Martijn Tiemens wint brons bij NK steppen

Zwolle – 
De rijders van stepteam Zwolle stonden zaterdag voor een zware opgave: vijftig kilometer steppen over de Nedereindse Berg, het wielerparcours aan de rand van Nieuwegein, een bochtige route met een venijnig steile klim en veel vals plat. Inzet: het Nederlands Kampioenschap op de lange afstand.

martijn_tiemens.jpg

Martijn Tiemens zet aan in de laatste beklimming
 (eigen foto Stepteam Zwolle/Stepwinkel.nl) 

Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van ongeveer tien man, met daarbij de vier Zwolse steppers. Die hadden echter geen antwoord op de tempoversnellingen bergop van de favorieten Groeneveld en Bouman. Achter de twee leiders in koers ontstond een felle strijd om de derde plaats. Martijn Tiemens deed een poging om terug te komen bij de koplopers maar moest zich na een inzinking laten terugzakken in de groep achtervolgers, waaruit hij zelfs even dreigde te moeten lossen. Tiemens vocht zich knap terug en had bij het ingaan de slotfase van de wedstrijd nog één concurrent over, die hij in de eindsprint ruim voorbleef. Achter hem eindigde Jonathan Steenbergen na een stabiel gereden race als vijfde en volgden Jeroen Houdé en Machiel Steenbergen op plaatsen zeven en acht. Kampioen werd titelverdediger Stephan Bouman uit Woudenberg.

Op 20 september wordt de stepcompetitie afgesloten met opnieuw een wedstrijd over 50 kilometer in Kamperzeedijk. Meer informatie over stepteam Zwolle is te vinden op Stepteamzwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer