Onthulling Fair Play bord op basisschool De Sluis

Zwolle – In de gymzaal op basisschool De Sluis wordt op maandag 15 september om 08.30 uur een Fair Play bord onthuld. Het bord dient als visuele bijdrage naast de lessen die de school besteed aan positief gedrag tijdens de gymles.

Voor het eerst in Zwolle zullen de hoofdafspraken naast het bord afgebeeld worden in pictogrammen. De borden zijn een initiatief van SportService Zwolle. Fair Play loopt als rode draad door de sport- en beweegactiviteiten van SportService Zwolle. Onder het motto ‘Fair Play scoort’ is er zowel tijdens de lessen bewegingsonderwijs, de naschoolse sport- en beweegactiviteiten als bij de verenigingsactiviteiten blijvend aandacht voor sportiviteit en respect.

Op een Fair Playbord staan de vier hoofdafspraken die in samenspraak met kinderen uit Zwolle zijn ontwikkeld met betrekking tot dit thema:

1. We hebben Respect voor elkaar, de materialen en de omgeving;
2. We spelen Eerlijk volgens de regels;
3. We spelen Sportief, ook als het even niet zo goed gaat;
4. Iedereen kan en mag Meedoen.

Het plaatsen van het Fair Play bord bij de Sluis was een initiatief van de basisschool zelf. De school vindt het belangrijk om de leerlingen goede normen en waarden mee te geven en besteden daarom veel aandacht aan het thema Fair Play. "Tijdens een les over Fair Play vroeg een nieuwe leerling ons waarom we niet zo´n bord in de gymzaal hadden hangen. Dat bracht ons op het idee om contact te zoeken met SportService Zwolle", aldus vakleerkracht Monique van Overvest van basisschool De Sluis.

Bij De Sluis zullen de vier hoofdafspraken  voor het eerst in Zwolle  te zien zijn in pictogrammen naast het bord. "We zijn een school voor speciaal basisonderwijs. Onze leerlingen werken het beste in een rustige omgeving met structuur en regelmaat. Het Fair Play bord moet voor een stukje zichtbare structuur zorgen. Met de pictogrammen naast het bord kunnen ze in één oogopslag zien wat er bedoeld wordt. We hopen met het plaatsen van dit bord dat het thema nog meer gaat leven binnen de school".

Artikel delen:

Reageer