Persoonsverwisseling aanslag onwaarschijnlijk

Zwolle – Uitgebreid onderzoek naar de moord op Zwollenaar Robert Voorhorst heeft uitgewezen dat een persoonsverwisseling, waarover uitvoerig werd bericht in de media, hoogst onwaarschijnlijk is. Er is na zeer intensief speurwerk door de recherche tot op heden geen enkel bewijs voor dit scenario gevonden. Het uitblijven van tips in die richting na oproepen in o.a. Opsporing Verzocht versterken en bevestigen deze uitkomsten van het onderzoek.

autobeschotenstadshagen-6166.jpg 

De signalen over een mogelijke persoonsverwisseling bleven de afgelopen dagen hardnekkig de kop opsteken. Dit leverde logischerwijs de nodige onrust op in de wijk Stadshagen, met name in de directe omgeving van de Akkerbergstraat waar de aanslag plaatsvond. De politie hoopt dat door het ontkrachten van deze signalen de rust snel weerkeert in de wijk. Uiteraard zal zij de komende tijd ook nog steeds zichtbaar en onzichtbaar in de wijk aanwezig zijn. Het onderzoeksteam naar de moord op Robert Voorhorst heeft de afgelopen dagen ook uit de wijk Stadshagen meerdere tips mogen ontvangen en wil de mensen hiervoor bedanken. Vanzelfsprekend wordt deze informatie zeer vertrouwelijk en met de grootste zorg behandeld. Deze informatie helpt het rechercheteam enorm met het onderzoek. Mede hierdoor krijgt het team een helder beeld van opvallende en/of verdachte zaken zoals voertuigen en personen in de buurt. Ook schept deze informatie meer duidelijkheid over de achtergrond van het slachtoffer. De politie roept mensen die nog informatie hebben en dit nog niet gedeeld hebben met de politie nadrukkelijk op om zich alsnog te melden. Uiteraard zal ook hier de grootste zorg aan worden besteed.

Wilt u ook contact opnemen met de politie? Dan kan op vele manieren. U kunt gratis bellen met de tiplijn via telefoonnummer 0800-6070. Wilt u anoniem informatie doorgeven? Dan kunt u bellen met Bel-M via 0800-7000 (ook gratis). Wilt u in vertrouwen spreken met een rechercheur? Neemt u dan contact met het Team Nationale Criminele Inlichtingen. U kunt ook digitaal reageren via het tipformulier op de website van de politie via http://www.politie.nl/gezocht/dossiers . Hier vindt u tevens het dossier over de moord op Robert Voorhorst. Daarnaast kunt u ook rechtstreeks mailen met het rechercheteam via TGOappel@ijsselland.politie.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het is aan de politie … om te bepalen, met wie zij de nodige achtergrond informatie van Robert Voorhorst willen delen. Dat Robert Voorhorst iets te vrezen had, was wel duidelijk te zien … aan zijn beschoten auto. Met het aantal geschoten kogels … zou het voorraam er normaal gesproken niet meer in hebben gezeten, maar omdat zijn voorraam gelaagd was … zie je alleen de kogelgaatjes in zijn voorraam. Helaas voor hem, was zijn voorraam niet bestand tegen het kaliber kogels … waarmee de dader(s) op zijn auto inschoten. Anderzijds moeten we ook concluderen, dat als je bij iemand op de dodenlijst staat … dat je het lot dan ook niet zal ontlopen. Het is niet te hopen … dat de politie alleen maar inzet op die auto, die ze beschouwen … als mogelijke auto van de daders. (want als deze daar niets mee te maken heeft, loopt de zaak al gauw vast)


    Maak melding

Reageer