Waterskibaan op Wijthmenerplas in Zwolle

Zwolle – Volgend jaar komt er op Wijthmenerplas een waterskibaan met strandpaviljoen. De Zwolse ondernemers Marcel en Esther Vredeveld hebben afgelopen woensdag hiervoor hun plannen op de Wijthmenerplas gepresenteerd tijdens de inloopavond.

13-09-2014_ideeen_voor_lakesite_op_de_wijthmennerplas_01.jpg

De inloopavond is door veel mensen bezocht en de reacties waren zeer positief. De Fam. Vredeveld is al 12 jaar actief als ondernemer en waren op zoek naar een nieuwe uitdaging naast hun huidige bedrijven. "We waren op zoek naar iets nieuws , iets unieks , iets waar we onze ideeën , dromen en energie in kwijt kunnen, en dat hebben we gevonden bij de Wijthmenerplas. Op de Wijthmenerplas gaan wij een waterskibaan met strandpaviljoen realiseren met daarbij opblaasbare springkussen in het water en diverse outdooractiviteiten", Aldus Esther Vredeveld. Lakeside-Zwolle is het hele jaar geopend en bied vermaak aan jong en oud zowel individueel als in groepsverband.

13-09-2014_ideeen_voor_lakesite_op_de_wijthmennerplas_04.jpg

13-09-2014_ideeen_voor_lakesite_op_de_wijthmennerplas_02.jpg

13-09-2014_ideeen_voor_lakesite_op_de_wijthmennerplas_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 53
 1. Strak plan! Heb er van de week al (heel) iets over gelezen op dit onvolprezen weblogzwolle. Ziet er erg mooi uit en waterskiën lijkt mij ook een geweldige ervaring. Alle succes Marcel en Esther Vredeveld.


  Maak melding

 2. Jammer dat het pal voor het nudistenstrand langs moet en jammer dat het pal over de Zwolse duikclub heen moet. Ik zou zeggen; die zitten hier al het langst en hebben eerst recht van spreken.


  Maak melding

 3. Dit is eindelijk weer eens iets leuks in Zwolle!
  Originele activiteiten op een superlocatie, ik denk
  dat het alleen maar kan slagen. Veel succes!


  Maak melding

 4. Het zou de gemeente Zwolle sieren als ze aangeeft waar ze denkt dat een deel van haar burgers, na een week dan wel jaar hard werken zomers nog enigszins tot rust kan en mag komen, genietend van de stilte, de zon, het water en de natuur. Ik zou binnen de gemeentegrenzen zo snel geen plek meer kunnen verzinnen.


  Maak melding

 5. Beste mensen waar hebben jullie het over?
  Niemand heeft hier last van.
  Als omwonende ben ik woensdag naar de inloopavond geweest.
  Ik vind het een geweldig plan en ik ga hier zeker vaak komen met mijn kinderen.
  Op dit grote deel van de plas is genoeg ruimte en op de plek waar het gebouw komt te staan hebben we altijd last van auto’s met harde muziek, hangjongeren die er een troep van maken en er zitten van die viezeriken in de bosjes.
  Dus dat probleem is dan opgelost.
  Het is fijn dat er nu het hele jaar iemand op de plas is , het geeft mij een veiliger gevoel als ik daar straks s’avonds mijn hond uitlaat.


  Maak melding

 6. Wat fijn dat er bij de gemeente zwolle eindelijk eens is nagedacht over iets wat echt een meerwaarde voor de inwoners heeft.
  Eindelijk wat te doen in zwolle.
  Te gek idee.
  De kinderen op de springkussens mijn man op de waterski’s en ik lekker met een glaasje wijn aan de waterkant.
  TOP!! Wij zijn van de partij.
  We gaan nu vaak naar de kust in het weekend maar als dit er straks is dan scheelt ons dat een eind rijden, dan blijven we lekker hier.
  Ik hoop dat al die negatieve mensen die overal wat op hebben aan te merken eens achter hun computer/ipad/iphone wegkomen en naar buiten gaan om wat frisse lucht binnen te krijgen , leuke mensen te ontmoeten en wat positiefs in hun leven gaan ervaren.
  Get a life


  Maak melding

 7. Super leuk!!!!! 😀
  Voor jong en oud wat te doen, wees blij dat er zo iets komt in zwolle er is vaak niks te doen in zwolle.
  En nu kun je gezellig wat drinken aan de wythemerplas of waterskieën.
  Ben blij dat er ondernemers zijn die zo iets willen opstarten,  Maak melding

 8. Kijk aan. Allerlei hyperactive adhd-ertjes, niet in staat zich zelf te vermaken, die tot op de dag van vandaag doelloos door het leven doolde. Maar kijk aan er komt een waterskibaan. Eindelijk heeft het leven weer zin. Hoe hebben we ooit zonder gekund?


