Geluidsscherm Westenholterallee doorgetrokken

Zwolle – Het geluidscherm langs de Westenholterallee wordt doorgetrokken. Hiermee wordt de geluidsoverlast op de Beukenallee en het Spoolderplein verminderd.

De afgelopen jaren zijn er forse investeringen gedaan om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren en specifiek de infrastructuur voor Westerholte en Stadshagen. Momenteel worden de laatste werkzaamheden aan de Westenholterallee, de tweede fase van de Hasselterweg en de Boxumtunnel gerealiseerd. Al geruime tijd ervaren de bewoners van het Spoolderplein en de Beukenallee geluidsoverlast van het verkeer. Om dit geluid voor het overgrote deel weg te nemen wordt het bestaande geluidsscherm doorgetrokken. De voorbereidingen voor het plaatsen van het scherm beginnen zodra de gemeenteraad akkoord is met het voorstel. Het geluidsscherm wordt in de tweede helft van 2015 opgeleverd.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Oeps, te snel gereageerd en afgegaan op de naam van “ons dorp” in de titel. In Spoolde, daarentegen, leeft een apart slag. Nooi en te nimmer een skerm tussen plaatsen 😮 Doet me denken aan een recente posting op het woest-aantrekkelijke Chatlog

  Eindelijk heeft WVF “Stadshagen” aan haar naam toegevoegd, voorop de presentatiegids. Had het er jaren geleden al over in een column.
  WVF = Westenholte, Voorst, maar Frankhuis is ook hartstikke mooi geworden met dat Frankhuizer park en die nieuwbouw van dijkwoningen.

  De S. van Spoolde zou ook wel aan WVF mogen worden geplakt. Best nog wel een aantal WVF-ers kwam daar, door de jaren heen vandaan. Het wordt daar langs de IJssel, ook mooi trouwens

  Al valt het bedoelde gebied langs de IJssel…de Vreugderijkerwaard, volgens mij onder “mooi Westenholte” en niet onder Spoolde. Vermoed dat ik dat in eerste instantie postte omdat Spooldenaar Herman van Assen daar momenteel een geweldig ‘gat in de markt’ exploiteert.

 2. @dick, geen idee of je nou pro-westenholte/pro-spoolde/pro-stadshagen of wat dan ook bent maar het gaat waarschijnlijk om een klein stukje tussen spoolde en het verkeersplein. Je weet wel die grote rotonde bij de ABN-Amro toren.

  Kijk maar eens op Google Maps en dan zul je zien dat dit het meest voor de hand ligt.

Reageer