.

  Desalniettemin is het ontbreken van een abri bij de halte Twistvlietbrug bij het laatste Connexxion klantenpanel in Zwolle besproken, evenals de andere haltes die destijds (nog geen jaar geleden) geen abri hadden. Veel van die haltes zijn in de tussentijd voorzien van abri’s. Er wordt echt wel geluisterd door de gemeente Zwolle, maakt u zich daar maar geen druk om!


  Maak melding

Reageer