Kick-off Boom Battle aan de Rembrandtlaan

Zwolle – Op zaterdag 13 september 2014 vond de kick-off van de Boom-Battle plaats in de Rembrandtlaan. De kick-off is de start van deze wedstrijd die in heel Zwolle zal gaan plaatsvinden.

img_0214.jpg

De bewoners van de Rembrandtlaan zijn onder professionele begeleiding aan de slag gegaan met de boomspiegels in de straat. Door deze kick-off kunnen de inwoners van Zwolle een indruk krijgen van wat de mogelijkheden zijn met een boomspiegel en wat het doet voor het straatbeeld en de saamhorigheid.

img_0269.jpg

img_0267.jpg

img_0265.jpg

De uitdaging van de Boom Battle luidt:
 "Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste boomspiegel van het land?" Deze kun je creëren door het aanplanten van groene en vrolijke bloeiende planten een zelfgemaakt bankje, vogelhuisjes of een bijzonder kunstwerk. De sluitingsdatum is op maandag 31 augustus 2015. Tot die tijd kan je op eigen initiatief aan de slag met een door jou uitgekozen boomspiegel. Wel moet je rekening houden met bepaalde richtlijnen. Lees daarom de do’s & don’ts goed door.

img_0215.jpg

img_0217.jpg

Vanaf 1 september 2015 kan er via Facebook gestemd worden op alle inzendingen, de meest populaire worden bezocht en beoordeelt door een bekende Zwolse (vak)jury en maken kans op De hoofdprijs; een straatbarbeque t.w.v. €750,-.
Hoe doe je mee?
 Het is belangrijk dat de boomspiegels geregistreerd worden bij de gemeente, zodat de gemeente (die eigenaar blijft van de boom en de grond) weet wat er mee gebeurt. Je kan nu al beginnen en jouw boom registreren door het aanmeldingsformulier in te vullen via deze link. LET OP:
– Boomspiegels in de binnenstad zijn uitgesloten van deelname.
– Een boomspiegel is de ruimte rondom een boom die los in de bestrating staat. Een boom in een grasberm of in een vak met struiken valt hier dus niet onder! Bij bomen in een vak met struiken of in het gras zijn er ook mogelijkheden, maar dan alleen als de hele strook struiken of gras wordt ‘geadopteerd’. 


Zodra de boomspiegel af is, stuur je per mail een foto (met de daarbij behorende locatiegegevens van de boom en je naam) naar boom-battle@creatievecooperatie.nl o.v.v. ‘deelnemende boom’.

img_0222.jpg

img_0228.jpg

img_0238.jpg

img_0242.jpg

img_0258.jpg

img_0268.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ook hopen dat de plantsoendienst op de hoogte is, wij hadden een mooie, en die hebben ze ruchtsiglos omgeschoffeld tijdje terug. Gelukkig maakt de buurman er nu een bak om heen.


  Maak melding

 2. Vandaag stond er ook inderdaad een fiets midden in een boomtuintje vast aan een boom met een hangslot en ook een fiets met kinderkar er voorop stond geparkeerd in het tuintje. Jammer dat niet iedereen het waardeert.


  Maak melding

 3. Die bakfiets staat daar omdat er geen achterom is bij de huizen. Het tuintje en fiets zijn dezelfde persoon die daar rekening mee houdt en zelf mee plantte. We hebben meer last van holtenbroekers die door deze straat racen. Wat een gezeur @holtenbroeker


  Maak melding

 4. @ Jasper.

  De gemeente is op de hoogte. Onze boom is aangemeld bij de gemeente. En in het voorjaar zal ik wat foto’s insturen.


  Maak melding

Reageer