Zevende editie ‘Zwolle Cup’ bij Golfclub Zwolle

Zwolle – Op 20 september 2014 vindt op de golfbaan van Golfclub Zwolle voor de zevende keer de wedstrijd om de Zwolle Cup plaats.

De Zwolle Cup is een prestigieuze wedstrijd voor topamateurs. Er wordt gespeeld in twee handicapcategorieën, een categorie tot en met handicap tot 4,9 en een categorie vanaf handicap 5 t/m 11,9. Ook dit jaar spelen weer 120 deelnemers mee, afkomstig van circa 50 golfclubs uit het hele land. Het aantal van 120 deelnemers is het maximale aantal dat de organisatie toestaat.  De winnaar bij de dames in 2013 was Birgit Jonkman-Berk van Golfclub Zwolle en winnaar bij de heren was de toen pas 15 jarige Jochem Hubregtse van Golfclub De Graafschap. Hij kwam rond met de fantastische score van 69 slagen, een topprestatie! Beide komen dit jaar hun titel verdedigen.

Ook dit jaar faciliteert de Zwolle Cup opnieuw de goede doelen actie actie Birdies4Kids. Iedere birdie die tijdens de Zwolle Cup wordt geslagen is, door sponsoring van particulieren en het bedrijfsleven, geld waard. In 2013 zijn 81 birdies geslagen. De opbrengsten van Birdies4Kids gaat elk jaar naar een organisatie welke zich inzet voor het welzijn van kinderen. Dit jaar is dat Unicef. Voor de speler die de meeste birdies slaat, wordt een Birdietrofee uitgereikt. In 2013 was dat Jochem Hubregtse. Hij scoorde tijdens de Zwolle Cup toen vijf birdies. Op de website www.golfclubzwolle.nl  is meer informatie over de Zwolle Cup en de actie Birdies4Kids te vinden. Via de site kan men zich inschrijven om deel te nemen aan de wedstrijd of om een financiële bijdrage te leveren voor de actie Birdies4Kids.

Artikel delen:

Reageer