  Maak melding

 9. @ Au, Je keurt mensen af die adhd hebben, mensen die zichzelf niet kunnen vermaken, mensen die geen doel hebben, mensen die watersporten en/of risicovolle sporten beoefenen? Zou willen vragen je nader te verklaren. Maar je mag het ook laten, het komt immers over of je een ongezonde hekel hebt aan een groot deel van de mensheid 😮


  Maak melding

 10. wanneer krijgt Zwolle eindelijk een goede faciliteit waar je kunt karten (en dan echt karten 60km/pu) paintball, lasergaming, kleiduif schieten etccc

  Nietemin een leuk idee, iig een stapje in de goede richting 😀


  Maak melding

 11. @au

  volgens mij weet jij helemaal niets van ADHD. De hyperactiviteit staat voor wanneer er spanning optreed omdat er door een tekort aan dopamine geen richting of concentratie bestaat voor dagelijkse bezigheden.
  Het is een mankement dat iemand met die aandoening serieus kan invalideren in het dagelijks leven, omdat ondanks vaak hoge intelligentie geen voldoening gehaald kan worden uit school/werk/vriendschap.
  Comorbiditeit met verslaving, depressie en angststoornissen is veel voorkomend.
  Gesprekken worden moeilijk gevolgd omdat het brein overuren draait (obsessief denken), patiënten dwalen dikwijls af, dromend over situaties en bezigheden die wel voldoening kunnen geven.
  Daarnaast worden deze mensen vooral in de pubertijd niet begrepen door de omgeving, dikwijls worden ze gepest of komen in aanraking met justitie, slechte schoolprestaties, ruzies etc.
  Dat adhd-ers druk zijn is maar een kleine uiting aan het oppervlakte, meestal gaat er een gigantische onrust in lichaam en geest onder schuil, is (in)slapen zeer moeilijk door veel gepieker, levende dromen/nachtmerries.
  Een bezigheid waarmee veel dopamine vrijkomt voelt voor een ADHD-er even intensief als een ‘normale’ bezigheid voor mensen zonder ADHD.
  ADHD is een slopende strijd die niet gewonnen kan worden maar waar alleen maar mee omgegaan kan worden.
  Ritalin is een oplossing, zijnde het niet dat creativiteit, humor en analytische denken erdoor wordt afgevlakt.

  Dus aub denk de volgende keer na voordat je een grote groep mensen stigmatiseert, jij zal ook wel het een ander onder de leden hebben als je het nodig vind om anderen af te gaan zitten kraken, alleen, zittend achter je pc. Gefrustreerd?

  kusjes  Maak melding

 12. Ik heb zelf het etiket pdd-nos gekregen, ( op latere leeftijd) en herken zowel iets wat au zegt, namelijk: behoefte aan rustplekken (geluiden van buren bv hoor ik heel snel).
  Als wat moimoi zegt: veel en erg snel denken met snelle gedachtensprongen, en een sterke spanning in het lichaam.
  Mijn oplossing is op dit moment: regelmatig stukje wandelen, vaak thuis muziek aan zodat ik de rest minder hoor.
  En onder de mensen sluit ik me vaak af behalve met de persoon waarmee ik in gesprek ben.
  Het blijf lastig, meer dan je best kun je niet doen…


  Maak melding

 13. We kunnen weer een attractie bijschrijven bij het prestige object van onze loco-burgemeester de Heer. Het wordt tijd om bij Zwolle een nieuwe plas te graven waar je als gezin wel rustig met je kinderen kunt recreëren.


  Maak melding

 14. Een dikke pluim voor de de heer en het college!!!
  Eindelijk krijgen ze in zwolle een publiekstrekker.
  We moeten onze activiteiten buiten zwolle zoeken omdat in zwolle blijkbaar niks kan en mag door dat gemekker van iedereen.
  Wij kunnen niet wachten tot er iets leuks komt.
  Eindelijk!!
  Geweldig initiatief:):D


  Maak melding

 15. Zonde van zo een mooi stukje natuur te verknallen met speedboten ,Ga maar eens kijken bij Giethoorn , dat is een groot meer Speedboten kunnen toch gewoon in de ijssel hard varen , Er gaan gewoon weer ongelukken gebeuren met die windsurfers of zwemmers .
  Maar zoals gewoonlijk hier in Zwolle ,,Als het kalf verdronken is dempt met de put , Gewoon niet aan beginnen
  Sjin


  Maak melding

 16. Als je het stuk leest waar je op reageert dan kun je lezen en op de foto zien dat het om een waterskibaan/waterskikabelbaan gaat.
  Dat zinloze gezeur.
  Als inwoner van wijthmen ben ik en ook vele wijthmeners zeer positief over deze plannen.
  Wij vinden het geweldig.  Maak melding

 17. @japser
  Wat snap je precies?
  Of is weer een van je denigrerende grapjes? Volgens mij denk je inderdáad dat je beter bent dan een ander, in de praktijk betekent dit vaak dat je jezelf minderwaardig vindt. Sterkte ermee i.i.g.


