Boom Battle verrast Bewoners Rembrandtlaan

Zwolle – De bewoners van de Rembrandtlaan werden donderdag verrast door een anti-onkruidteam. Het onkruid in hun boomtuintjes werd door vrijwilligers verwijderd. Dit als aanmoediging om op zaterdag 13 september mee te doen aan de kick-off van de Boom Battle die de Creatieve Coöperatie organiseert. Deze guerrilla-actie zorgde niet alleen voor schone en lege boomtuintjes, aan de weg staan nu ook vrolijke vuilniszakken met teksten.

img_0804.jpeg 

Op 13 september kickt de Boom Battle af in de Rembrandtlaan om 10.30 uur. Tuinontwerper Harry Pierik is dan aanwezig om de bewoners tips te geven hoe hun boomtuintjes om te toveren tot paradijsjes. Alle straten in Zwolle kunnen meedoen aan de wedstrijd. De bewoners van de straat met de mooiste boomtuintjes winnen een StraatBBQ ter waarde van 750 euro.

De Boom Battle is een initiatief van de Creatieve Coöperatie met steun van vele vrijwilligers, DeltaWonen, Openbaar belang en de Gemeente Zwolle. Frances Meester namens de Creatieve Coöperatie: “Het is een win-win situatie. Door bezuinigingen heeft de gemeente minder aandacht voor boomspiegels. Bewoners ergeren zich daaraan. Door het heft in eigen hand te nemen kunnen bewoners zelf bepalen hoe de boom voor hun huis eruitziet. Een leuke bijkomstigheid; je hoeft het niet alleen te doen, je kan ook samen met de hele straat aan de slag gaan. Door samen voor het groen in de straat of buurt te zorgen ontstaat er saamhorigheid. Saamhorigheid en een verzorgde leefomgeving versterken de leefbaarheid.”

Wedstrijd
richtlijnen om mee te doen aan de Boom Battle staan op de website en is te volgen via Facebook en Twitter.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer