Open dag nieuwe brandweerkazerne Zwolle

Zaterdag werd de open dag van de nieuwe brandweerkazerne gehouden. Duizenden Zwollenaren namen de gelegenheid om het gebouw aan de Marsweg te bekijken.  Bezoekers konden door een tent met rook om te ervaren hoe het is om in rook te lopen. Verder stonden er veel voertuigen uitgestald waar kinderen op konden klimmen en in konden zitten.

Er liepen mensen rond om de kinderen te vermaken met grappen en grollen. Ook stonden door het hele gebouw schermen met filmpjes over wat de brandweer nou allemaal doet. Toen er om 11.05 een brandmelding was moesten er twee wagens uitrukken. Deze twee wagens stonden bij de kazerne en er zaten kinderen op te klimmen. Die werden door de commandant eraf gestuurd, zodat de dienstdoende ploeg kon uitrukken. Dit was even een stukje sensatie voor veel kinderen. Twee wagens die met loeiende sirenes weg reden. Verder konden de bezoekers een looproute volgen door het gebouw heen om te zien hoe alles eruit zag. Op veel plekken waren dingen voor kinderen te doen. Zo was er een plek waar men een soort van kennisquiz kon doen over de brandweer en branden. Het was een leuke en geslaagde open dag dat is een ding wat zeker is. Alles was goed geregeld, zoals een pendelbus tussen TNT en de brandweerkazerne. Veel kinderen konden die dag ervaren hoe het is om brandweerman of vrouw te zijn. De open dag werd afgesloten met een daverend optreden van de Meander Bigband uit Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. geweldig dat er mensen zijn die zich zo voor de maatschappij inzetten en de tijd die ze daarvoor moeten wachten op inzet kunnen gebruiken om hun lichaam fit te houden enz.
  voor wie er jaloers is op deze geweldige werkgever….
  heb je zelf wel eens brand gehad?
  wat dacht je van de jeugd die inzetbaar is als hulp verlener?
  goed gedaan iedereen en geniet van de mogelijkheden!!


  Maak melding

Reageer