Dieze West wint van Bergum

Zwolle – Afgelopen zondag stond voor Dieze West de thuiswedstrijd in de 1e klasse op het programma. Bergum, die vorig jaar eindigde als de nummer 4 van de 1e klasse F en de eerste wedstrijd overtuigend won van Steenwijk, wilde graag deze lijn doorzetten tegen promovendus Dieze West die ook haar eerste wedstrijd won bij VKW.

Dieze West begint de wedstrijd goed, en kan al binnen een minuut scoren als Wahid Shimiri op rechts doorbreekt en de bal voorlegt op Jesper Beunk. Helaas komt Jesper een centimeter te kort en kan hij de bal niet goed plaatsen. Bergum heeft in de eerste helft veel moeite met het spel van Dieze West die onder grote publieke belangstelling met goed positiespel de druk op Bergum hoog houdt. 

 

Dieze West komt in de 18e min fortuinlijk op voorsprong door een afstandschot van Jesper Beunk waarbij de actie van de keeper van Bergum er niet goed uitziet. Bergum wordt wakker geschud maar heeft nog steeds geen antwoord op het snelle spel van Dieze en mag van geluk spreken dat het met een 1-0 achterstand de rust ingaat nadat er een aantal grote kansen worden gemist door de aanvallers van Dieze West.
In de tweede helft komt er toch een ander Bergum uit de kleedkamers. Hierdoor moet er in de tweede helft meer om de bal gestreden worden. Dieze vergeet te voetballen en gaat mee met de tegenstander met het plaatsen van lange ballen, die in de duels te vaak worden gewonnen door Bergum.
Veel strijd en Dieze die steeds meer moeite krijgt met de lange ballen op de spits van Bergum. De verdediging houdt toch stand en er komen hierdoor meer counter kansen voor Dieze. Het duurt tot de 81e min dat Jesper Beunk zijn tweede goal maakt en de thuisclub met een bekeken schuiver in de korte hoek op 2-0 zet.
Het publiek denkt dat de wedstrijd gespeeld is, maar binnen 3 minuten scoort de linksbuiten van Bergum de 2-1 en Dieze kan zich opmaken voor voor een spannende slotfase.
Door veel mooie acties en dus een goed debuut van Anton Wolters als 1e keeper van Dieze West in deze competitie, kan de slotfase worden overleefd en wordt door de scheidsrechter met 2-1 afgefloten.
Volgende week staat voor Dieze West de uitwedstrijd tegen SVBO uit Emmen op het programma die ook de eerste twee wedstrijden in winst heeft omgezet en op doelsaldo bovenaan staat. Het mag duidelijk zijn dat trainer Jan Verheijen en de selectie na deze mooie competitiestart als promovendus ook deze top-wedstrijd onbevangen in kan gaan.
Wij hopen u als supporter Dieze West terug te zien op het sportpark van SVBO. Deze topwedstrijd wilt u natuurlijk niet missen

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mooie start voor Dieze zou een prestatie zijn als ze zich handhaven.
    Eindelijk weer een zwolse eerste klasser op zondag, echt de moeite om een keer te kijken spelen verzorgd en aanvallend voetbal en laatste jaren goede stappen gezet als club

Reageer