Mevrouw Zoomers viert honderdste verjaardag

Door Redactie

Zwolle – Mevrouw Zoomers-Santing vierde maandag 15 september haar honderdste verjaardag. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht haar een bezoek om haar persoonlijk te feliciteren. Taakje Albertha Zoomers-Santing (roepnaam Bertha) is op 15 september 1914 geboren in Zwartemeer (gemeente Emmen).

15-09-2014_mevrouw_zoomers_santing_100_jaar-rivierenhof_03.jpg

Haar ouders hadden daar een schoen- en kledingwinkel met eigen naaiatelier en kleermaker. Het gezin telde zes kinderen, drie jongens en drie meisjes. Zij is op 22 oktober 1942 getrouwd met Jan Zoomers uit Zwolle. Zij leerden elkaar kennen toen haar man vanaf eind 1939 als dienstplichtig sergeant was gelegerd aan de Duitse grens in het Drentse Zwartemeer. Na hun huwelijk heeft het echtpaar altijd in Zwolle gewoond: tot 1960 aan de Thorbecke-gracht en vervolgens in de Zerboltstraat en Hogenkampsweg. Haar man overleed in juli 2000. Mevrouw Zoomers woont vanaf april 2008 in woonzorgcentrum Rivierenhof in de Aa-landen.

15-09-2014_mevrouw_zoomers_santing_100_jaar-rivierenhof_04.jpg

15-09-2014_mevrouw_zoomers_santing_100_jaar-rivierenhof_01.jpg

15-09-2014_mevrouw_zoomers_santing_100_jaar-rivierenhof_02.jpg

Haar man had samen met zijn broer een smederij en constructiewerkplaats aan de Buitenkant. Naast moderne technieken beheerste hij ook het oude smidsambacht. Zo verzorgde hij in op-dracht van de gemeente Zwolle het ijzersmeedwerk voor de reconstructie van de oude stads-muur. Mevrouw Zoomersheeft drie kinderen, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen en is altijd een zorgza-me huisvrouw geweest. Zij was een enthousiaste oppas oma voor haar kleinkinderen en is nu een meelevende superoma voor haar (achter) kleinkinderen. Als hobby’s had zij handwerken, borduren en het spelen op de synthesizer. Zij moet soms nog wennen aan het feit dat zij on-danks haar (huidige) broze gezondheid de leeftijd van honderd jaar heeft bereikt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Mevrouw Zoomers viert honderdste verjaardag”

Reacties zijn gesloten.