Getuigenoproep zware mishandeling

Zwolle – De politie doet onderzoek naar een zware mishandeling in het park aan de Emmawijk zaterdagavond 13 september waarbij een 17-jarige jongen uit Wezep ernstige verwondingen heeft opgelopen.

Het slachtoffer was in het park in gesprek met een groepje jongens, toen één van hen boos werd over iets dat de 17-jarige zei. Hierop sloeg hij het slachtoffer meermaals hard in zijn gezicht. De 17-jarige liep hierdoor o.a. een verbrijzelde oogkas op en is overgebracht naar het ziekenhuis. De mishandeling vond plaats tussen 21.00 en 21.30 uur. Getuigen of mensen die meer informatie kunnen verstrekken, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zwolle via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Een signalement van de daders zou wel handig zijn. Of krijgen we die pas over een paar maand als iedereen het voorval alweer vergeten is?

 2. De politie zal het onderzoek wel niet willen laten vertroebelen. Eerst eens kijken waar mensen zelf meekomen.

  Overigens snap ik nooit zo goed waar het vandaan komt, dat zo maar geslagen worden. Ik heb het nog nooit mee gemaakt of gezien en stap toch alweer een flinke tijd. Is het dan wel een mishandeling? Of eerder een vechtpartij waar één persoon de duidelijke verliezer is?

 3. Mijn ervaring is dat er groepen jongeren zijn die de stad in gaan met juist de intentie om iemand in elkaar te slaan. Ik heb dit meerdere keren meegemaakt. 1 x zelf slachtoffer. het maakt dan niet veel uit wat je zegt. het kan je blik zijn of misschien een verkeerde broek, alles kan aanleiding zijn voor een pak slaag.

 4. Mja, ik heb het in 20 jaar nog niet meegemaakt (ook niet dat ik het bij anderen zag), dus het zal waarschijnlijk ook wel wat in de houding (wellicht onbedoeld/onbewust) van het ‘slachtoffer’ zijn.

 5. Megalomaan? Hahaha, dat is wat overdreven he 😛

  En ja, er zullen gevallen zijn dat het slachtoffer echt helemaal niks deed, maar in mijn ervaring, komt dat niet vaak voor. Zo minder megalomaan?

 6. Blijkbaar is het geen bekende. Identiteit wordt verzwegen anders is het racisme, discriminatie naar de mede mens en de PvdA en D66 wil dit graag koste wat het kost onder de pet houden.

  Of moraalridders hier gaan het verpesten en het weblog geeft op voorzorg niet de identiteit vrij. Bang voor aanklachten tegen weblog.

  En de genoemde partijen zijn dan wel zogenaamd socialistisch….

  Sterkte aan de Wezepse knaap. Hoop dat je er snel weer bovenop komt.

 7. Bericht door ruud b, op 14 september 2014 15:33
  Valt mij ook op dat als er geen signalement wordt vrijgegeven dit meestal gaat om buitenlandse daders.

  En zowel, zeker ook, of niet?

 8. Bericht door moimoi, op 14 september 2014 16:32
  als er geen signalement wordt gegeven gaat het juist vaak om hollandse jongen.

  😉 “En dan doen ze alleen de echt grote misdrijven zoals een politici neerschieten, een aanslag op 30 april of om zich heen schieten in een winkelcentrum.”

 9. De situatie schets is iets anders dan zomaar geslagen worden. De jongen was daar mét het groepje jongens en toen is er iets mis gegaan…dat is anders dan mishandeld worden door een volslagen vreemde die je toevallig tegen het lijf loopt.

 10. @pipi ,
  lezende “Mijn ervaring is dat er groepen jongeren zijn die de stad in gaan met juist de intentie om iemand in elkaar te slaan. Ik heb dit meerdere keren meegemaakt. 1 x zelf slachtoffer”.

  Dat herken ik.
  De afweging is ’t ondergaan, geweldloos verzet. Of in staat zijn ’t barre geweld met evenveel te beantwoorden, en dan beter en effectiever.

  Respect voor beide keuzes wat mij betreft.

 11. het weblog geeft op voorzorg niet de identiteit vrij. Bang voor aanklachten tegen weblog. Aldus Wim fantast G.

  Alsof WLZ weet wat de identiteit van de daders is ;D De Weblog weet veel maar zal echt geen informatie achterhouden. Het zal eerder als eerste alle details prijsgeven juist!

 12. Bericht door hanshanzeland, op 14 september 2014 17:33
  Ik vraag me af, is dat ’t zelfde park waar onlangs een politieke persoonlijkheid overlast ondervond?

  Nee, het akkefietje met Dion Graus speelde zich af in het park aan de Potgieterssingel. De aanleiding was toen ook een heel andere.


 13. Overigens snap ik nooit zo goed waar het vandaan komt, dat zo maar geslagen worden. Ik heb het nog nooit mee gemaakt of gezien en stap toch alweer een flinke tijd. Is het dan wel een mishandeling? Of eerder een vechtpartij waar één persoon de duidelijke verliezer is?

  typische Japser reactie

Reageer