  Maak melding

 18. @Sjonniboy het gaat om een kabelbaan, daar heb je dan juist heen speedboot voor nodig. En kun je zelfs meerdere mensen tegelijkertijd laten waterskiën of wakeboarden.


  Maak melding

 19. @veldwachter Ik had precies dezelfde reactie. ( nou snap ik het) zeer zeker niet denigrerend bedoeld. Meer een vallend kwartje met betrekking tot uitspraken over geluidsoverlast en gedwongen vertrek uit huis. maar misschien haal ik nu dingen en mensen door elkaar.  Maak melding

 20. @pipi
  Ja dat klopt, ik beschouw het van jou ook niet denigrerend hoor (je bent helder en duidelijk) had inderdaad last van getik op de houten trap van de buurvrouw, gelukkig geen gedwongen uit huiszettingen hoor (van wie dan ook), maar de rest van het kwartje klopt wel 🙂  Maak melding

 21. Weet niet wie Eric uit Wythmen is, maar in zijn eerste stukje heeft hij het over overlast van hangjongeren auto s met luide muziek en viezeriken.
  Allemaal op de Wythmenerplas ,en daar heeft HIJ last van!!!

  Niet van festivals,
  Niet van het afsluiten van de plas,niet van een horecavoorziening,
  Niet van het overnachten van de crew,
  Niet van een waterskibaan ,

  Niet van het verjagen van dieren,
  Niet van het vuurwerk,waarschijnlijk een vuurwerkbestendige hond!
  Niet van zwerfvuil,
  Enz enz ..

  En Eric …. Hoe zit dat met al die mensen in Wythmen die van rust en natuur houden?

  Die viezeriken, hangjongeren en auto s met luide muziek, daar was wat aan te doen geweest omdat het een buitengebied is.
  Nu het straks een evenemententerrein is ,heb je het allemaal te slikken!!
  Gelukkig heb jij geen last van vooroordelen,en weet jij heel goed het verschil tussen een paar hangjongeren en duizenden festivalgangers!
  Misschien dat een paar vrijkaarten het verschil maken,ik weet het niet.

  Zwolle is al een groot pretpark geworden!!
  Waar mogen mensen die van natuur en rust houden straks heen?

  Een mooie afsluiter…..Voor de zondag,

  PRIJS DE HEER!!!!  Maak melding

 22. Hoi eucalipta,
  Ik deel je mening ik ben idd ook tegen de festivals.
  Maar daar gaat deze weblog toch niet over we hebben het hier over de
  Waterskibaan.


  Maak melding

 23. @japser, bij de Wythmenerplas kun je lekker rustig wandelen hoor, al dan niet met hond.

  ==========

  Editted

  Denk aan uw herhalende persoonlijke aanvullen a.u.b.!
  Graag on-topic.


  Maak melding

 24. Zware nacht gehad japser? Je bent zo reageerderig vandaag..

  verder, hopen dat het niet al te aan de prijs gaat worden. Zou jammer zijn als het iets voor de elite gaat worden


  Maak melding

 25. Wat een super goed plan! Eindelijk wat te beleven in dit o zo mooie zwolle! Echt helemaal te gek!

  & mensen moeten is houden met dat gezeik overal over! Altijd maar klagen, en dan ondertussen klagen dat er niks te doen is in zwolle…… En de mensen die graag als nudist willen rondlopen en nu bang zijn dat dat. Iet meer kan…. Kan heus wel! En anders, pech. Dan maar een hutje op de heide ofzo? Altijd dat geklaag. Bah

  Ik weet zeker dat t een super groot succes gaat worden!!!!!! Ik wens de ondernemers dan ook ontzettend veel succes hierbij!!!

  Helemaal geweldig! IK ZEG DOEEEEEEENNNNN:D


  Maak melding

 26. Heb in Limburg ook wel eens zoiets gedaan aan zo’n kabelbaan. Lawaai maakt het absoluut NIET, het is hartstikke gezellig en je bent lekker actief bezig.

  Leuk initiatief!


  Maak melding

Reageer