Berkum is FC Zutphen te slim af

Zwolle – Berkum heeft de aantrekkelijke uitwedstrijd bij FC Zutphen met 1-3 gewonnen, waarbij de Zwollenaren op de beslissende momenten efficiënter en slimmer waren maar, zeker in de slotfase, ook over meer inhoud beschikten.

"We hadden vóór rust al op 0-2 moeten komen. Dat hebben we niet goed afgemaakt, dus dat moet nog een stuk beter worden," analyseerde Berkum-coach Willem Brouwer. "Na de gelijkmaker kun je met een ongelukkige tegengoal zelfs in de problemen komen maar in de slotfase hadden we meer energie en konden we een stap meer zetten. Toen werd het krachtsverschil duidelijk."

Beide ploegen gingen aanvankelijk redelijk gelijk op, waarbij Berkum de thuisclub wat liet komen. Dat leverde ruimte achter de Zutphense verdediging op, maar daar werd lang niet genoeg van geprofiteerd. Berkum kwam na een kwartiertje wel op voorsprong toen een kopbal van Jaouad Akloud van de paal terug stuitte en via Chris van der Meulen bij broer Marc belandde. De Zwolse middenvelder kon dat verzilveren en zo voor een snelle 0-1 zorgen. Daarna gingen de Berkum-spitsen nog een aantal malen op Zutphen-keeper Dominic van Hoof af, maar telkens werd verzuimd het karwei af te maken. Aan de andere kant hadden de Zwollenaren geluk toen de bal na een corner en een bekeken overstapje in de 25e minuut bij Sebastian van Laar kwam. Diens schot ging echter op de paal en daardoor kon de bij die actie niet onfortuinlijke Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis alsnog vangen.

Nog geen minuut na de hervatting vloog een inzet van Akloud via de lat over het Zutphense doel, maar direct daarna sloeg de vooral over de vleugels goed voetballende thuisclub toe. Ditmaal ging het door het centrum naar invaller Emir Balavac die, nog maar enkele minuten in het veld, uithaalde en de bal via de handen van doelman Bouwhuis in het doel zag verdwijnen: 1-1. De Zutphenaren putten daar moed uit maar konden maar even van die gelijke stand genieten. In de 55e minuut bracht Marc van der Meulen vanaf het middenveld zijn broer in stelling, Chris zette vervolgens een paar verdedigers op het verkeerde been en maakte het karwei uitstekend af: 1-2.

Net als een week eerder was Berkum in het laatste halfuur dominant, maar Marc van der Meulen, Akloud en Ruud Wellenberg konden hun kansen niet afmaken. In de slotminuut liep Berkum echter toch nog verder uit toen Chris van der Meulen in het strafschopgebied werd vastgehouden door Joost Kuyper. Dat leverde Kuyper een gele prent op en Berkum een penalty, die onberispelijk binnen werd geschoten door Marc van der Meulen: 1-3.

Door deze tweede achtereenvolgende zege is Berkum één van de vier ploegen die nu, voor wat het in deze fase van de competitie waard is, aan kop gaan in de 1e Klasse D. Volgende week spelen de Zwollenaren op eigen terrein de streekderby tegen het nog puntloze KHC uit Kampen, dat vandaag met 3-2 sneuvelde bij Vroomshoopse Boys.

FC Zutphen-Berkum, 13 september 2014
Eindstand: 1-3 (0-1)
Doelpunten: 15. Marc van der Meulen (0-1), 48. Emir Balavac (1-1), 56. Chris van der Meulen (1-2), 90. Marc van der Meulen (1-3) (penalty)
Gele kaarten: Lauwand Suleiman (Berkum), Joost Kuyper (FC Zutphen)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Lauwand Suleiman, Frank Hoolsema, Marc van der Meulen, Sander Bolt, Chris van der Meulen, William Potkamp (46. Ricardo Kuijer) (86. Arjan Kolk), Jaouad Akloud (82. Ruud Wellenberg)
Opstelling FC Zutphen: Dominic van Hoof, Mees Egbers (33. Joost Kuyper), Jelle Macaré, Sebastian van Laar, Melvin Everts, Samad Ezafzafi, Tom de Haan (6. Koen Klosters), Noë Bokila, Yessin Maskoul, Niek Bakkerweerd, Ricardo Mengerink (46. Emir Balavac)

Artikel delen:

Reageer