WVF moet nog wennen aan de hoofdklasse

Zwolle – Zaterdag speelde WVF haar tweede wedstrijd in de Hoofdklasse in Ermelo tegen het gerenommeerde en ervaren DVS’33. Dat WVF nog moet wennen aan de slimheid, felheid en sluwheid werd zaterdagmiddag weer duidelijk.

WVF zit midden in een leerproces en kreeg vanmiddag weer een wijze les. Ook vanmiddag had de tegenstander veel meer balbezit maar toch stond WVF beter dan vorige week en werden er minder kansen weggegeven. WVF begon goed aan de wedstrijd en straalde meer vertrouwen en durf uit dan vorige week tegen Flevo Boys. Door de terugkeer van Rob Meijerink kwam er wat meer rust in de ploeg. 

De eerste ongeveer 13 minuten leek er nog niets aan de hand maar daarna profiteerde DVS’33 van een paar foutjes van WVF. Zo tikte de Ruiter de bal na een voorzet van de snelle Akla net naast en bracht nog geen minuut later de paal redding op een inzet van van Warven. Deze kansen kwamen voort uit slordig balverlies en niet resoluut verdedigen. Het wachten was dan ook op de openingstreffer van de gastheren uit Ermelo. En deze kwam er in de 22e minuut. Nadat Mike in eerste instantie een schot DVS pareerde, in de rebound de paal werd geraakt, was het Ahrens die in derde instantie wel wist te scoren. WVF raakte niet in paniek en bleef vanuit de organisatie voetballen en loerend op de counter. En nog voor het half uur was zo’n counter doeltreffend. Na een splijtende pass van Rob Meijerink kon Muttihin Yukselen alleen afgaan op het doel van DVS’33 en rondde dit bekwaam af en bracht WVF daarmee op gelijke hoogte 1-1. Hiermee kreeg Muttihin de eer maker te zijn van het eerste hoofdklasse doelpunt in de historie van WVF. DVS’33 voerde de druk voor rust op en wilde nog voor rust op voorsprong komen. WVF hield echter stand ondanks dat het grote moeite had met de snelle en sluwe Akla. Enkele goede reddingen van Mike te Wiele en een bal op de paal zorgden ervoor dat beide teams met een 1-1 stand gingen rusten.

In de tweede helft kwam Elroy Modderman in het veld voor Hans Kamping. Hierdoor verhuisde Robbert Jan Stals naar de linksbackplaats en werd Elroy rechtsback. In de tweede helft leek het erop dat er voor WVF punt te pakken was. DVS’33 speelde de bal veel rond en durfde, beducht voor de counter, niet vol voor de aanval te kiezen. Sneu was het voor WVF dan ook dat het, alweer een wijze les, na wat geklungel op het middenveld de bal via een speler van DVS op de arm van Rob Meijerink en de warrig leidende scheidsrechter de Jong dit bestrafte met een strafschop, terwijl Rob de arm naast zijn lichaam had en hiervoor ook geen kaart incasseerde. De Ruiter wist wel raad met dit buitenkansje en bracht zijn ploeg hiermee op een 2-1 voorsprong. WVF was even van slag maar Mike te Wiele hield met een aantal goede reddingen op de been. Toch was hij in de 82e minuut ook kansloos. Na een snelle en mooie aanval was het van de Kamp die zijn ploeg op een 3-1 voorsprong bracht. WVF toonde veerkracht en na goed doorkoppen van Lennart Bril was het Ohzan Kardag die wist te scoren 3-2. WVF probeerde de gelijkmaker nog te forceren maar deze kwam niet. Het kreeg in de 3e minuut van de extra tijd nog een strafschop tegen. Na een uitbraak over links scoorde DVS. De scheidsrechter keurde dat doelpunt af en waar iedereen dacht dat hij floot voor buitenspel of dat de bal over de achterlijn ging en daarom het doelpunt afkeurde, legde hij de bal op de stip. Opnieuw de Ruiter benutte deze en zorgde voor 4-2. WVF was geknakt en mistasten in de verdediging zorgde ervoor dat de Ruiter nogmaals kon scoren en zo voor de 5-2 eindstand zorgde.

Toch zal de ploeg van Freddy Smit ook vanmiddag weer lering uit deze wedstrijd getrokken hebben. Het niveau is duidelijk hoger dan de eerste klasse en fouten worden keihard afgestraft. Op dit niveau krijg je niet de kans om na te denken, hier moet je soms resoluut zijn, kleine foutjes of twijfelingen worden keihard afgestraft. Toch is er 2 keer gescoord en dat laat zien dat er voor WVF echt wel mogelijkheden zijn. Wie weet zijn die er volgende week tegen voetbalgrootheid Harkemase Boys al. Aanvang 14.30 Sportpark de Weide Steen.

DVS’33-WVF 5-2(rust 1-1)
23 Ahrens 1-0, 29 Muttihin Yukselen 1-1, 60 Akla(strafschop) 2-1, 82 vd Kamp 3-1, 88 Ohzan Kardag 3-2, 90+3 de Ruiter(strfschop )4-2, 90+5 de Ruiter 5-2

Gele kaarten: DVS’33 Kurt, de Ruiter en de Vries WVF: Hans Kamping en Hessel Berends

Scheidsrechter : P de Jong

Toeschouwers 400
DVS’33: Huiskamp, de Geijter(70 de Vries), Mijnheer, Terpstra, Hoek, Kurt(88Poot), Soykan, van Warven(80 van de Kamp), de Ruiter, Akla, Ahrens

WVF: Mike te Wiele, Robbert Jan Stals, Dion Reijnen, Sybren Poppen, Hans Kamping(46 Elroy Modderman), Rob Meijerink, Jorben Nieuwenhuis(72 Richard Bouwmeester), Lennart Bril, Jeroen van Brummen, Muttihin Yukselen, Hessel Berends( 75 Ohzan Kardag)

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer