Dieze West wil volwaardige jeugdafdeling

Zwolle – Henk Jonkers is sinds 1987 werkzaam in het amateurvoetbal. Hij was als jeugdtrainer actief bij een groot aantal clubs, waaronder SV Zwolle, Berkum, SVI en Hattem. Vanaf dit seizoen is Jonkers de man die Dieze West aan een volwaardige jeugdafdeling moet helpen. In de rol van jeugdcoördinator hoopt de Zwollenaar op een explosieve groei. "Als ik de geluiden zo hoor, dan moeten we per het seizoen 2015/2016 een redelijke jeugdafdeling hebben."

Als je de blik alleen richt op het eerste elftal, dan gaat het Dieze West bijzonder voor de wind. Het vlaggenschip maakte de afgelopen jaren een opmars naar de eerste klasse en oogstte daarmee steeds meer complimenten. Maar daar waar het eerste elftal het steeds beter ging doen, kon er nog altijd niet worden gesproken van een complete vereniging. De club had tot dit seizoen geen jeugdafdeling en daar moet vanaf heden verandering in komen. De 62-jarige Henk Jonkers is de persoon die het groeiproces in gang moet gaan zetten. "Dieze West was op zoek naar iemand die een jeugdafdeling op poten wou zetten. Met mijn ervaring en kennis help ik graag mee. Zo ben ik gevraagd om de kar te trekken."

Dit seizoen kent de afdeling al twee teams. De B1 begon zaterdag de competitie met een 4-0 overwinning op Go Ahead Kampen B2, terwijl een F-team nog aan de competitie moet beginnen. Daarnaast krijgt een groep vijfjarigen training op de woensdagmiddag. Het is echter pas het begin. “Het is de bedoeling om zo snel mogelijk naar meer teams te gaan. Via mond-tot-mondreclame hopen we dat er steeds meer kinderen bij Dieze West komen voetballen. En natuurlijk door de goede naam die wij aan het opbouwen zijn. Geen enkele Zwolse zondagclub speelt zo hoog”, weet Jonkers.

De club focust zich de aankomende jaren niet alleen op de selectieteams. Ook de spelertjes van een eventuele D3, E5 of C4 zijn belangrijk, zo legt Jonkers uit. “Bij veel andere clubs zie je dat die teams er een beetje bijhangen. Voor ons zijn die voetballers net zo belangrijk. Het is dan ook zaak om die jongens en meisjes goed te begeleiding, met zoveel mogelijk gediplomeerde trainers.” Dieze West. Tot voor kort een eersteklasser zonder noemenswaardige jeugdafdeling. “Maar per het nieuwe seizoen praten we al anders, dat weet ik zeker. Dieze West is een geweldige, gezellige club. Hopelijk spelen er over een paar jaar een aantal eigen jongens in het eerste en hebben we veel jeugdleden binnen de club. Dan is het een geslaagd project.”

Artikel delen:

Reageer