Persoonsverwisseling bij liquidatie onaannemelijk

Zwolle – Uitgebreid onderzoek naar de moord op Zwollenaar Robert Voorhorst heeft uitgewezen dat een persoonsverwisseling, waarover uitvoerig werd bericht in de media, hoogst onwaarschijnlijk is. Er is na zeer intensief speurwerk door de recherche tot op heden geen enkel bewijs voor dit scenario gevonden. Het uitblijven van tips in die richting na oproepen in o.a. Opsporing Verzocht versterken en bevestigen deze uitkomsten van het onderzoek.

De signalen over een mogelijke persoonsverwisseling bleven de afgelopen dagen hardnekkig de kop opsteken. Dit leverde logischerwijs de nodige onrust op in de wijk Stadshagen, met name in de directe omgeving van de Akkerbergstraat waar de aanslag plaatsvond. De politie hoopt dat door het ontkrachten van deze signalen de rust snel weerkeert in de wijk. Uiteraard zal zij de komende tijd ook nog steeds zichtbaar en onzichtbaar in de wijk aanwezig zijn.

Het onderzoeksteam naar de moord op Robert Voorhorst heeft de afgelopen dagen ook uit de wijk Stadshagen meerdere tips mogen ontvangen en wil de mensen hiervoor bedanken. Vanzelfsprekend wordt deze informatie zeer vertrouwelijk en met de grootste zorg behandeld. Deze informatie helpt het rechercheteam enorm met het onderzoek. Mede hierdoor krijgt het team een helder beeld van opvallende en/of verdachte zaken zoals voertuigen en personen in de buurt. Ook schept deze informatie meer duidelijkheid over de achtergrond van het slachtoffer. De politie roept mensen die nog informatie hebben en dit nog niet gedeeld hebben met de politie nadrukkelijk op om zich alsnog te melden. Uiteraard zal ook hier de grootste zorg aan worden besteed.

Wilt u ook contact opnemen met de politie? Dan kan op vele manieren. U kunt gratis bellen met de tiplijn via telefoonnummer 0800-6070. Wilt u anoniem informatie doorgeven? Dan kunt u bellen met Bel-M via 0800-7000 (ook gratis). Wilt u in vertrouwen spreken met een rechercheur? Neemt u dan contact met het Team Nationale Criminele Inlichtingen. U kunt ook digitaal reageren via het tipformulier op de website van de politie via

http://www.politie.nl/gezocht/dossiers
Hier vindt u tevens het dossier over de moord op Robert Voorhorst. Daarnaast kunt u ook rechtstreeks mailen met het rechercheteam via TGOappel@ijsselland.politie.nl

Artikel delen:
Reacties 36
 1. @Suze, zou het ook kunnen zijn dat bepaalde dingen gewoon op waarheid berusten?

  Als je iets niet wilt weten, hoef je het niet te lezen.

  Voor mij ligt de waarheid nog helemaal in het midden maar hij heeft dit soort dingen wsl. toch niet voor niets voor zijn kiezen gekregen als je de politie informatie leest.


  Maak melding

 2. Laat de politie zijn werk doen en stop uit respect voor de nabestaanden met die onzinnige speculaties. Als je inside-informatie hebt wend je dan tot de politie ipv hier allerlei suggestieve berichten te plaatsen.


  Maak melding

 3. Leonardo, op 12 september 2014 16:52
  Kan wezen, maar door verhalen en speculaties krijgt de politie wel een bredere blik, en soms komt daar wat van naar voren.
  Laat daarom juist iedereen zijn mening en ideeën geven.  Maak melding

 4. s&m zegt niks doms, want er wordt toch een hoop gezeikt en meningen gegeven? misschien pikt de politie daar inderdaad wat uit, uit die onzin die sommigen uitkramen…  Maak melding

 5. Feit: bij Opsporing Verzocht werd vorige week dinsdag gemeld dat deze meneer geen onbekende was van politie en justitie. Met name bekent zijn bij justitie is niet vanwege een parkeerboete of een winkeldiefstal.
  Dit is geen speculatie, dit werd gemeld op televisie bij Opsporing Verzocht.


  Maak melding

 6. Politie kijken hier ook voor informatie en nemen alles serieus . Zekers in dit soort zaken . Maja sommige hier denken alles te weten en beter te zijn als de rest .


  Maak melding

 7. Ik denk dat de politie wel op de hoogte is en het kan zo maar zijn dat hij in Stadshagen is geplaatst door Burgemeester en Justitie want dat gebeurt vaker met mensen die zogenaamd uit de wijk of Zwolle weg moeten. Er zijn al enkele van deze gevallen in Stadshagen geplaatst.


  Maak melding

 8. @zwollenaarisback niet iedereen is zo sterk als jij , anders hadden we ook geen verslavingszorg , het zal je zoon of dochter maar zijn .Zelfverrijking ten koste van een ander zijn leven , gelukkig heeft hij er niks meer aan 🙂 en zijn gezin een niet zo leuk verleden


  Maak melding

 9. Treffend en helemaal mee eens

  niet iedereen is zo sterk als jij , anders hadden we ook geen verslavingszorg , het zal je zoon of dochter maar zijn .Zelfverrijking ten koste van een ander zijn leven  Maak melding

 10. niet iedereen is zo sterk als jij , anders hadden we ook geen verslavingszorg , het zal je zoon of dochter maar zijn

  Mee eens, dat was inderdaad geen snuggere reactie.


