Naamplaat ter ere van Ron van den Berg

Zwolle – Op de laatste dag van het seizoen herdacht de vereniging het recente overlijden van Ron van den Berg. De vereniging beheert al meer dan 20 jaar met groot succes voor meer dan 4000 leden het Openluchtbad aan de Ceintuurbaan. In 1990 besloot de gemeente het zwembad te sluiten maar daar kwamen veel Zwollenaren tegen in protest. Om dat protest kracht bij te zetten organiseerde Ron een bezetting.

14-09-2014_gedenkplaat_voor_ron_van_den_berg-openluchtbad_05.jpg

Nadat het Rijksmonumentendienst het zwembad als Rijksmonument aanwees was het sloopgevaar geweken. Toen de vereniging 1992 de exploitatie overnam ontstond het vrijwilligersmodel. Dit betekent dat iedereen dat lid wordt verplicht werkzaamheden als toezicht, schoonmaken of kassawerkzaamheden verricht. Dit model staat inmiddels al meer dan 22 jaar garant voor de continuïteit van het prachtige Openluchtbad dat in de afgelopen jaren enkele prijzen hiervoor heeft gekregen. Ron van den Berg nam in die vrijwilligersorganisatie een centrale rol in.

14-09-2014_gedenkplaat_voor_ron_van_den_berg-openluchtbad_01.jpg

14-09-2014_gedenkplaat_voor_ron_van_den_berg-openluchtbad_03.jpg14-09-2014_gedenkplaat_voor_ron_van_den_berg-openluchtbad_04.jpg

Op 19 mei jl. overleed Ron van den Berg. Met de onthulling van de naamplaat wordt Ron van den Berg niet vergeten. Het Openluchtbad heeft een succesvol seizoen gekend met meer dan 42.000 bezoekers. Het was het eerste seizoen na een uitgebreide restauratie van het in 1932 door architect Wiebenga gebouwde zwembad. Door deze restauratie en het vrijwilligersmodel is het voortbestaan van het zwembad voor veel jaren verzekerd. De vereniging beseft dat Ron van den Berg hieraan een zeer belangrijke bijdrage heeft geleverd.

 14-09-2014_gedenkplaat_voor_ron_van_den_berg-openluchtbad_02.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Naamplaat ter ere van Ron van den Berg”

Reacties zijn gesloten.