Bijennest uit Holtenbroek vakkundig verplaatst

Zwolle – Afgelopen woensdagavond is het enorme bijennest in Holtenbroek weg gehaald. Helaas bleek dat kinderen uit de buurt met stokken op het nest hadden geslagen waardoor de koningin (zwaar van de eitjes) in het water was gevallen.

2014_09142014sept140025w.jpg

Ook wilde de gemeente het nest verwijderen in verband met steekgevaar voor kinderen en andere nieuwsgierigen. Het nest is vakkundig door een imker weggehaald, het bijenvolk en de raten zijn gespaard gebleven en met een klein toegevoegd volk weer uitgezet op een veilige plek. Zoals vaker voorkomt blijven er dan altijd een aantal bijen nog op de plaats achter, deze zullen binnen enkele dagen ook verdwijnen.

2014_09142014sept140024w.jpg

2014_09142014sept140026w.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
 1. jammer dat er bij de meeste jeugd geen respect meer is voor de natuur, dat alles altijd vernield moet worden, hier ligt een mooie taak voor de opvoeders om dit de jeugd bij te brengen.

 2. @Bernard: Vernielzucht is geen kattenkwaad. Waarom altijd dat gedrag goedpraten. Men moet een keer respect bijgebracht krijgen voor andermans spullen en al wat leeft i.p.v. het te slopen.

 3. met stokken een bijennest kapot slaan noem ik geen kattenkwaad maar vernielen, één ding is jammer dat ze niet lek geprikt zijn door de bijen, dat noemen we dan lik op stuk

 4. Eens met Ans.
  En tsja, als de bijen weigeren te steken,
  zijn de bijen ongeveer net zo weerloos als ganzen.
  Ook helemaal eens met Bernard.
  Kennis, inzicht, wijsheid en respect;
  sleutelwoorden die heeel erg nodig zijn,
  als ’t over mens en natuur gaat.
  En dat doe je niet ff googelend op.

Reageer