  Maak melding

 11. Gedeeltelijk eens met Ilse, misschien is inderdaad niet iedereen zo sterk, maar in deze tijd waar je continue herinnerd wordt hoe schadelijk hard-drugs voor je is inclusief alle risico’s blijft het uiteindelijk wel je eigen keus om er mee door te gaan!

  Maar, en dat is een heikel punt in deze, niet iedere gebruiker is een verslaafde en niet iedere dealer verkoopt aan verslaafde probleem gevallen. Ik zoek graag de nuance en die mis ik.


  Maak melding

 12. Als je de kinders fatsoenlijk opvoed gebruiken ze ook geen drugs als hun dat wel doen gaan dan lig dat aan de ouders . Niet zo maar beschuldigen ilse let eerst maar is op je eigen kinders . Die van die dood geschoten man horen nu allemaal leugens van een vals kreng . >:(


  Maak melding

 13. Moet ik er wel aan beginnen? Nou daar gaat ie:

  Bericht door Mij, op 12 september 2014 16:05
  @Suze, zou het ook kunnen zijn dat bepaalde dingen gewoon op waarheid berusten?

  Inderdaad, bepaalde dingen kunnen op waarheid berusten. Maar de speculaties onder dit artikel waarschijnlijk niet.

  Voor mij ligt de waarheid nog helemaal in het midden maar hij heeft dit soort dingen wsl. toch niet voor niets voor zijn kiezen gekregen als je de politie informatie leest.

  Welk midden? Ik heb nog geen verhaal van de tegenpartij gehoord. Ik heb niets in de politie-informatie gelezen, waardoor ik iets had van “Oké, dan vraag je er ook om.”

  Bericht door Leonardo, op 12 september 2014 16:52
  Laat de politie zijn werk doen en stop uit respect voor de nabestaanden met die onzinnige speculaties.

  Onzin, de politie stuurt dit bericht zelf de wereld in, dus ga je gang.

  Bericht door Big, op 13 september 2014 12:27
  Ik denk dat de politie wel op de hoogte is en het kan zo maar zijn dat hij in Stadshagen is geplaatst door Burgemeester en Justitie want dat gebeurt vaker met mensen die zogenaamd uit de wijk of Zwolle weg moeten. Er zijn al enkele van deze gevallen in Stadshagen geplaatst.

  Big, je moet niet alles geloven wat ze jou in de kroeg vertellen.

  Bericht door IlseZwolle, op 13 september 2014 13:42
  …gelukkig heeft hij er niks meer aan en zijn gezin een niet zo leuk verleden.

  Bah, wat een waardeloze reactie.
  [quoteBericht door kwallekop, op 13 september 2014 16:01
  Als je de kinders fatsoenlijk opvoed gebruiken ze ook geen drugs als hun dat wel doen gaan dan lig dat aan de ouders.[/quote]Blij daar in geloven Kwallekop. Ik ben daar niet zo zeker van.

  Niet zo maar beschuldigen ilse let eerst maar is op je eigen kinders. Die van die dood geschoten man horen nu allemaal leugens van een vals kreng.

  Eens!


  Maak melding

 14. Bernard de allesweter ik kom niet in de kroeg en ik kan met 100% zekerheid zeggen dat daar mensen geplaatst zijn op last van Burgemeester en Justitie.


  Maak melding

 15. Oké, ik ben benieuwd wat je bron is. Met kreten als “Ik weet met 100% zekerheid dat…” of “Het is algemeen bekend dat…” worden doorgaans de grootste leugens verteld.


  Maak melding

 16. Sint Bernard jij kent mij niet en ik jou niet en laten we dat maar houden zo (tenzij) maar de bron ben ik zelf. Het gaat om mensen die ik ken en die jij niet wilt kennen.


  Maak melding

 17. De twee verdachten die zijn opgepakt voor de moord op Robert Voorhorst uit Zwolle worden niet aangeklaagd wegens moord. Dat blijkt uit een regiezitting in de rechtbank van Zwolle. De twee worden wel vervolgd voor verboden wapenbezit. De politie zei in december nog dat een van de mannen waarschijnlijk de trekker had overgehaald.

  Voorhorst werd september vorig jaar met een automatisch wapen vermoord. De twee verdachten, een 39-jarige man uit Dalfsen en een 45-jarige Harderwijker, werden in december opgepakt. De politie dacht toen dat de man uit Dalfsen had geschoten, en de man uit Harderwijk zou een auto hebben gestolen.

  Motief nog onbekend
  De huizen van de verdachten werden doorzocht. De politie zocht ook in een derde woning en bedrijfsloodsen. Er werden wapens en munitie gevonden. Het OM vervolgt de mannen daarom vanwege verboden wapenbezit, maar dus niet meer voor de moord op Voorhorst.

  Het is nog altijd niet duidelijk waarom de Zwollenaar vermoord moest worden. De politie wilde na de arrestaties niets over het motief kwijt in belang van het onderzoek. Voorhorst was volgens zijn omgeving een joviale en vriendelijke man, maar later doken toch verhalen op dat hij zich bezig zou houden met vrouwenhandel. Eerder maakte de politie al bekend dat een persoonsverwisseling onwaarschijnlijk is.


  Maak melding

Reageer