Fraterhuis toont ‘Tracks’ op Meerminneplein

Zwolle – Het Fraterhuis organiseert ook deze zomer een buitenfilm. Op zaterdag 20 september om 20.30 uur draait het filmtheater het indrukwekkende drama ‘Tracks’ op het Meerminneplein. Op stoeltjes of op een kleedje in het gras; heel Zwolle kan gratis komen genieten van een topfilm in een bijzondere ambiance.

Robyn (Mia Wasikowska) heeft een gewaagd plan. De Australische wil de ruim 2000 kilometer brede woestijn die haar land rijk is doorkruisen, wandelend. Ondanks scherpe kritiek van familie en vrienden zet ze door. Met als enige reisgenoten vier kamelen en haar hond loopt ze door de brandende zon het hele Australische continent over. Het resultaat is een prachtige film. Vol schitterende natuurbeelden, spannende momenten en ontroerende scenes. ‘Tracks’ combineert elementen van roadmovies, drama en avontuurfilms alles ineen gepakt in een twee uur durend spektakel. En waar kun je beter van zo’n prachtige natuurfilm genieten dan in het gras met een wijntje? Het Fraterhuis organiseert ieder jaar een aantal buitenfilms: voorstellingen van topfilms op prachtlocaties in en rondom de Zwolse binnenstad. Laagdrempelig filmcultuur en bovendien gratis te bezichtigen. Eerdere edities van de buitenfilm werden dit jaar uitgesteld wegens slecht weer en de goede prestaties van het Nederlands elftal. ‘Tracks’ is deze (na)zomer de laatste kans om een buitenfilm te bezoeken.

De buitenfilm vindt plaats op 20 september op het Meerminneplein. De voorstelling is gratis toegankelijk en begint als de duisternis inzet, rond half negen. Toegang is gratis, drankjes kunnen ter plekke gekocht worden. Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsvehikel van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer