Bewoner woonboot komt met de schrik vrij

Zwolle – Woensdagavond werd alarm geslagen in verband met een woonboot die zodanig scheef was komen te hangen, dat men vreesde dat deze zou zinken.

17-09-2014_wateroverlast_woonboot_almelosekanaal_03.jpg

Ogenschijnlijk was het misgegaan bij het opnieuw aansluiten op het waternet door Vitens. De woonboot was lange tijd onbewoond geweest, en de bewoonster had Vitens opdracht gegeven haar weer opnieuw aan te sluiten. Op de één of andere manier was er lekkage ontstaan, of heeft een openstaande kraan ervoor gezorgd dat het water uit het waterleidingnet in de onderste bak van de boot terecht kwam, zodat de boot begon te kantelen. De opgeroepen brandweer heeft met behulp van een pomp het water de gracht in gepompt zodat de woonboot weer langzaam recht kwam te liggen.

17-09-2014_wateroverlast_woonboot_almelosekanaal_04.jpg

17-09-2014_wateroverlast_woonboot_almelosekanaal_01.jpg

17-09-2014_wateroverlast_woonboot_almelosekanaal_02.jpg

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Dit is al eens eerder gebeurt bij deze boot in kwestie
  Ook toen ging het om een bevroren/gesprongen waterleiding waardoor de bewoonster de bijnaam kreeg, W…. duikboot
  Beetje vreemd…

 2. Het is een vreemd geval.
  Mevrouw is de enige van alle woonboten die altijd wat heeft.
  Word het niet tijd dat ze deze mevrouw gewoon een woning geven wat niet kan zinken.

 3. @ ex bewoner,
  Dat lijkt mij wel het beste.
  Ben er een keer of twee geweest ( als ex zzp-er ,klussenier ) zo`n 14 jaar geleden toen de badkamervloer door rotting was verzakt.
  De gehele boot incl. leidingen e.d. was/is zo rot als maar kan.
  Voordat ik onder de vloer kon, moest mevr. eerst met een eigen dompelpomp een uur of wat, eerst de onderbak, dus de romp, leegpompen.
  Doordat mevr. mij een vreemde manier van betaling aanbood, ben ik er daarna nooit meer geweest maar de situatie zal wel niet beter zijn intussen.
  Voorspel dan ook dat dit niet de laatste keer zal zijn indien er geen maatregelen genomen worden.

 4. hmm vanmiddag toch maar even naar het Swolsch cafe wat achtergrond info opsnorren, boten is wel mijn ding, en een grondige inspectie en opknapbeurt lijkt mij wel van toepassing, maarja centjes he 😛

 5. ze wil vast weer een nieuwe woonboot van de gemeente hebben. Word tijd dat de gemeente handen van deze vrouw afhaald en wakker word. Deze mevrouw zou nooit veranderen geven ze haar een splinternieuwe woonboot geef ik ze een maand en is die ook kats verrot zo goed onderhoud ze de boel. Of gaat ze nu meer sparen met straatkrantjes voor een eigen woning 😀

 6. Gaat helemaal hip worden in 2014 en 2015. Na je eigen restaurant in de fik zetten als het niet meer zo lekker loopt, gewoon je boot onder water laten lopen en een derde partij de schuld van geven.

  En dan geld van de verzekeringsmaatschappij ontvangen en oh oh gemeente Zwolle vind het zo sneu en bied gelijk een nieuwe boot aan.

 7. Deze boot is volgens haar eigen zeggen van haar moeder ( geweest ) dus niet van/via de gemeente.
  Woningbouwverenigingen verhuren wel standplaatsen met woonwagen weet ik maar woonboten lijkt me niet, die moet je in eigendom hebben en dan huren van de ligplaats zal wel via de gemeente gaan denk ik zo.

  @Bernard,
  Als de romp niet te slecht is, deze goed behandelen e.v.t slechte plekken eruit zagen en nieuwe stukken er in lassen ( van binnen en buiten aflassen ) goed behandelen met verf en coating.
  Bovenbouw er geheel af, en alles opnieuw opbouwen.
  Heb ooit een Friese praam gekocht uit 1915 en na romp renovatie ( 7 mm dik !! ) er een kajuit, stuurhut en achterkajuit op gebouwd, dus weet waar ik over praat.
  helaas door tijdgebrek toentertijd verkocht

  Verder reageer ik nu niet meer op dit artikel want kan mij nog boos maken….

 8. Hoi deskundigen,
  Wat ik me altijd al heb afgevraagd over woonboten, en misschien weten jullie dat: gaat de riolering van een woonboot rechtstreeks ’t water in? Of is dat op een andere manier geregeld?
  Ik zou ’t best mooi wonen vinden lijkt me, maar dat vraag ik me er dus over af.

 9. Ligt helemaal aan de ligplaats, maar toilet water gaat in een tank en kan ergens afgezogen worden, in Zwolle zijn flexibelebafvoeren aanwezig, dus nee de drollen zwemmen niet in de gracht.

 10. Dank voor de info!
  ’t lijkt me heel mooi wonen. Kom ik wel op uit denk ik,
  appartementje inruilen voor een echt mooi plekkie in Zwolle.

 11. Woonschepen met een vaste ligplaats moeten op het riool zijn aangesloten.
  Varende woonboten mogen ook niet op het oppervlaktewater lozen maar dat is erg moeilijk te controleren (men moet betrapt worden op lozen).

  De verzekering betaalt niets als er iets is doorgerot, dat is eigen gebrek door achterstallig onderhoud.

  Als je deze boot met een antieke stalen romp droog zet en met hoge druk afspuit is de kans groot dat er een vergiet onderuitkomt..

Reageer