Arno Hintjens trakteert in Hedon

Voormalig TC-Matic man Arno Hintjens weet met zijn zware doorrookte stem het publiek altijd ademloos te boeien. Vrijdag 21 september komt de Belg popcentrum Hedon trakteren op prachtige nummers die schommelen van chansons naar kroegliedjes naar stevige, bluesy rock in een fijne Arno Hintjens stijl.

In 1980 brak Arno Hintjens door met zijn toenmalige band TC-Matic waarmee nummers als “Oh La La” uitgroeiden tot een grote hit. Na zes jaar hield de band het voor gezien en besloot Hintjens solo verder te gaan. Dit was het begin van een lange carrière waarin de Vlaamse zanger o.a. meerdere keren werd verkozen tot beste zanger in België. Na vele jaren weet de man dan ook nog steeds volle zalen te trekken wat getuigd van een verbluffende kwaliteit die velen weten te waarderen.

Muziekblad Oor wist met een wel heel treffende omschrijving de beste man op te nemen in haar muziekencyclopedie: “Een van de weinige vernieuwers van het Europese vasteland door de unieke manier waarop hij elementen uit de Amerikaanse blues en funk, het Franse chanson en Belgische havenkroegliederen weet te integreren in zijn persoonlijke stijl”. Anderen noemen hem ook wel de Belgische Tom Waits hoewel sommige nummers ook gewoon het niveau van Jacques Brel weten te halen.

Wanneer: Vrijdag 21 september

Deur open: 20:30 uur

Aanvang: 21:00 uur

Entree: € 20,00 (excl. € 1,- servicekosten)

Ticketinfo: Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato Zwolle, VVV Zwolle en’s avonds aan de deur.

Artikel delen:

Reageer