‘A Most Wanted Man’ hele maand in het Fraterhuis

Zwolle – ‘A Most Wanted Man’, de nieuwste film van Anton Corbijn, is de hele maand september dagelijks te zien in het Fraterhuis. In de verfilming van John le Carré’s ‘Aangeschoten Wild’ speelt de inmiddels overleden Philip Seymour Hoffman een van zijn laatste rollen. De Amerikaanse acteur pleegde eerder dit jaar zelfmoord.

Hoffman speelt in ‘A Most Wanted Man’ Günther Bachman, een Duitse terreurexpert bij wie alle bellen afgaan als er een uitgehongerde asielzoeker in Hamburg arriveert. Deze Issa Karpov raakt al snel betrokken in een schaduwspel van geheime diensten, waarbij de grenzen tussen goed en kwaad in hoog tempo verdwijnen. ‘A Most Wanted Man’ is de derde film van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn. In deze film heeft hij naast Hofmann de beschikking over topacteurs Robin Wright (House of Cards), Willem Dafoe (American Psycho) en Rachel McAdams (Midnight in Paris). De film kon meteen na première rekenen op lovende recensies.

‘A Most Wanted Man’ is in september nog dagelijks te zien in het Fraterhuis. Kijk op www.filmtheaterfraterhuis.nl  voor actuele tijden en kaarten. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsvehikel van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De acteur pleegde geen zelfmoord, hij is overleden aan een overdosis Heroine. Hij was geen heilige maar een gewoon mens met een flinke verslavingsproblematiek. Dit staat overigens geheel los van zijn enorme acteertalent.


    Maak melding

Reageer